Jump to content

Sulo

Ylläpitäjä
 • Viestit

  341
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut


Reputation Activity

 1. Tykkää
  Sulo reacted to VSS in Huonoia tuuria   
  Tuohon hintaluokkaan, 29 jossa hieman paremmat osat kuin Feltissä: https://www.bikeshop.fi/Kona-Mahuna/ekauppa/pKOMH/
  Runkokokoa voi verrata aikasemman pyörän kokoon ja geometriaan jos se tuntui hyvältä. Varmaan saa Hi5bikesin kautta jos haluaa suosia lähikauppaa.
 2. Tykkää
  Sulo reacted to EeHoo in Vinkkejä hybridin/ fitness pyörän valintaan   
  Mulla olisi sama tilanne, eli ajattelin hommata 20v vanhan Trekin tilalle/rinnalle fitness-fillarin enimmäkseen lenkkeilyyn asfaltilla.
  Olen katsellut mm. saksasta seuraavia malleja:
  - Merida Speeder 400 (1099e) - Fuji Absolute 1.1 Disc, Valkoinen (1099e) - Cube SL Road Race black´n´green (999) Tuossa on vähän hintahaitaria, mutta tiedän fillareista about sen verran että halvimmissa on halvimmat mahdolliset kuluvat osat ja tosi kalliissa on ehkä ominaisuuksia joita en tarvitse, koska en polje kilpaa ketään muuta kuin itseäni ja omaa kuntoani vastaan, joten tärkeimmät valintakriteerit ovat luotettavuus, hyvä ajettavuus ja ergonomia ja noin tonnin pintaan asettuva hinta. Etuhaarukan jousitus lienee ylimääräinen hajoava osa. Haluaisin että fillari on muun kuin mustan värinen, niin tyhmä kriteeri kuin se onkin. :D   Onko siis ylipäätään tuossa hintaluokassa mitään sudenkuoppamerkkejä tai -malleja, joita kannattaisi välttää tai mitä kannattaisi suosia, vai voiko mennä about sillä mikä silmää miellyttää ja rungon koon puolesta sopii?
 3. Tykkää
  Sulo got a reaction from Tuuli in Vinkkejä hybridin/ fitness pyörän valintaan   
  Etujouston olemassaolon kun vielä päättää, niin rajautuu taas iso joukko pois. Mielestäni sitä ei kuntoillessa tarvitse, suotta keinuttaa runtatessa. Hieman mukavuutta toki tuo, mutta kääntöpuolena painonlisäys ja yksi huoltokohde lisää. Hintakin oletettavasti nousee, ellei sitä ole kompensoitu huonommilla osilla.
  Budjettisi vaikuttaa riittävälle, joten osien laadukkuudesta ei tarvinne tinkiä. Itse tykkään valkata tuotteita ns. sweet spotista. Jos pyörä A maksaa 1000e, pyörä B 1200e ja pyörä C 1400e ja pyörä D 2000e, niin pyörä C olisi luultavasti minun valinta. Tällöin mukaan tarttuisi oletettavasti laadukkaat osat sisältävä fillari, mutta ei kuitenkaan niitä parhaita/keveimpiä/kalleimpia osia. On toki tuotteita, joissa pärjää karvalakkimallilla ja tuotteita, joiden laadusta ei halua tinkiä, mutta tällä periaatteella pitäisi päästä fillareiden kohdalla jo pitkälle 
 4. Tykkää
  Sulo got a reaction from Tuuli in Vinkkejä hybridin/ fitness pyörän valintaan   
  Löytyikö sieltä suunta?
 5. Tykkää
  Sulo reacted to Tuuli in Vinkkejä hybridin/ fitness pyörän valintaan   
  Kiitos Sulo vastauksesta. Tuota juuri tarkoitin kun vaihtoehtoja on niin paljon, että en osaa rajata. Yritän cuben sivustoa käydä läpi
 6. Tykkää
  Sulo reacted to Raakaametallia in Jarrujen päivitys fatbikeen   
  Kiitoskiitos! kylläpä selvensi asiaa!
 7. Kiitos
  Sulo got a reaction from Raakaametallia in Jarrujen päivitys fatbikeen   
  Jarrusatulan kiinnitys: IS2000 vai Postmount. https://durstbremse.de/unterschied-postmount-vs-is2000/
  Jarrulevyn kiinnitys, Center Lock vai kuuden pultin lukitus: https://ep1.pinkbike.org/p4pb12413095/p4pb12413095.jpg
  Adapteri: jarrusatulan kiinnityksen, jarrulevyn koon ja jarrujen valmistajan mukaan. Esim. Shimanon postmount jarrut + IS2000 kiinnitys rungossa + 160mm jarrulevy: https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-adaptor-sm-ma-r160p-s-rear-160mm-postmount-27265 Valmistajalla ei välttämättä ole väliä, mutta itse ottaisin varman päälle.
  Jarruletkut: sopiva pituus, kannattaa suunnitella vedot ja mittailla. Jos vedettävä rungon sisään, työllistää mukavasti lisää, vähintään ilmauksen verran.
   
