Jump to content

Sisältö

Syöte päivittyy automaattisesti     

 1. Eilen
 2. Viimeisin viikko
 3. VSS

  Huonoia tuuria

  Tuohon hintaluokkaan, 29 jossa hieman paremmat osat kuin Feltissä: https://www.bikeshop.fi/Kona-Mahuna/ekauppa/pKOMH/ Runkokokoa voi verrata aikasemman pyörän kokoon ja geometriaan jos se tuntui hyvältä. Varmaan saa Hi5bikesin kautta jos haluaa suosia lähikauppaa.
 4. Aikaisemmin
 5. Ele

  Huonoia tuuria

  Hei, hommasin uuden maastopyörän. Merkki Felt Dispatch 9/60. Tykästyin siihen ja oli minulle niin sopiva. Pyörö ostettu -18. Kävi niin että akuutti välilevynpullistuma. Selkäni leikattiin heti 02/19. Muutama viikko siitä ja kysyin lupaa pyöräilyyn. Sain sen ja pääsin taas maastopyörän selkään kevyttä lenkkiä. Kunnes...pyöräni varastettiin!!! Kaikkea paskaa tuuria siis. Nyt haen uutta pyörää joka olisi samaa luokkaa kuin varastettuni. Olen kyllä tehnyt rikosilmoituksen ja haen korvauksia vakuutuksesta. Ja asun Helsingissä. Mikä olisi hyvä korvike varastetulle pyörälleni? Hinta luokkaa 500 - 1000 euroa. Voi olla vähän käytettykin. Saa tarjotakin.
 6. Vantaalla, mieluiten Ylästön läheltä. oneljä4 35kaksI714
 7. Sulo

  Voimansiirron päivitys.

  Myös liipaisin saattaa kaivata vaihtoa, jos noin isolleen laitat. Itse en lähtisi päivittämään voimansiirtoa vähimmille vaihteille, koska yleinen suunta tuntuu olevan ylöspäin. Tiukalla budjetilla metsästäisin väkisin käyttökelpoisen 9-speedin. Esimerkiksi https://www.fillaritori.com/topic/139264-huippulaatua-sram-xo-9-vaihteinen-taka-ja-gripshift/ tai https://www.bike-discount.de/en/shop/9-speed-449/brand-sram/l-24 Takavaihtajan korvakkeen suoruus kannattaa tarkastaa. Käsittääkseni sen yksi tarkoitus on antaa ryminässä periksi (pehmeähköä metallia), jotta itse vaihtaja säilyisi ehjänä. Runkokiinnitys vaihtelee paljon, mutta vaihtajan kiinnitys pitäisi olla sama.
 8. Vulpes

  Voimansiirron päivitys.

  Moro! Kysymys 1 Meni Dh-fillarista takavaihtaja solmuun (X9-9speed). Pienen tutkimisen jälkeen huomasin, että eipä noita olla pariin vuoteen valmistettukkaan... Huomasin probikeshopin sivuilla olevan sramin GX DH 7-speed vaihtajan olevan sopisuhtaiseen hintaan myynnissä ja huommattavasti halvemmalla kun esim hi5bikes. Kysymys kuuluukin, meneekö tuo vaihtaja suoraan pyörään kiinni vai onko ajan saatossa myös vaihtunut vaihtajan kiinnitys standardit? Kysymys 2 Samalla täytyisi myös takapakka vaihtaa 7-vaihteiseksi, meneekö se suoraan kiinni samaan vapaarattaaseen vai täytyneekö siihen olla erikseen 7-vaihteinen vapaaratas?
 9. Sulo

  Fillaritori nurin

  Sivuston tietovarasto siirtyy tällä hetkellä Irlannista Suomeen, joka saattaa aiheuttaa sivuston toimintaan hidastelua/häiriöitä, pahoittelut.
 10. Osaan Canyonin kilpureista ei saa rapakaaria kiinteästi asennettua, reiät puuttuvat. Meinasin mennä halpaan, mutta onneksi huomasin asian. Tosin enhän minä tiedä tarvitsetko niitä.. Päädyin mainitsemaasi Cubeen, mutta SL-malliin. Ei ole pahaa sanottavaa, paitsi karmiva väri.. vuosimalli 2018.
 11. Mulla olisi sama tilanne, eli ajattelin hommata 20v vanhan Trekin tilalle/rinnalle fitness-fillarin enimmäkseen lenkkeilyyn asfaltilla. Olen katsellut mm. saksasta seuraavia malleja: - Merida Speeder 400 (1099e) - Fuji Absolute 1.1 Disc, Valkoinen (1099e) - Cube SL Road Race black´n´green (999) Tuossa on vähän hintahaitaria, mutta tiedän fillareista about sen verran että halvimmissa on halvimmat mahdolliset kuluvat osat ja tosi kalliissa on ehkä ominaisuuksia joita en tarvitse, koska en polje kilpaa ketään muuta kuin itseäni ja omaa kuntoani vastaan, joten tärkeimmät valintakriteerit ovat luotettavuus, hyvä ajettavuus ja ergonomia ja noin tonnin pintaan asettuva hinta. Etuhaarukan jousitus lienee ylimääräinen hajoava osa. Haluaisin että fillari on muun kuin mustan värinen, niin tyhmä kriteeri kuin se onkin. :D Onko siis ylipäätään tuossa hintaluokassa mitään sudenkuoppamerkkejä tai -malleja, joita kannattaisi välttää tai mitä kannattaisi suosia, vai voiko mennä about sillä mikä silmää miellyttää ja rungon koon puolesta sopii?
 12. Sergei

