Jump to content

El Duderino

Jäsen
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Taivalkoski   
 2. Haha
  El Duderino got a reaction from Sulo in Cyclocross aloittelijalle   
  Ei ne loivat kulmat mikään uusi keksintö ole ;)

 3. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Taivalkoski   
  Pikku-Tervalammen "laituri" oli fiksattu ja maalimerkkejäkin entrattu. Toivottavasti saavat viitoitukset kuntoon joskus...

 4. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Taivalkoski   
  Huomenna, eiku siis tänään, olisi leivoskahvia tarjolla Taivalkoskella!
  https://www.facebook.com/vaarasport/
  https://vaarasport.fi/
 5. Like
  El Duderino reacted to IncBuff in Taivalkoski   
  Jep jep. Taivalkoskella polut on entisensä ja hupaa riittää. Nykyään tuolla metsässä näkee muidenkin renkaanjälkiä eikä vaan aina omia edellisellä lenkillä jääneitä eli jonkinlaista aktiivisuutta lienee syntynyt. Muutamilla pätkillä on havaittavissa selvää katoamassa olleen polun virkistymistä kuten esim. Kikarilammin pätkä. Sieltä tosin ei ole vieläkään korjattu siltoja eikä siivoiltu tuulenkaatoja. Maalimerkit sentään on uusittu. Taisi kunnan resurssit tältä vuodelta valua urheilukentän remppaan ja muuhun pieneen, mutta ymmärtäähän tuon ettei kaikkeen voi pieni kunta venyä. Eipä sillä, hyvin oli jo varhaisessa vaiheessa tykkykaadot mm. Iijoen rantapolulta siivottu ja pari järeää siltaa rakennettu lintutornin suuntaan.  Jospa homma jossain välin vielä etenisi ettei hyvä kartoitustyö valu hiljalleen hukkaan.
 6. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Taivalkoski   
  Itse lähtisin Kylmäluomalta juniorin kanssa liikenteeseen. Siellä paljon mahdollisuuksia ajotaitojen mukaan ja metsäautoteitäkin, jos tarvitsee päästä pois sukkelaan. Kylmäluoman leirintäalueella jätskit. Jälki.fi:ssä kaikki alueen viralliset reitit ja lyhyet kuvaukset.
  Tuossa vaikka yksi mistä lähteä liikkeelle: https://jalki.fi/reitit/kivikkovaaranpolku
 7. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Veskun säädöt   
  Mustiin leveämmät kammet. Otin Mongoosesta FSA:n comet:it. Joutu tulostamaan soviterinkulan, että sai menemään. Nyt on reippaasti tilaa kammen ja chainstayn välissä.

  DUBit meni Mongoosen 27.5+ kommuutteriin. Alkaa oleen Mongoose kohtuu keponen.

   
 8. Like
  El Duderino reacted to Sulo in Veskun säädöt   
  Lefty-miehelle katsottavaa.
   
 9. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Vähänkö hieno video-topic   
 10. Haha
  El Duderino got a reaction from Sulo in Kuusamon ja lähikuntien ajomestoja   
  Iivaaralla tykkyä. Sattuuko kenenkään muun silmään tuo yksi puu vai oonko pervo?

 11. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Takajousituksen "tune"   
  Tai kirpparin otapoisilmaiseksilaatikosta otettuja sandaaleja.
  Tuo kierrejousi Lefty TPC+ vaimennuksella on paras keula mitä olen ajanut omaan käyttöön. Neulalaakereilla aivan älyttömän herkkä alkujousto kierrejousen kanssa. Tukevampi kuin yksikään saman jouston "normaalihaarukka". Vasemmilaisuutta ei huomaa ajossa millään tavalla eli ei puolla tai tee muutakaan kummaa.
  Uudemmista leftyistä ei kokemusta, ei oo varaa ostaa.
 12. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Polkujen talvikunnossapito   
  Yllättävän paljon autto, kun pisti hivenen lisää painoa lanaan:

   
 13. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Eggbieter vs Shimano lukkopolkimet?   
  Pitkään ajellut molemmilla, nyt taas vaihteeksi pistin eggbeaterit alle, kun paino antaa myöten titaaniakselille. Vatkain on paljon mukavampi wanhan polville! En muistanutkaan kuinka hyvältä tuntuu ajella, kun kantapää saa heilua lähes vapaasti.
  Plätform-vatkaimista ei kokemusta, mutta varmaan sellaista voisi testata seuraavaksi. Paljas vatkain vaatii kyllä hyvää lihasmuistia tiukoissa paikoissa, pyörähtää helposti alta pois.
  Klossit kalliita beaterissä ja kiinankopiot täyttä paskaa.
  Perusbeaterin laatu oli ainakin joskus kymmenen vuotta sitten surkeaa. Omat triple ti-mallit täyttää varmaan kohta 15 vuotta ja nekin ostin käytettynä, kerran laitettu uudet leekerit. Olleet tosin välillä kaapissa vuosia, kun kuski oli liian painava ja ajolinjatkin raskaanpuoleisia, mutta vielä vaan pelittää!
 14. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Veskun säädöt   
  1cm dropilla tehty kruunu. Olisi pitänyt jaksaa työstää mallinetta sileemmäksi, että olisi tullut parempi jälki hiekkaan ja malli olisi irronnut paremmin hiekasta, nyt mureni paikka paikoin. Ei jaksanut kuitenkaan vaivautua hifistelemään, kun tämä nyt on testiä ja osa rikotaan kuitenkin. Kutistuminen oli reippaampaa kuin avomuotissa. Alumiinia olisi saanut sulattaa vähän enemmä, ei riittänyt edes noihin "syöttöputkiin" asti tavaraa.
  Tässäpä pari kuvaa valu numero kahdesta:
  Kivasti kyllä tuo uusia mahdollisuuksia 3d-prinnterin hyödyntämiseen, kun voi tarvittaessa valaa osat alumiinista.
   

