Jump to content

El Duderino

Jäsen
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kevyttä pyörää on mukavampi taluttaa Ei se paino oikeasti niin suuri ongelma ole, enemmän noissa halvemman pään pyörissä menoa haittaa varsinkin talvisin huonolaatuiset vaseliinit laakereissa. Halvalla ja huonolla liikkeelle, jos/kun nälkä kasvaa niin pyörä vaihtoon. Itse lähdin liikkeelle markettiläskipyörällä, Prisman Mongoosella. Ei se huono ole sekään, vieläkin ajossa 27.5+ rengastuksella, mutta kyllähän nuo nykyiset hiilikuituvehkeet on aika paljon keposempia ajaa ja varsinkin taluttaa. Jos kevyt meno tärkeintä voisi ehkä katella 27.5+ fillareita? Tai ihan 29" tai 29"+?
 2. Ei ne loivat kulmat mikään uusi keksintö ole ;)
 3. Pikku-Tervalammen "laituri" oli fiksattu ja maalimerkkejäkin entrattu. Toivottavasti saavat viitoitukset kuntoon joskus...
 4. Huomenna, eiku siis tänään, olisi leivoskahvia tarjolla Taivalkoskella! https://www.facebook.com/vaarasport/ https://vaarasport.fi/
 5. Itse lähtisin Kylmäluomalta juniorin kanssa liikenteeseen. Siellä paljon mahdollisuuksia ajotaitojen mukaan ja metsäautoteitäkin, jos tarvitsee päästä pois sukkelaan. Kylmäluoman leirintäalueella jätskit. Jälki.fi:ssä kaikki alueen viralliset reitit ja lyhyet kuvaukset. Tuossa vaikka yksi mistä lähteä liikkeelle: https://jalki.fi/reitit/kivikkovaaranpolku
 6. Mustiin leveämmät kammet. Otin Mongoosesta FSA:n comet:it. Joutu tulostamaan soviterinkulan, että sai menemään. Nyt on reippaasti tilaa kammen ja chainstayn välissä. DUBit meni Mongoosen 27.5+ kommuutteriin. Alkaa oleen Mongoose kohtuu keponen.
 7. Lähteekö alle tonnilla? Ois kiva päästä testaan, mutta ainakin uudemmat ilmajousi-leftyt mitä olen "parkkipaikkatestannut" eivät ole olleet yhtä herkkiä kuin kierrejousellinen old school Lefty. En tiedä ton uuden speksejä, en ole uskaltanut guuglata, että meniskä 80mm vanne ja 4" Jumbo Jim ... vois olla liian kallis guuglaus. Eniten tuossa arveluttaa omassa käytössä tuo navan akselin alapuolelle menevä nysä, koliseeko liikaa kivikoissa? Samalla pientä updatea tohon Mustiin. On paras täpäri mun käyttöön millä olen ajanut. Jos vertaa viime kesän 27.5+ Cubeen niin ei ole Cubella mitään jakoa. Tosin siinä paljon pitemmän joustot ja erityyppinen pyörä muutenkin. Jotenkin 27.5+ koossa yhdisty läskin ja kapiapyörän huonot puolet ja mitään extraa ei saanut. Lisäki Cubessa liian pitkät joustot tai liiian matala keskiö eli kammet kolisi koko ajan johonkin. Mustin tai iMust runkosetti on kyllä mun suosituksella ÄLÄ OSTA. Laatu on paskaa, jotain paukkuu peräpäässä, ei mene 4.8" rengas pystykorkeuden puolesta eli 197mm perä TURHAAN. 197 perästä taas seuraa kompromissejä: isompi Q, vähemmän tilaa kantapäille ja tässä Mustin tapauksessa vielä se ilo, että kammiksi ei käy ilman modifointia kuin Aliexpress-spesiaalit. DUB SRAM menee, mutta tarvitaan rälläkkää... Mutta silti, hiton hyvä pyörä! Harmi, että kiinalaiset eivät tajua kopsata kaikkea oikein tai testata näitä tekeleitä ihan tositoimessa ennen meitä asiakkaita. Ei mikään yllätys eli en nyt siinä mielessä itke. Iskari mulla on nyt low/low-tunella ja se ei oikein toimi. Tarvitsee lisää sisäänpäinvaimennusta. Hitaassa kivikkojuurakossa aivan mannaa ajaa tällä fillarilla, mutta nopeammassa alamäessä alkaa takapäästä lähteä kontrolli.
 8. Sitten kun tuiskuttaa, kuten tällä viikolla, ja ei mitään hajua missä reitti menee käy näin: Ja tulee kiva 18h työpäivä Melko mukavaa repiä käsin lanaa metrisestä puuterista takasin uralle.
 9. Iivaaralla tykkyä. Sattuuko kenenkään muun silmään tuo yksi puu vai oonko pervo?
 10. Tai kirpparin otapoisilmaiseksilaatikosta otettuja sandaaleja. Tuo kierrejousi Lefty TPC+ vaimennuksella on paras keula mitä olen ajanut omaan käyttöön. Neulalaakereilla aivan älyttömän herkkä alkujousto kierrejousen kanssa. Tukevampi kuin yksikään saman jouston "normaalihaarukka". Vasemmilaisuutta ei huomaa ajossa millään tavalla eli ei puolla tai tee muutakaan kummaa. Uudemmista leftyistä ei kokemusta, ei oo varaa ostaa.
 11. Olikin 200/57 tuo iskari, runko vaatii 200/51. Tulostin joustomatkanrajoittimen ja lisäsin myös sandaalin pohjaa jolla pienensin ilmatilaa sillä ajatuksella, että saan lisää progressiivisuutta ilmajouseen: On aika mukavan oloinen ajettava epätasaisilla talviurilla, vaikka kesäpyöräksi tätä on suunniteltu:
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.