Jump to content
IGNORED

Sähkö!


Recommended Posts

Mulla on Porvoon energiasta toistaiseksi voimassa oleva sähkö. 19 snt hinta ollut marraskuun alusta. Muihin verrattuna pitäneet siis hyvin kohtuullisena. Reilu satanen oli lasku marraskuulta. Kaukolämpötalous niin lämmitykseen ei kulu kylppärin lattian mukavuuslämmitystä lukuun ottamatta. Riistoyhtiö(siirtoyhtiö) ottaa about toisen mokoman summan sitten vielä siirrosta.

Link to comment
Share on other sites

Vielä saa nauttia 4pv neljän sentin sähköstä mutta sitten onkin kaksi vuotta hirttoköysi kaulassa 30s kWh ma-la 06-22 (marraskuu-maaliskuu eli 5 kuukautta stna) ja muut ajat 18.5 senttiä kWh. Voi vi**u kun v*tuttaa urakalla. Se on sit tammikuussakin 200e tällä nykyhinnalla oleva sähkölasku 700e. Onhan se ihan ***** kivaa lahjoittaa sähköyhtiölle puolitonnia extraa per kk. Niilläkin rahoilla saisi vaikka mitä leluja ittelle tai vaimolle ostettua. VMP.

Ja tuokin on naurettavaa, sähkölaitoksen termein tuo kalliimpi hinta on "talviarkipäivä". Mistä vitusta repästynä lauantaikin on ARKIpäivä. JA arkiPÄIVÄ on muka kello 22 asti.

Edited by VesaP
Link to comment
Share on other sites

Otit 2 vuoden uuden sopimuksen? No eihän näistä koskaan tiedä mutta työkaveri just sanoi, että sinnittelee kevääseen/kesään pörssillä ja ottaa sitten sen vuoden tai kahden olettamalla, että kesällä hinnat on huomattavasti edullisempia. 

Link to comment
Share on other sites

Tässä funtsinut muuttaa 0,34 €/kWh toistaisen pörssivetoiseen toistaiseen, 20€/kk tuossa voisi tulla säästöä, kesällä enemmänkin.

Tarttis viitsiä tehdä tunti profiili kuluneeta vuodelta ja peilata sitä vastaavaan spotti-hintaan. Sähköyhtiön sivuilta saa erilaisia kulutusraportteja suoraan Exceliin jalostettavaksi.

Talvella menee 250...300 kWh/kk ja kesällä vajaa 150 kWh/kk, syksy ja kevät siitä väliltä.

 

^^ Joo, nyt ei ole määräaikaisten soppareiden aika. Laskee ne tuosta vielä, meilläkin selvästi valot vähän kirkastu, kun polkasivat tänään ton Olkiluodon käyntiin. Valoisa on tulevaisuus :)

Link to comment
Share on other sites

18 tuntia sitten, Densen kirjoitti:

Otit 2 vuoden uuden sopimuksen?

Kyllä. Pörssisähkö just silloin oli sikakallista kun piti sopimus allekirjoittaa, ja jos olis katkaissut tämän "vanhan asiakkaan" asiakkuussuhteen, niin uuden sopparin (muu kuin pörssisähkö) saaminen olis ollut varmaan aika mahdotonta, ja ainakin kalliimpaa reilusti. Julkiset 2vuoden määräaikaishinnat on tuolla omallakin sähköputiikilla reilusti kalliimmat mikä tuo meidän allekirjoittama versio. Jos nyt sit haluaa sopimuksen irtisanoa jostain syystä niin sakkomaksu näyttää olevan 1250e. Tuohon olis kait saanut ihan virallisen "irtisanomisturvan" 775e:lla eli olis saanut sit siirtyä toiseen soppariin yhden kerran sopimuskauden aikana mutta en ottanut tuota, oletan että OL3 _ei_ tule kuitenkaan kuntoon tälle talvelle ja pörssisähkö tulee vielä olee tammi-maaliskuussa ihan *piiip* kallista.

Link to comment
Share on other sites

Syksyllä alkoi 2 vuoden määräaikainen sopimus, jossa hinta 14,87 senttiä / kWh. Vielä tuntuu hyvältä, mutta miten sitten vuoden päästä. Sopimuksessa on vielä optio jatkaa kolmaskin vuosi samalla hinnalla.

Link to comment
Share on other sites

Mulla ollut jo pidempää soppari mallia toistaiseksi, kun joskus havaitsin, että määräaikaisiin leivotaan niin paljon jo valmiiksi hinnankorotusta.

Alkujaan soppari oli kiinteä 250 kWh/kk ja 12,99 €/kk, viime helmikuussa nostivat hintaa 2 €. Tähän asti pääsi jänskäämällä, että koska koshataa.
Uusi hinta on 84,99 €/kk, eli 0,34 €/kWh + ylittävä osuus 0,38 €/kWh.  
Aika Paljon :)

Paljonhan pelottelevat alkuvuoden korkeilla pörssihinnoilla, mutta iltapaskojenkin revittämät hinnat ovat niitä max tuntihintoja, ei vuorokauden keskihintoja.
Ja onhan siellä ollut niitä negatiivisiakin tunteja joukossa. Uskottelen, että ainakin omalla kohdalla tuo pörssisähkö on se edullisempi vaihtoehto. 

Sähkön kilpailuttaja tarjosi nykyistä yhtiötäni edullisimpana, joku toinen kilpailuttaja taas jotain toista, eroja siis niidenkin väillä.
Pörssisähköstä näky diilerin osuus olevan joitain sentin kymmenyksiä (mikäli koko totuus oli kerrottuna) + sitten se kuukausimaksu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.