Jump to content

juhe

Jäsen
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

 1. Millaisia kokemuksia ihmisillä on satulalaukuista? Tämä olisi tarjouksessa ja ehkä sopivan kokoinen työmatkoille repun korvaajana http://www.bikester.fi/tarjoukset/pyorailytarvikkeet/pyoralaukut/359344.html?_cid=32_1_1_2_20150626_9_1_intst.10070476.10045381.remainder&RIID=12964524 Vaude voisi olla merkkinä varmempi? eli http://www.bikester.fi/vaude-off-road-m-satulatolppalaukku-musta-311778.html Sinänsä repun kanssa pärjää ja menee hiukan pienemmällä ilmanvastuksella. Hintana on selän kastuminen. Töissä pääsee suihkuun ja tuskin niin hitaasti maltan/ehdin ajaa ettei suihkuun olisi asiaa. Silloin harvoin kun ehdin ajeleen töihin, matkaan menee noin tunti/sivu.
 2. juhe

  Rengaskoko

  Wiki sivulla luetteloa http://www.polkupyoraily.net/wiki/Renkaan_kokomerkinnät Eli löytyy edelleen hyvin. Lähetetty minun GT-I9305 laitteesta Tapatalkilla
 3. Klossi tulee polkimen mukana ja tulee vähän ulospäin. Epäilen että pohjaan olisi tarvetta lisätä aluslevyjä ja pidempiä ruuveja
 4. 28mm menee kumminkin. Mulla on käytössä Vittoria Randonneur ja oman pyörän vanteella se on 26mm leveä. Ehkä 32mm on kapeammalla vanteella 30mm. Korkeudessa ilmatilaa taitaa olla luvatut lukemat. Riippuu hiekkatiestä kaipaako siellä 28mm paksumpaa rengasta.
 5. Kiekon vaihdossa voi olla millin ero (tai sinne suuntaan) offseteissa. Pientä säätöä voi tulla vaihtajan säätöön. Sinänsä mistä tietää ettei vaihtaja olisi ollut jo valmiiksi kulunut ja nyt sen huomaa herkemmin. Kuluneena säätö on tarkempaa. Jos ketju menee yli isoimman rattaan ja pintoihin asti, niin rajoittaminen säätö on pielessä. Syytä säätää vielä kun vaihtaja ei räpise pinnoissa. Saattaa tulla enemmän korjattavaa.
 6. juhe

