Jump to content

Recommended Posts

Kesän aikana tarkoitus käydä Taivalkosken reitit läpi ja mahdollisuuksien mukaan rakennella uusiakin polkuja. Taivalvaaran alueelle saadaa toivottavasti myös freeride-henkistä ajamisalustaa, ehkä jopa hissillä avustettua pyöräilyä.

Laittelen reittejä Jälki.fi-palveluun, tähän ketjuun jotain fiilistelykuvaa sun muuta tarinaa.

Ensimmäiseksi ajelin Nappaskenkäreitin. Iijoen vartta kulkeva osuus todella hieno, sisämaassa hivenen tylsempää, jopa pururataa. Iijoen varren maisemat uskomattoman hienot! Joitain pieniä muutoksia reittiin tulossa, ainakin yhdet portaat tullaan kiertämään yms. lievää säätöä.

Toisessa kuvassa ollaan Kylmäojan lähteellä, siellä kannattaa käydä täyttämässä juomapullo todella raikkaalla vedellä :) 

http://jalki.fi/reitit/nappaskenkareitti

http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta?p_p_id=Portti2Map_WAR_portti2mapportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=exclusive&published=true&uuid=6be27453-a797-4d64-b3ba-a39f21f2a3fd

EDIT: Tähän kokoelmaan tulee kaikki julkaisemani jäljet: http://jalki.fi/route_groups/16

 

 

 

DSC_0077.JPG

DSC_0040.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kikarilammin polku on merkitty oransseilla maalimerkeillä. Jälleen hienoa harjupolkua, pientä huoltoa vailla tämäkin reitti. Parit romahtaneet sillat, polku ja reittimerkit eivät ole yhtämieltä yhdessä kohdassa, mutta pääosin kelpopolkua. Viat fiksataan tämän kesän aikana.

http://jalki.fi/routes/kirilammin-polku (tuohon tuli typo, en saa korjattua jälki.fi:ssä...)

 

DSC_0277.JPG

DSC_0263.jpg

DSC_0287.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahkakurun retkeilyreitti lievästi sovellettuna; lähtö melontakeskukselta. Nyt on teknistä ja haastavaa lähes koko matkan. Pahkakurulta Taivalvaaralle tylsempää ja osittain teiden ja hakkuiden alle jäänyttä reittiä, katsotaan jos sillekin keksittäisiin jokin parempi vaihtoehto tämän kesän aikana. Hyvästi laavuja ja tulipaikkoja reitin varrella. Atsingista pääsee venekyydillä Iijoen yli, jos haluaa jatkaa matkaa kohti Iso-Syötettä (tästä reitistä jatkossa lisää).

Maisemat on kohdallaan Iijoen varrella (joesta tulee, harria, taimenta ja kirjolohta, luvat Taivalkosken Teboililta!) ja eipä tuota Pahkakuruakaan voi tylsäksi paikaksi moittia. Aivan mahtava reitti trial-jumppa-pusikko-ajosta pitäville. Läskipyöräilyn eliittireitti.

http://jalki.fi/routes/pahkakurun-retkeilyreitti

 

 

DSC_0393.JPG

DSC_0406.JPG

DSC_0440.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään spekuloitiin laskuttelurinteen antamia mahdollisuuksia. Toivottavasti päästään kaivamaan bermejä ja ehkäpä hissikin päälle hyvällä tuurilla. Taivalvaara on toisaalta sen verran pieni mäki, että sen ajelee ylöskin ilman liian isoa tuskaa.

Näköalapolullakin piti käydä katsomassa onko lumet sulaneet, siitä viteota: 

 

 

DSC_0452.JPG

DSC_0455.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putikonpolku Kenttäradan nähtävyyksiä ihmettelemään. Lähtö vt20 ja Harjaniemihän kannattaa katsastaa myös samalla. Koska ollaan Taivalkoskella niin hienoja harjupolkuja ei voi tälläkään reitillä välttää.

http://jalki.fi/reitit/putikanpolku-harjajoen-vankileirille-kenttarata

 

 

DSC_0599.JPG

DSC_0603.JPG

DSC_0622.JPG

 

Siikavaaran lenkki

Melontakeskukselta Iijoen vartta ensin sinisellä merkattua Nappaskenkäreittiä ja sitten vihreällä merkattua luontopolkua. Luontopolulta seurataan oranssilla merkittyä Iso-Syötteelle vievää reittiä jahka saavutaan risteykseen, jossa Siikavaara viitta. Tämäkin reitin osuus merkattu oranssein maalimerkein joita seuraamalla pääsee aina Taivalvaaralle asti.

