Jump to content

concorde

Jäsen
  • Viestit

    2 557
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Voitettuja päiviä

    51

concorde last won the day on 7. Huhtikuuta

concorde had the most liked content!

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

Toiminto on estetty, eikä se näy muille käyttäjille.

concorde's Achievements

  1. Kyllä meillä on ainakin normaali määrä esim. kirjosieppoja ja västäräkkejä
  2. Better call Saulin finaali. Jäätävän hyvä, kuten koko sarjakin.
  3. Talouden viimeaikainen tila, joo, mutta ei kait noita huonontuneesta lapsimateriaalista voi syyttää. Vaikka itse oon työkseni edistänyt digitalisaatiota koko työurani, niin (iso) osasyy löytyy junnujen digilaitteista. Snäpit, tiktokit, shortit ym. koukuttavat junnuja keskittymään sen max 10-15sek ja ihan tuollaisella perus-yläastelaisella alkaa olla jo vaikeuksia keskittyä yhden sivun mittaiseen paperilla olevaan tekstiin niin, ettei ajatus karkaa, saati että sen sisäistäisi suoraan tai jopa soveltaen vastattavaksi. Lukion opettajista koostuva konklaavi oli pohtinut nousevien kustannusten myötä mahdollisuutta kierrättää paremmin oppikirjoja, mutta totesivat, että vanhat kirjat ovat seuraaville keskimäärin liian vaikeita, joten uusia, helpompia painoksia tarvitaan. Samoin yliopistossa kirjojen lukeminen koetaan haastavaksi... Ja nykyisten generatiivisten tekoälyjen nostaessa päätään lisää, junnuja voi olla entistä vaikeampi motivoida oppimaan jotain itse, koska (ainakin suurpiirteinen) vastaus on lääppäyksen päässä. Jos mä saisin tehdä opetussuunnitelmaa, niin luokilla 1-6 ei olis kännyköitä oikein missään lajissa mukana, vaan opeteltaisiin lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan perusjutut todella hyvin. Samoin kuin muut perusasiat (maantiedon, biologian, kielien perusteet ja tietty historia). Sen jälkeen vois vaikka antaa käyttää kännykkää kokeessakin, mutta kaikki tehtävät vaatisivat soveltamista, eli mihinkään ei löytyisi suoraa vastausta googlaamalla. Tuolla tavoin opittaisiin käyttämään digiä työkaluna, eikä niinkään vastausautomaattina. Jälkimmäistä tosin haastaa noi genAI:t, koska ne alkavat olla aika perskuleen päteviä jo nyt.
  4. Ihmisen anatomiaa: https://www.is.fi/terveys/art-2000010401279.html aika helppo 12/12
  5. Jep. Bemuun tuli upgrade-osa Floridasta. Komeesti tuli parissa päivässä, vaikka oli economy-kyyti. DHL:lle tästä peukku.
  6. Kuikka on hieno lintu. Sellainen kesäilta laiturin nokassa, ihan hiljaista ja siihen kuikan ääni, niin ollaan kesän ytimessä.
  7. Peräkkäiset otsikot Aamulehdessä: Lämpötila romahtaa ensi viikolla – ”Nyt kannattaa nauttia, ei tietoa koska lämpö tulee takaisin” Pirkanmaan sääennusteeseen täyskäänne: ensi viikon kylmät on peruttu Epävakaa säätyyppi... siis se tyyppi
  8. Summaroisiko joku tilaaja kuinka sota päättyy tän tyypin mielestä? https://www.hs.fi/maailma/art-2000010222099.html
  9. Millainen 100-vuotias olet? https://yle.fi/a/74-20084174 "Arjen sankari"
  10. Ilmeisesti oli binääriydeni valinnut. Tai se valitsi mut... tai jotain https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/733eb00a-7741-481c-b8cd-6f7efa6af8fa
  11. Joo, eilen oli tullut Veepeak ODB2-tökkeli Sillä pääsi bemuun iha OK kodastamaan.
  12. Katuruokaa: https://www.ylojarvi.fi/tapahtuma/street-food-raikka-2/ Varrassikaa burgerissa ja thaikkua. Ja pehmistä.
×
×
  • Luo uusi...

Tärkeää tietoa

Hyväksy Käyttöehdot ja Tietosuojakäyntö.