  Polkupyörän valinta

  Tuo äkkijarrutus ja jalkajarru ei oikein istu omissa mielikuvissa yhteen. Nopeassa jarrutuksessa etujarrulle menee 90% jarrutustehosta ja takajarrulle 10%. Toisena tulee vielä jarrun käytön nopeus. Kahvoista saa jarrupalat aika äkkiä liikkeelle + säädön herkkyys on parempi. Hmmm... tärkeintä on olla sille etupyörälle hyvä jarru mitä osaa käyttää, takapyörä tulee perässä & sen mekanismi ei ole yhtä olennainen Nopeassa jarrutuksessa helpompi kun molemmille pyörille on vastaavaa tekniikka, kun pysyy tasapaino paremmin jarrutuksessa.
 7. Paljonkos on eroa kestävyyskunnolle jos viikossa ehtii käymään esim. 3x 1,5h lenkillä tai vertaa samaa aika jaettuna vaihtelevammin viidelle kerralle: 4x 45min + 1,5h. Molemmista tulee 4,5h. Tavoitteeseen sopisi oikein hyvin, että saisin lähdettyä viikonvaihteessa 3h lenkille, mutta katsoo nyt milloin se onnistuu riittävän aikaisin. Lenkkeillessä ehkä kannattaisi käyttää sykemittariakin, niin saisi kännykän "kirjanpitoon" näkymään paremmin suuntaa-antavaa rasitusta ja erilaistettua lenkkejä. Lenkin keskinopeus kertoo siitä jotain, mutta ei niin hyvin vertailtavaa tietoa. Nyt lenkkeillessä periaatteessa voi suurimman osan ajasta hengittää nenän kautta (ilman puuskutusta). Luulen että sillä mennään suurinpiirtein PK-alueella. Haussa on lähinnä peruskunnon parannus, niin silloin ei kai ole suurempaa haittaa vaikka melkein kaikki lenkit menee siihen PPPP luokitukseen (=pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta). Voisi vähän ottaa mukaan intervallityyppisiä lenkkejäkin, muutakin intervallia kuin ne luonnolliset mäet
 8. Mulla Shimanon SLX vaihtaja toimi OK 9:n pakan kanssa (vaihtaja sen verran uusi että oli kympille, olettaisin). Hetken aikaa käytin sitä 10-liipaisimien kanssa, mutta siihen vaihtajaan olisi saanut vaihtaa uudet ohjainpyörät. Kuluneilla osilla vaihtoi laiskasti (kaipasi klapin takia yliohjausta). Nyt siinä on 105:n kahvat ja vaihtaja (vanha vaihtaja jää varalle joko maastopyörään tai maantiepyörään). Vetosuhde noissa oli 1:2. SRAM:lla tietääkseni on 1:1 suhteella toimivia vaihtajia.
 9. Etu- ja takavaihtaja saattaa kelvata. Olennaista on vetosuhde. Jos tietäis osien nimet niin voisi sanoa täsmällisempää. Vaihtajissa itsessään ei ole pykäliä. Kuluneet kiristin rullat taakse ehkä voisi vaihtaa uudempiin -- ylimääräinen klappi hidastaa vaihtumista.
 10. Siispä kannattaisi kuitenkin lähteä melomaan ja harjoitteleen eskimoa... Siitä tulee pakosti vähän uintia mukaan, kun ei ole eskimokäännös hallussa.
 11. Jos on gramman viilaaja, niin 39 hampaisen rattaan nousuavustuksista on lisäpainoa (pienin ratas todennäköisesti 30). Mulla ainakin 39 ja 50 on samalla holkilla & 30 omassa kiinnityksessä. Mittaamatta ei tiedä mitä eroa sijoittelussa on "tavallisessa" tuplaeturattaan kokoonpanossa tuohon triplaan (ketjulinja siirtyy ulospäin mutta se näkyy toisaalla). "Tavalliselle" 39:lle tuskin nousisi yhtä herkästi 30:ltä kumminkaan. Vuosristoon tarkoitettu 34-50 ei ole oikein kiva tavallisessa ajossa, kun välityssuhteen muutos on niin iso ja sen puolesta 30-39-50 on mukavempi. Kisakuskit ei niin hitaasti aja että tarvitsisi 30:stä edessä ja sen takia harva käyttää?? Myös maantiesarjoissa on valittavana tupla tai tripla eturattaat.
 12. Luulisi 10 ketjun rattaiden käyvän ysiketjulle ongelmitta, kun ketjujen sisämitat on samat. Ulkoisessa leveydessä on eroa, mutta se ei vaikuta mahtumiseen, kun muu runko pysyy samana. Nousemisherkkyydestä en sitten tiedä. Mulla 9 rattaiden vaihto edessä 10:iin teki vaihtamisen ehkä nopeammaksi ja hiljaisemmaksi (nyt rattaat ja ketjut samaa sarjaa, aikaisemmin erivalmistajien sarjoista). Tässä yksi linkki rattaisiin http://www.bike-components.de/products/info/p18656_Kettenblatt-Road-Triple-5-Arm--130mm-Lochkreis.html Sillä Tiagran keskiön tekniikalla ei mun ymmärtääkseni ole merkitystä tässä. BCD on sama 130mm kumminkin.
 13. Mitä suositellaan tavalliselle kuntoilijalle pyöräilyä tukevaksi lihashuolloksi? Kilpailu ei ole tavoitteena, mutta toimistotöissä saa istua ja pyöräilystä ei ole siihen istumatyöhon niin paljoa apua, jos ei peruskunnon parantamista muuten ajattele. Vähän aikaan sitten kaupassa tuli vastaan Suuri pyöräilijän käsikirja, Robin Barton (http://www.readme.fi/product.php?isbn=9789522204547). Siinä on hiukan treenaamisesta, mutta ei saa kovin isoa painoa kirjassa. Suositellaan vatsa- ja selkälihasten vahvistamista. (Lankku ja silta asennot on kuvissa.) Onkohan jotain kahvakuula treenejä, jota kannattaisi joskus tehdä? Melomaan tarkenee vielä mennä ja se taitaa olla aika hyvä lisä pyöräilylle. Mitä nyt kaikkien varusteiden pakkaaminen autoon ja kajakki katolle vie aikansa -- niiden valmisteluiden aikana ehtisi jo polkeen melkein tunnin... Muutama pieni kahvakuulaharjoitus voisi olla ajallisesti tehokasta. Sauvakävelystäkään tuskin olisi haittaa, mutta siinä jää vauhdin tunne huomaamatta Kuntosalien sisälaitteet ei jaksa innostaa, mieluummin sauvakävelyäkin.
 14. Toisinaan pyöräteillä on 15m välein poikittaisia halkeamia ja tulee hiukan vaihtelua polkemiseen, kun keventää niissä (tai ajaa seisaallaan). Jousitettu satulatolppa saattaisi olla vaihtoehto tien töyssyjen tasoitukseen kovilla paineilla, mutta niitä kai on harvalla käytössä??
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.