Iijoen ranta tuttua ja turvallista teknistä juurakkoista polkua, Siikavaaralle vievää polkua ei ole kuljettu yhtä paljon ja se on osin melko jyrkkää. Melkein voisin suositella kulkemaan siten, että lasketellaan Siikavaaralta Iijoelle päin.

http://jalki.fi/reitit/siikavaaran-lenkki

 

DSC_0627.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päätalopolku, osuus keskustasta Kylmäluomajärven länsipäähän. Alempana oleva jälki seurailee "vaellusreittiä", toinen vaihtoehtoinen reitti etenee enemmän mestäautoteitä pitkin, siitä mahdollisesti myöhemmin lisää.

Eipä siinä, tämä on kyllä yksi hienoimpia reittejä mitä olen ajanut. Teknistä on ja nopeeta on ja kivikkoa on ja maisemaa on. Niin, ja lähteitäkin on. Ja laavuja. Ja paljon muita polkuja siellä sun täällä.

http://jalki.fi/routes/paatalopolku-keskusta-kylmaluoman-lansipaa

 

DSC_0706.JPG

DSC_0696.JPG

DSC_0688.JPG

DSC_0514.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toi Iijoen rantapolku on hyvä jo lähes sellaisenaan. Ne portaat on aika helppo kiertää valmiita polkuja pitkin. Ainakin sen vanhan hakkuu aukean laidalla menee nätti polku ja toiseen suuntaan ihan kiva alamäkikin.

Kylän ympärikin pääsee polkuja pitkin kiertämällä Kotivaaran polkuja Siikalammen taakse, sieltä Julmaharjuun ja Kaakkurivaaran kautta takaisin. Hautausmaan takanakin menee hieno polku. Varmaan tiesitkin jo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rantapolulta poistettu nyt "sarvien leveydeltä" puita lähinnä pitkosten vierestä. Pitkoksien kurveille ja "portaille" koitetaan tehdä jotain, kuten myös ojan ylitysten leventäminen lankulla parilla. Ajatuksena olisi tehdä tästä kohtuullisen helposti ajettavaa lintutornille asti, ei nyt mitään sorastuksia sentään :D, mutta pahimmat ansat otetaan pois.

Kolmeen kohtaan on jo merkinnyt uudet linjat maastoon, nämä vähän helpottavat fillaristin elämää (vanha reittikin toki jää trial-henkisille kuskeille ja portaissa ajamisesta pitäville):

5940cbad5efe0_kolmekorjaavaaliikett.jpg.f2ac3cbcffacd676936763d83caaeb91.jpg

Pari viikkoa vasta ajellut aktiivisemmin Taivalkoskella eli eipä noita kylän polkuja vielä ole kerennyt tarkastaa, löytyykö sulta gpx-jälkiä näistä?

Tuo hautausmaan ympäristö pitää selvittää, olisi mukava siirtää Päätalopolku pois autoteiltä mitä se nyt kulkee kylän pinnassa.

Oletko kulkenut Petäjävaaran alueella olevia Metsätalousoppilaitoksen? rakentamia polkuja? Kartoissa näkyy, on pitkosta, laavua, mutta mikä on tilanne maastossa? Pikku Susijärvellä oli laavu pystyssä ja metsään lähti pieni valkoisella maalilla puihin merkitty polku eli jotain siellä ainakin on.

Taivalkoskella on se "ongelma", että polkuja on liikaa ja koska täällä ei ole mitään kansallispuistoja riesana niin ajaakin saa joka paikassa :wub:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.