Jump to content

Sulo

Ylläpitäjä
 • Content Count

  467
 • Joined

 • Last visited

Profiilin tiedot

 • Location:
  Jyväskylä

Recent Profile Visitors

4,221 profile views
 1. How many tries did it take? - Behind the Scenes of "Homeoffice"
 2. Rusahtivatko niitit siis ihan normaalissa ajossa? Ei vaihdetta vaihtaessa tai polkaisua liian vinolla ketjulinjalla?
 3. Jos noin isoon vaihto-operaatioon alkaa, niin sama kai se on samalla laittaa längetkin uusiksi. Lisäksi seteissä on kaikki osat mukana, niin mikäs siinä vaihdellessa Lähes vastaavassa tilanteessa aikaisemmin olleena vaihdoin vain keskiön laakerin, eturattaat, ketjun, pakan, rissat ja jarrupalat. Muille palikoille armoton puunaus, rasvaus ja säätö. Tyytyväinen olin siihen ratkaisuun, eikä maksanut mansikoita. Näin jälkikäteen ajateltuna vaijerit + kuoret olisi ehkä myös kannattanut vaihtaa samalla kertaa..
 4. Kyseinen hintaluokka on aikalailla haluamasi pyörämallin alarajoilla, joten runkoon on ripustettu hyvin pitkälti merkkiin ja malliin katsomatta halvimpia osia. Tähän vuodenaikaan tarjouspyöriä on hankala löytää, mutta kenties laadukkaampi käytetty pyörä voisi olla paikallaan? Tämä on hyvin yleinen harrastajien suositus uuden ja halvan pyörän sijasta. Fillaritorilta saattaa sopiva tulla vastaan: https://www.fillaritori.com/forum/58-etujousitetut/ Saksasta löytyy vielä halvempaa, jos haluat oikein kiristää: https://www.bike-discount.de/en/mtb-hardtail-29?l=24&o=preis @Nyyppä
 5. Jos tarvitset pyörää päivittäiseen käyttöön, niin kannatan uudemman hankintaa. Aika on valitettavasti ajanut tuosta jo ohitse. Jos taas kauniin kelin rauhalliset sunnuntaiajelut ovat mielessä, niin miksei tuosta soivaa peliä kunnostaisi. Tai jos pelkästään tunnearvoa löytyy ja projekti kiinnostaa, niin antaa palaa vain. Rahallista arvoa en tuolla juurikaan näe, varsinkaan nykykunnossaan. Itse purkaisin täysin paloiksi ja puunaisin paikka kerrallaan. Rikkinäiset osat vaihtaa ja muita rasvailee. Kulutusosat vaihtoon tarpeen mukaan. Tyyliin ja aikakauteen sopivia varaosia löytynee parhaiten pitkään toimineen pyörähuollon nurkista, jos enää niistäkään. Tai mahdollisesti Fillaritorilta kyselemällä. Kokonaista "elintenluovutuspyörää" voinee myös harkita, jos paljon pitää osia vaihtaa ja hinta on kohdillaan. @Jacka
 6. Täältä kun vilkuilee, niin halpoja ovat. Tässä ehkä lähellä, hintalappu $40 vuonna 2012 Teknisesti aika on ajanut lujaa ohi ja arvo sen myötä myös.
 7. Reklamaatiomailin jälkeen oikea piuha saapui Lupinelta veloituksetta ja asennusurakka saatiin päätökseen. Asennushien kuivuttua ja lyhyen käyttökokemuksen perusteella kehuisin hyväksi ostokseksi. Hintalappu on ruma, mutta koska laki, turvallisuus ja käyttömukavuus, niin kyllä sen sulattaa. Pari vuotta sitten ostettu käyttämätön akkuvalo joutaa kiertoon, lyhyenmatkanpyöräilijänä se jäi aina laittamatta. Lisää juttua tieliikennelaista:
 8. Jaa'a, itselläni H1700 + Ice Spikerit ja hiki tulee asentaessa, ei pullahtele ei. Tarkasta renkaan kyljestä, että on varmasti 27,5. Meneekö toinen puoli renkaasta helpommin päälle, kuin toinen? Voisiko lanka olla sittenkin toiselta puolelta poikki?
 9. Kyseessä siis uusi yhdistelmä? Renkaiden ja kehien tarkat mallit?
 10. Tulipahan otettua hieman paskanmakuiset maistiaiset Lupinen uutuudesta. Asiat olivat hyvin pitkälti omaa huolimattomuutta, mutta ehkäpä näistä tiedoista on iloa jollekin muulle. Valoa on saatavilla neljässä eri koossa (31.8mm, 34.9mm, 35.6mm ja 36.4mm). Kuten mitoista näkee, valon kiinnitys tapahtuu satulatolppaan. En kuitenkaan ottanut huomioon, että valolla/kiinnikkeellä on myös tarkoitus korvata vanha satulapanta, joten siitä löytyy halkaisijaa pienentävä lippa/huuli runkoa vasten. En kuitenkaan halunnut tätä tehdä, koska tolpan valumisen kanssa on ollut ongelmia, enkä halunnut ottaa riskiä kiinnikkeiden kierteiden korkkaamisen kanssa. Ongelmasta selviää näppärästi Dremelillä alta tunnissa.. melko jämäkälle alumiinille vaikutti. Toinen tyriminen tapahtui kaapelin kanssa, joka pitää erikseen ostaa jo valmiiksi sikahintaisen valon lisäksi. Tähän ei käy etuvalolle tarkoitettu 140 cm kaapeli, koska mootoriin tuleva kiinnike on erilainen. Oikea takavalolle tarkoitettu kaapeli on 13 cm pitkä, ja sen mukana tulee ilmeisesti kolvauksen tarpeen poistavat pikaliittimet. Lupinen kaupasta ei Boschin takakaapelia ollut tarjolla, joten oletin tämän kelpaavan.. ei kelvannut. Lisäksi hissitolpan kanssa tuli ongelmia, sillä valon alumiininen kiinnike ei jousta. Rungon sisäiset kaapeliteippaukset piti purkaa, jotta sai löysiä tarpeeksi tolpan vetämiseksi kokonaan irti. Johdonpidikkeiden liima oli myös surkeaa, pikaliimaa sai käyttää. Nyt sitten odotellaan uutta kaapelia saapuvaksi ja puretaan sen jälleen moottorin kotelointi uudelleen atomeiksi.
 11. Kiinnitystapa ratkaisee: ISCG03 (OLD), ISCG05 tai BSA. Tai sitten runkoon kiinnitettävä. https://www.bike-discount.de/en/shop/chain-guides-384 @Jumitzu
 12. Kannattanee varmaan ensin koittaa kiristellä, jos ei auta, niin takuuhuoltoon.
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.