 15. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Veskun säädöt   
  Ensimmäinen testivalu tehty. Tein yksipuoliseen muottiin harjoituskappaleen, kun testasin saanko edes alumiinin sulamaan keittiöolosuhteissa. Noin prosentin verran pienenee mallineeseen verttuna, mikä on hieno uutinen tällaiselle sorvi/jyrsin-rajoittuneelle yksilölle eli ei välttämättä tarvi koneistaa ollenkaan
  Malline ja hiekkamuotti oli tehty hyvinkin huolimattomasta, enkä putsaillut mitään hiekkoja pois muotin sisältä jne. Yllättävän hyvää jälkeä tuli silti. Pysty tekemään jengat ja kun rikoin kappaleen, niin luja oli. Valun sisällä ei ollut kuplia tai muutakaan epämääräistä.
  Pitää vielä hommata sulan käsittelyyn kemikaalioita, kaasunpoistoon sulasta ja kidekoon pienentämiseen ainakin löytyy pillereitä.


 16. Like
  El Duderino got a reaction from Sulo in Renkaiden muokkaus   
  Muutama satanen ajettuna leikkaamattomalla, nyt vetäsin tollasen lamelliurat keskirivin nappuloihin ihan katkoveihtellä.
  '
  Ainakin sormella kun tosta päältä vetäsee niin tuntuu että on enemmän kitkaa kuin viiltämättömässä nappulassa. Ihan huomattava ero tuntumassa. Loppuviikosta pitäs täällä olla yöpakkasia niin sitten pääsee viillot tositestiin.
  JumboJIm on paljon parempi takarengas kuin Floater, tästä vedenpitävänä todisteena se, että pääsin eilen upottavassa ylämäessä pari metriä pitemmälle kuin Veikkolainen
 17. Upvote
  El Duderino reacted to IncBuff in Taivalkoski   
  Tulipa käytyä katsomassa tänään tuo Putikanpolku. Vaikka Kylmäluoman reitin risteyksestä piti ajaa 5km soraa kenttäradan pohjaa pitkin niin kannatti. Olipahan komia harjupolku. Enkä ollut tuosta aiemmin edes tietoinen. Käväsin samalla sen Harjaniemenkin katsomassa. Takaisin metsäauto/sorateitä Hanhelan ja Rintelän kautta vanhan kaatopaikan risteykseen ja siitä Lampolampien kautta takaisin Susijärven nurkille.
 18. Upvote
  El Duderino reacted to IncBuff in Taivalkoski   
  Toi Iijoen rantapolku on hyvä jo lähes sellaisenaan. Ne portaat on aika helppo kiertää valmiita polkuja pitkin. Ainakin sen vanhan hakkuu aukean laidalla menee nätti polku ja toiseen suuntaan ihan kiva alamäkikin.
  Kylän ympärikin pääsee polkuja pitkin kiertämällä Kotivaaran polkuja Siikalammen taakse, sieltä Julmaharjuun ja Kaakkurivaaran kautta takaisin. Hautausmaan takanakin menee hieno polku. Varmaan tiesitkin jo.
 19. Upvote
  El Duderino got a reaction from Sulo in Tubeless ongelmat ja ratkaisut   
  Joskus modailin ei-tubeless-readyä-nähnytkään vanteita tubeless-moodiin. Vaihtelin kumeja noihin ja raportoin nyt, pakkeli on pysynyt vanteessa kiinni ongelmatta, kuten myös harmaa massa, joka oli jotain polymeerijutskaa, jota nyt en jaksa muistaa nimeltä.
  Toinen asia mitä mun piti kertoa samalalla on tämä tubeless-ventiilli ja miten meillä se tehdään. Eli laitamma prikat molemmille puolelle vanetta ja sisäpuolelle sisurinpala tiivisteeksi. Venttiiliksi käy mikä tahansa, joko kierrätetty sisuskumesta puukotettu tai vaikka sitten se stäni. Etuna tässä on se, että on aivan älyttömän tukeva; voi pumpata ihan miten huolimattomasti tahansa ja venttiilin varsi ei inahakkaan. Varsin kätevää ainakin siinä vaiheessa, kun renkaan litkun on hyytyneet ja pitää pumpata ilman että ilmat alkaa vuotaa venttiilin juuresta. Isompi lättänä pinta myös tiivistyy paljon paremmin kuin vaikkapa se stänin onneton kartio.
   
