Jump to content
ESTETTY

Käytettyjen pyörien hinta, arvon alenema, paljonko kehtaa pyytää. ym.


Nickname

Recommended Posts

Avataanpas tämmöinen kun tuossa fatbike kuumeissani katselin käytettyjä vaihtoehtoja ja totesin että ei noiden arvo näytä tippuvan juuri ollenkaan vaikka ikää jo olisi.

Esimerkkinä White 4 fat lite, hinta pyyntönä oli 500€, kyseessä 6 vuotta vanha pyörä minkä ovh uutena ollut 700€, kuvissa toki siistin näköinen ja ilmoituksessa luki "ajettu pari kertaa vuodessa" mutta eikö tuossa ole silti liki 200€ liikaa?

Uuden White 8ltd saisi alennuksesta nyt 900€ ja sekin on jo kohta vanha malli kun ensi vuonna kaiketi tulee taas uusi malli.

https://www.bicyclebluebook.com/value-guide/

Tuolla sivustolla voi laskea yleisimpien pyörämerkkien hinnan alenemaa, toki sekin on suuntaa antava koska jokainen arvioi pyörän kunnon oman mielensä mukaan, Whiteä ei näyttänyt laskurista valitettavasti löytyvän.

 

Link to comment
Share on other sites

6 minuuttia sitten, RitcheyStanton kirjoitti:

15-20 prossaa ajatellut kahden ekan vuoden alenemaksi ja sitten 10 prossaa vuodessa. Semmosesta normaalikäytössä olleesta. Eikös noi Whitet olleet 900-1000 uutena ja sitten tarjouksessa 700? Ei toi 500 nyt mikään posketon pyynti ole jos tosiaan käytännössä uusi.

Vähän muistelisin samaa kun toisella foorumilla näitä puitiin. Omastakaan mielestä toi 500e pyynti ei ole mikään posketon jos toteutunut hinta 450e luokkaa ja pyörä oikeasti vähän ajetun oloinen voimansiirronkin perusteella.

Kannattaa myös miettiä paljonko hintojen nousu on vaikuttanut uusien ja siten myös käytettyjen hintoihin. Varsinkin kun toi Whiten ostoaika on ollut sitä aikaa, kun XXL myi noita omia merkkejään todella halvalla. Luultavasti hakivat kasvua myydessä lähes katteetta. Ihan esimerkkinä, kun nykyään välttävä-tason kaupunkipyörääkään ei meinaa löytää alle 150-200e.

 

Link to comment
Share on other sites

1 minuutti sitten, RitcheyStanton kirjoitti:

Jossain kovassa käytössä olleessa maasturissa 10 prossaa voisi olla ihan sopiva mutta muuten tuntuu aika pieneltä. Mulla on nyt 13-vuotias cyklo ja aikoinaan taisi maksaa tasan tonnin niin kyllä siitä sen 200 saisi helposti.

Mulla on jäänyt varastoon kuitunen 2012 vuosimallin Cervelo S2 aeromaantiepyörä. Sivuston mukaan 2800 $ ovh:lla excellent tasolla hintaa jäljellä 390 $. Mitä fillaritorissa näitä nähnyt kaupaksi viime vuosina niin nopeasti on mennyt kaupaksi enemmänkin ajetut ~1000 € hintapyynnillä.

Link to comment
Share on other sites

6 minuuttia sitten, Nickname kirjoitti:

Viime vuosina käytettyjen hintoja on mielestäni nostanut mennyt korona ja silloiset uusien pyörien ja osien saatavuus vaikeudet, joten se että vielä viime vuonna selvästi jo vanhan tekniikan pyörästä pystyi pyytämään liki uuden hinnan ei päde enää kun nyt uusia pyöriä ja osia saa normaalisti.

Tämä pitää paikkansa ja nykyään fillaritorilla on jo ihan hyvin tarjontaa mistä hieroa kauppaa. Ei kannata maksaa käytetystä liikaa. Mutta esim. Canyon on nostanut 2018 eteenpäin reippaasti hintoja lähemmäksi muita merkkejä niin osittain näiden myyjät voivat olla ihan hyvissä asetelmissa jos mietti omia "tappioita". 

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...

Tärkeää tietoa

Hyväksy Käyttöehdot ja Tietosuojakäyntö.