  Tietoa Vihreästä Jopo Tourista

  Vähän myöhäinen vastaus, uudet mustat kumit tuossa Jopossa, eli 1976 uudempi.
 13. Viestinvälitystä: Jouni Training Foundation Academylta moro, Näin uuden vuoden kunniaksi päätin, että aukaisen kaikki yritykseni verkkokurssit täysin ilmaiseksi opiskeltaviksi, koska mahdollisimman monella pitää ola mahdollisuus opiskella harjoittelun ja ravitsemuksen perusteita! Kyseessä ovat siis Suomen laajimmat urheiluopistotasoiset verkkokurssit, joita edelleen käytetään opetukseen sekä toisen asteen liikunta-alan koulutuksissa kuin myös ammattikorkeakoulussa. Moni on kysynyt, että miksi tein näin? Opettaja ei mahda itselleen mitään ja olkoon tämä pienen miehen pieni teko suomalaisen harjoittelun, valmentamisen ja hyvinvoinnin eteen. Jos siis teidän lajin harrastajat, seurojen jäsenet tai valmentajat tarvitsevat perusteiden opetusta tai kertaamista, ei ole parempaa mahdollisuutta kun tämä. Alla linkki jota saatte jakaa vapaasti eteenpäin TFA:n ilmaiset verkkokurssit Perusteet kunniaan! Jouni ps. Kyllä, kurssit tulevat jatkossakin olemaan ilmaisia. Tämä ei ole mikään lyhyt myyntikampanja jossa on joku taka-ajatus.
 14. Etujouston olemassaolon kun vielä päättää, niin rajautuu taas iso joukko pois. Mielestäni sitä ei kuntoillessa tarvitse, suotta keinuttaa runtatessa. Hieman mukavuutta toki tuo, mutta kääntöpuolena painonlisäys ja yksi huoltokohde lisää. Hintakin oletettavasti nousee, ellei sitä ole kompensoitu huonommilla osilla. Budjettisi vaikuttaa riittävälle, joten osien laadukkuudesta ei tarvinne tinkiä. Itse tykkään valkata tuotteita ns. sweet spotista. Jos pyörä A maksaa 1000e, pyörä B 1200e ja pyörä C 1400e ja pyörä D 2000e, niin pyörä C olisi luultavasti minun valinta. Tällöin mukaan tarttuisi oletettavasti laadukkaat osat sisältävä fillari, mutta ei kuitenkaan niitä parhaita/keveimpiä/kalleimpia osia. On toki tuotteita, joissa pärjää karvalakkimallilla ja tuotteita, joiden laadusta ei halua tinkiä, mutta tällä periaatteella pitäisi päästä fillareiden kohdalla jo pitkälle
 15. Varmaan hybridiin päädyn, koska haluan ajaa hiekkateillä. Millaiseen, niin siinä onkin tehtävää. En osaa verrata pyöriä (komponentteja), mutta onhan kevääseen vielä aikaa. Otan vinkkejä ja pointteja mitä on hyvä huomioida vastaan. Kiitos !
 16. Löytyikö sieltä suunta?
 17. Kiitos Sulo vastauksesta. Tuota juuri tarkoitin kun vaihtoehtoja on niin paljon, että en osaa rajata. Yritän cuben sivustoa käydä läpi
 18. Ensimmäisenä kannattanee varmaan selvittää haluttu fillarimalli. Esimerkiksi Cubella laaja valikoima, jonka avulla helppo rajailla epäsopivat pois. https://www.cube.eu/en/cube-bikes/ -> BIKES. Trekking-riviltä varmaan löytyy sopivan näköisiä?
 19. Hei! Olen pyörän valinnan viidakossa eksyksissä. En ymmärrä riittävästi pyörän ominaisuuksista suhteessa tarpeeseen ja hintaan, joten arvelin täältä saavani vinkkejä, lisätietoa ja neuvoa. Hintahaitari näyttää olevan jotain 600- 1900€ välillä mitä olen silmäillyt. En halua ostaa huonoa pyörää, mutta en maksaa myös turhasta tarpeeseeni nähden. Olen hakemassa pyörää aktiivseen kuntoilukäyttöön. Pyöräillä aion hiekka- ja päällystetyllä tiellä, mutta en poluilla ja metsässä. Toiveeni on hyvin rullaava ja kevyt pyörä, jolla on miellyttävää ajaa. Ajoasento ei "makaava", mutta ei citypyörän pystyasentokaan. Olen pienikokoinen 158, joten onko naisten malli suositeltava valinta? Mitä tulee huomioida ja onko ehdotuksia hankintaan?
 20. Raakaametallia