 20. Upvote
  El Duderino got a reaction from MTBfin67 in Polkujen talvikunnossapito   
  https://huutokaupat.com/fi/v/446421

 21. Upvote
  El Duderino reacted to MTBfin67 in Polkujen talvikunnossapito   
  Penkin rungon tekoa. Finnfoamista muotoiltu vaahtoydin jonka päälle lasikuitumattoa ja epoksia.

  Penkin rungon istutus mopon runkoputkien päälle.  Penkin rungon lopullista muotoa olen hieman hahmotellut tussilla. On vielä vähän mietintämyssyn alla, teenkö penkkiin integroidun lokasuojan vai erillisen.  Tässä näkyy mopon runkoa vasten muotoillut tuet jotka olen tehnyt penkin sisäpuolelle. Tässä laminointityö oli mennä ns vituralle. Oli hieman ahdas paikka ja alkoi epoksi hyytelöityä. Pääasia että alustavat kannakket saivat muotonsa. Ne on tarkoitus vahvistaa vielä ja niin myös penkin runko. Sisäpuolelle tulee vielä vahvikkeet.  Tässä näkyy toisioakseli. Siitä ei ole tainnut olla kuvaa vielä.  Saa nähdä tuleeko kevät ennen kuin tämä on edes koeajovaiheessa... No, tuleehan se talvi lähes joka vuosi.


  Sent from my iPad using Tapatalk
 22. Upvote
  El Duderino got a reaction from Sulo in Polkujen talvikunnossapito   
  Yksitelaset voisi olla kanssa ratkasu. Vasta oli Kalevassa juttua, että uuttakin Finncat:ia voi olla tulossa:
  Ulkomaan ratkaisu:
  Ja vielä löytyi hieno Myski-kelkkavideo:
   
 23. Upvote
  El Duderino got a reaction from Sulo in Polkujen talvikunnossapito   
  https://www.nettimoto.com/muu-merkki/muu-malli/2089885
   
 24. Upvote
  El Duderino got a reaction from Sulo in Kuusamon ja lähikuntien ajomestoja   
  Taivalkoskella kunta on aloittamassa ensi kesänä reittien tekoa tai lähinnä vanhojen polkujen opasteiden yms. kunnostusta ja mahdollisesti kehittämään yhteyttä Syötteelle paremmaksi. Siellä pitäisi ainakin olla ihan OK meininki?
  Sallasta en ole kuullut muuta kuin, että ovat todenneet että nykyiset hiekkatiemaastopyöräreitit ei toimi. Ovat silmäilleet UKK-reittiä Hautajärvelle sillä silmällä. Ainakin minun kanssa puhunut Sallan-henkilö oli oikein asiallisen oloinen ja sorastus ei ollut ainakaan päällimmäisenä mielessä, vaikka pelkäsivätkin kosteutta. Laitoin niille oman raportin mun reissusta tuolla välillä ja vielä painotin, että massoja tonne ette saa ja vähäisetkin himomaastopyöräilijät kiertävät paikan kaukaa, jos alatte sorastelemaan kovalla kädellä. Noille nurkille saisi aivan älyttömän hienon reitin, Keroharju+UKK-reitti Sallaan, vois vielä ajella sakkokierroksia Poropuiston tietämillä. Sallan keskustasta pohjoiseen mulla ei oo mitään hajua mikä siellä on meininki.
  Metsähallituksen porukka nyt touhuaa mitä touhuaa, niistä ei ota selvää erkkikään.
  Sallaan sitten kaikki Viinakauppahiihtoihin, läskifillarit tervetulleita mukaan!
   

 25. Upvote
  El Duderino reacted to MTBfin67 in Polkujen talvikunnossapito   
  Tilannepäivitys voimansiirron alkupäästä. Ketju puuttuu vielä moottorin ja toisioakselin välistä, koska minulla ei vielä ole 428 jaolla olevaa ketjua. Ensiöakselilta eteenpäin käytössä tulee olemaan 420 MX-ketju. Hieman hento vaihtoehto, mutta vääntömomentti jakautuu kahdelle ketjulle, joten toivon mukaan voimansiirto kestää. Ajo tulee tapahtumaan lumikelillä, joten sekin säästää osia kulumiselta.

  Toisioakseli paikallaan.

  Ohjaamon näkymä.

  Jarruletkut on kyllä vähän bling blingiä.

  Kuljettajan paikalta otettu kuva.

  Kuten näkyy, toisioakselin ulompi kiinike toimii samalla ketjunsuojana. Ketjun ei pitäisi ruoskia säärtä jos sattuu katkeamaan.

  Ketjun ja toisioakselin kiinnikkeen väliin ei jää paljon tilaa, mutta eipä siihe tarvikaan jäädä.
  Jatkuu...
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.