Jump to content

IncBuff

Jäsen
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,158 profile views
 1. Jep jep. Taivalkoskella polut on entisensä ja hupaa riittää. Nykyään tuolla metsässä näkee muidenkin renkaanjälkiä eikä vaan aina omia edellisellä lenkillä jääneitä eli jonkinlaista aktiivisuutta lienee syntynyt. Muutamilla pätkillä on havaittavissa selvää katoamassa olleen polun virkistymistä kuten esim. Kikarilammin pätkä. Sieltä tosin ei ole vieläkään korjattu siltoja eikä siivoiltu tuulenkaatoja. Maalimerkit sentään on uusittu. Taisi kunnan resurssit tältä vuodelta valua urheilukentän remppaan ja muuhun pieneen, mutta ymmärtäähän tuon ettei kaikkeen voi pieni kunta venyä. Eipä sillä, hyvin oli jo varhaisessa vaiheessa tykkykaadot mm. Iijoen rantapolulta siivottu ja pari järeää siltaa rakennettu lintutornin suuntaan. Jospa homma jossain välin vielä etenisi ettei hyvä kartoitustyö valu hiljalleen hukkaan.
 2. Onkos tietoa jatkuuko MTB-projekti tulevana kesällä millään tasolla?
 3. Täytyypä tulla ihmettelemään meininkiä, vaikka uskallusta minkäänlaiseen enskatyyppiseen ajoon ei olekaan.
 4. Ehtipä taas näillekin urille. Nappaskenkäreitin pitkosten parannukset on hyviä. Toki ne yhdet pitkokset on vieläkin aloitteleville varsinkin hankalat kun ne on niin korkeat, mutta minkäs teet. Kikarilammillakin näkyi jo muidenkin polkupyörien jälkiä eli käyttöä on alkanut tulla. Hieno homma. Olen yrittänyt lanata vähän uraa siitä Kikarilammin reitin alusta poroaidan vierustaa kohti hotellia. Jonkin verran siinä on jo valmista polkuakin ja näkyy siitä joku muukin nyt kulkeneen niitä pieniä harjuja pitkin. Olisi varmaan ihan jees, että tuonne Kikarilammille olisi joku helpompikin reitti kuin näköalapolkua Taivalvaaran länsipäähän ja siitä alas. Kikarilammin pätkä on kuitenkin sellainen kohtuullisen aloittelijaystävällinen reitti.
 5. En minä näe tuossa mitään sen kummoisempaa kuin ehkä sen, että joku Schwalbe Marathon Almotion tai Big Apple voisi olla 29er maasturiin paremmat renkaat tiekäyttöön.
 6. Juu ei noista mopopoikien ajeluista noilla isoilla urilla mitään haittaa ole. Aina sitä on harrastettu ja ovatpahan pois muusta pahan teosta. Onhan tuo toki harmi, että noille moottorimiehille ei ole oikein mitään harrastuspaikkaa, vaikka esim. vanhoja soramonttuja on tässä kylän kupeessa useampikin, mutta kun ne on pohjavesialueella niin ei niille nykyään enää mitään lupia tuollaiselle saa.
 7. Nuo prätkät Taivalvaaralla on uusi juttu tälle kesälle. Olen ajanut tuota näköalapolkua viimeiset 8-9 kesää eikä siellä moottoripyörän jälkiä ole aiemmin näkynyt. Repovaaran alueella on toki ajettu ennenkin kelkkareittejä ja latupohjia, mutta ne on olleet enemmän paikallisten mopopoikien ajeluita. Perhanan harmittava juttu. Eilen pärrän ääni kaikui vaaran takaa kun olin kylän puolella polkua ja lauantaina kaksi melkoisen äänekästä pärrää meni Repovaaran kohdilla kohti Pahkakurua kelkkareitin pohjalla. Olin sen verran harjun päällä, että en tarkemmin ehtinyt nähdä millaisia pyöriä ne oli. Hotellin pihalla oli myös yhtenä päivänä musta Toyotan maasturi perässään kaksi crossipyörää kärryssä. Lieneeköhän ettei ihan paikallisia huligaaneja ole.
 8. Eihän tuossa tietenkään mitään kieli vyön alla lenkkiä kestä lähteä tekemään, mutta sellaista rauhallista dieselmäistä jyskytystä.
 9. Hyvä linjaus. Toivottavasti nyt vaan saadaan riittävästi kulutusta että tulee kunnon polku.
 10. Jahas se oli juuri siellä missä sen oletinkin olevan. En vain jotenkin huomannut. Käydäänpä illasta vähän kuluttamassa uraa.
 11. Luulin tuntevani nämä nurkat, mutta en nyt hoksaa missä kohti tuo menee? Kävin tänään tuolla muka pyörimässäkin, mutta en hoksannut uutta reittiä. Tuo Julmaharjun seutu on kyllä kans melkoinen aarreaitta. Sieltä poroaidan takaa löytyi nätti polku joka meni siksakkia alas ja märän kohdan ylitys oli sorastettu... En kyllä moista muista aiemmin ajaneeni. Käyttöä tuolla kyllä oli ollut. Julmaa on kyllä veivata tuota harjuakin ylös alas.
 12. Juu ei kestä tietenkään suoraan aamupalapöydästä hypätä pyörään selkään. Sellainen 30-45 min kun odottelee niin hyvin jaksaa. Tänään ajoin puuron voimalla 2h 45min. Tuossa kahden tunnin jälkeen alkoi vähän hiukoa. Oli tarkoitus ajaa yli kolme tuntia, mutta tekniikkaongelmat pakottivat pois poluilta
 13. AB:n ovaalit on maastokalustossa. Fläsässä 28t ja jouskarissa 30t. On mielestäni hyvä keksintö ja auttaa etenkin jyrkissä nousuissa. En tiedä onko pyöritystekniikkani noiden myötä parantunut, kun aiemmin huomasi selvästi kun lähti ajamaan pyörällä jossa ei ollut ovaalia ja sen jälkeen sitten taas jommalla kummalla noista. Nyt ei enää kiinnitä niin huomiota.
 14. Itsellä ei kyllä puuro tahdo pitää nälkää kovin pitkään. Joskus kun on tarkoitus ajaa pitkään niin syön lautasellisen makaronilaatikkoa tms. pastaa aamupalaksi. Sen jälkeen diesel jyskyttää helposti 4-5h maastoajoa ilman suurempaa lisäenergian tarvetta. Kerran pari kesässä kun numerolapun ripustaa tankoon niin samoilla eväillä, mutta kesken kisankin on jotain haukattava.
 15. Tää on ollut jo pidempään luottotoimittaja. Kerran DHL hukkasi paketin, mutta se ei ole varsinaisesti liikkeen vika ja muuten ei ole ollut mitään valittamista. Varmaan 15-20 kertaa tullut tilattua tuolta jotain.
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.