  Jarrujen päivitys fatbikeen

  Kiitoskiitos! kylläpä selvensi asiaa!
 21. Sulo

  Jarrujen päivitys fatbikeen

  Jarrusatulan kiinnitys: IS2000 vai Postmount. https://durstbremse.de/unterschied-postmount-vs-is2000/ Jarrulevyn kiinnitys, Center Lock vai kuuden pultin lukitus: https://ep1.pinkbike.org/p4pb12413095/p4pb12413095.jpg Adapteri: jarrusatulan kiinnityksen, jarrulevyn koon ja jarrujen valmistajan mukaan. Esim. Shimanon postmount jarrut + IS2000 kiinnitys rungossa + 160mm jarrulevy: https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-adaptor-sm-ma-r160p-s-rear-160mm-postmount-27265 Valmistajalla ei välttämättä ole väliä, mutta itse ottaisin varman päälle. Jarruletkut: sopiva pituus, kannattaa suunnitella vedot ja mittailla. Jos vedettävä rungon sisään, työllistää mukavasti lisää, vähintään ilmauksen verran.
 22. Raakaametallia

  Jarrujen päivitys fatbikeen

  Pitäs päivitellä perus vaijerijarrut nestejarruihin.. Mitä kaikkea tulis huomioda? Onko osat yleensä miten bolt-on tyyppisiä? pyöränä siis kiinanihme sähköfättis
 23. Kiitos vinkeistä! Eniten tuon Helkaman kohdalla mietityttää tuo suntourin joustohaarukka. Tuossa tekniset tiedot: https://www.helkamavelox.fi/pyorat/mtb/xe10/ välilehti tekniset tiedot. Kävin moisen koeajamassa ja oli kyllä hyvän tuntuinen noin 15min lenkin aikana. Tarjous oli lokareineen, jalkoineen ja valoineen alle 3t euroa demopyörästä. Tiedä häntä nyt sitten.
 24. Vasta yli 25 km/h kulkevat pitää rekisteröidä, luokka L1e-B. Luokka L1e-A: Moottorilla varustettu polkupyörä, moottori toimii ilman polkemista ja kytkeytyy pois 25 km/h vauhdissa. Tarvitsee liikennevakuutuksen, mutta ei tarvitse rekisteröidä. Tällaista kaipaisin. https://www.trafi.fi/sahkoiset_liikkumisvalineet https://www.fillarikeskustelu.com/topic/267-yleistietoa-sähköpolkupyöristä/
 25. Minun tietääkseni laki sanoo 'ei saa!', jos ei ole rekisteroitu kuin mopo... Mutta usein moottori on niin vahva, että ei tarvitsee paljon omaa voimaa, jos et halua polkua.
 26. Jos kotimaisuus unohdetaan, niin en näe valitettavasti mitään syytä ostaa tuota fillaria. Hintalappu on mielestäni korkea verrattuna osiin. Mitä ikinä ne tarkasti ovatkaan, kun tuotetiedot ovat mitä ovat, mutta epäilisin halvimpaa päätä. Nopeasti vilkaistuna esim. Cuben Touringit kiinnostavat paljon enemmän. Hintalaput järkevämpiä ja speksit tarkasti ilmoitettu. Nuo eivät tietenkään näytä edes maastomalleilta, joita ilmeisesti himoitset, mutta lyhyet polunpätkät luulisi taittuvan millä vain. Kuolasin tätä hetken, sopiva alennus ja kokoja jäljellä. Voisi ehkäpä sopia myös sinun tarkoituksiin?
 1. Lataa lisää sisältöä
×

Tärkeää tietoa

Hyväksy Käyttöehdot ja Tietosuojakäyntö.