Jump to content

Recommended Posts

Minkälaisia muutoksia olet tehnyt renkaisiin?
Olen jo pitkään harkinnut Surly Budin "teurastusta" mutta en vielä uskaltanut sitä tehdä. MTBR foorumilla oli Snowshoe 2XL läskirenkaan "semislick" modi jota oli pakko kokeilla. Noin 130g lähti kumia renkaasta. Kuvat otettu 80mm leveällä mulefut vanteella.

p4pb13273583.jpg

p4pb13273562.jpg

Pitää pari lenkkiä kokeilla ennen kuin uskaltaa mitään tuosta sanoa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veetiren Missionia joskus puukotin, kun kokeilin saako siitä itseohjaavuutta pois. Ei saanut.

Jonkinlaisen "lamellirenkaan" teko voisi olla ihan mielenkiintoinen kokeilu talvikeliin, lamelleilla on käsittääkseni ratkaiseva rooli auton kitkarenkaissa. En vain keksi miten ohuita uria saisi leikattua valmiiseen renkaaseen.

images?q=tbn:ANd9GcQAufO0_Nq1Gmd8Ah4Qfcl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin muijan renkaaseen uria, se ei huomannut mitään eroa. Pitää varmaa testata omaankin kumeen:

Q_1Ighk2pato4JYL3W_zRt0W5it8kpFBlDwBRuQd

Meinasin vetää keskinappulat urille omistakin äsken nastoittamistani JJ 4.8":sta. Täytyy ajella vähän aikaa ilman uria ja hommata sillä aikaa parempi terä urien tekoon, jos sitten vaikka huomaisi eron. Nastojen tuoma lisäpito oli kyllä aika helppo huomata jäisellä tiellä tehdyllä pikatestillä :D

t5XJueG0VF3FHBRBGcTqZ68eQBAvB6ciYzvQ_ESi

Nuo reunimmaiset nappulat on sitten jimissä todella ohuella pohjalla. Tästä itseäni muistuttaa nyt eturenkaan sisällä stänissä uiskenteleva nasta. Kannattaa olla tarkkana, ainakin jos laittaa akkukoneella nastoja paikalleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhden lenkin jälkeen voi sanoa että Snowshoe 2XL rullasi nopeammin, ei rikkonut hankikantoa ja pitoa oli tarpeeksi. Saa nähdä miten toimii sohjossa.

Kannattaa olla On-One Floaterin kanssa tarkkana. Nastoitin oman ruuvattavilla BestGripeillä ja nappulat alkoivat halkeilla. Eivät tietenkään kaikki. Saattoi tietysti olla vain huono rengas/asennus mikä johti alla olevaan tulokseen:

p4pb12642536.jpg

Säilytetty kylmässä varastossa valolta suojassa. Sinänsä tuo on hyvä rengas muokattavaksi kun on aika edullinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään pääsin testamaan 2XL semislick kumia kunnon sohjokelissä. Paineita joutui tiputtamaan että kellui tarpeeksi ja Kona Wo:sta säädin taka-droputit pisimpään mahdolliseen asentoon. Muokkaamaton Surly Bud suti nousuissa jonkun verran kun takarenkaalla ei ollut tarpeeksi painoa. Eturenkaan sivunappulat auttoivat hyvin muutamassa tilanteessa. Pitoa ja rullaavuutta löytyy sopivasti. Suosittelen nappuloiden leikkausta jos alkuperäisen renkaan huono rullaavuus ärsyttää. Olen jo parikin kertaa meinannut myydä tuon renkaan pois mutta nyt se taitaa jäädä käyttöön.

Veikkaan että samanlainen muokkaus sopisi myös Surly Lou:lle. Vee Tire 2XL kuviohan on melkein suora kopio Lousta.
TR0038-01_detail.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutama satanen ajettuna leikkaamattomalla, nyt vetäsin tollasen lamelliurat keskirivin nappuloihin ihan katkoveihtellä.

DSC05941.JPG'

Ainakin sormella kun tosta päältä vetäsee niin tuntuu että on enemmän kitkaa kuin viiltämättömässä nappulassa. Ihan huomattava ero tuntumassa. Loppuviikosta pitäs täällä olla yöpakkasia niin sitten pääsee viillot tositestiin.

JumboJIm on paljon parempi takarengas kuin Floater, tästä vedenpitävänä todisteena se, että pääsin eilen upottavassa ylämäessä pari metriä pitemmälle kuin Veikkolainen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli kokeiltua vähän erilaista renkaiden muokkausta El Duderinon kokemusten perusteella.
Kauppapyörästä piti saada renkaiden (Continental SpeedKing 2.2) ärsyttävät mainostekstit piiloon ja aineena käytin spraymaalipurkissa olevaa matta mustaa RubberCompia. Tulos oli oikein hyvä vaikka putsasin vain nopeasti rätillä ja maalasin kaksi kerrosta. Suositushan on 4 kerrosta. Vähän jännitti kun kumimaali alkoi hieman kuplia kuivuessaan mutta pinnasta tuli kuitenkin suht tasainen ilman mitään kraatereita. Saa nähdä miten kestää kulutusta, tuntuisi olevan ihan kunnolla kiinni.

p5pb13428679.jpg

p5pb13428680.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

p5pb14057349.jpg

Tarjouksesta ostettu Surly Lou joutui leikkuriin ennen ensimmäistäkään lenkkiä. Ajattelin vähän Jumbo Jim tyylistä leikkausta mutta paremmalla sivuttaispidolla. Noin 100g lähti painoa pois. Testiajoja odotellessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuohon tuli aika jäätävä selfsteering tuolla leikkauksella. Eturenkaana huono, lumella saattaisi toimia. Yksi lenkki riitti edessä, pitää kokeilla vielä taakse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.