 8. Tykkää
  Sulo reacted to Pieter85 in Sähköpyörä ympärivuotiseen käyttöön työmatkoille ja retkille   
  Kiitos Sulo, en tiennyt sitä! 
 9. Kiitos
  Sulo reacted to jokkeli1 in Taivalkoski   
 10. Tykkää
  Sulo reacted to El Duderino in Taivalkoski   
 11. Tykkää
  Sulo reacted to jokkeli1 in Taivalkoski   
  Jospa nyt toimisi 
  Juu kuten yllä olevasta näkyy, saatiin Kikarilammen reitti kunnostettua lopultakin. Muutamilla muillakin reiteillä on tehty kunnostusta, uusittu maalimerkkejä, siltoja, poistettu kaatuneita puita reitiltä, yms. Mutta vielä jää paljon tekemistä seuraavillekin kesille. Tässä muutama kuva kesän ajalta eri reiteiltä.

   

   

   

   

 12. Haha
  Sulo reacted to El Duderino in Cyclocross aloittelijalle   
  Ei ne loivat kulmat mikään uusi keksintö ole ;)

 13. Tykkää
  Sulo reacted to esako in Sähköpyörä retkeilyyn.   
  Päädyin ostamaan tuon Helkama SE 10.
  Pikaisia kokemuksia:
  - ajomatka eco-avustuksella helpohkossa (ei kauhean jyrkkiä mäkiä) tiestöllä 129 km, ennenkuin akku tyhjeni. Eli aika hyvin. Toisella reissulla säästelin akkua tasaisilla ja alamäessä ja akun kesto venyi 250 kilometriin. Eli toista akkua ei tarvitse ostaa reissaamisen takia, kunhan laturia kantaa mukana (ja sehän kulkee sivulaukussa mallikkaasti). Oikeastaan ainut harmi tässä pyörässä verrattuna maastopyörään on sormien puutuminen. Alkaa peukalosta ja leviää kaikkiin sormiin. Ei paljon yli kymmentä kilometriä voi ajaa ilman sormijumppaa.
  No toki, jarrut eivät yllä samaan mihin olen tottunut, mutta painaahan Helkama10kg enemmän kuin maastopyöräni. Deoren vaihteisto on kyllä toiminut odotettua paremmin. Mutta kokonaisuudessaan 1999 euron arvoinen Helkama SE 10 on ollut 600 ajokilometrin perusteella ostamisen arvoinen hankinta.
 14. Tykkää
  Sulo reacted to El Duderino in Taivalkoski   
  Pikku-Tervalammen "laituri" oli fiksattu ja maalimerkkejäkin entrattu. Toivottavasti saavat viitoitukset kuntoon joskus...

 15. Tykkää
  Sulo reacted to El Duderino in Taivalkoski   
  Huomenna, eiku siis tänään, olisi leivoskahvia tarjolla Taivalkoskella!
  https://www.facebook.com/vaarasport/
  https://vaarasport.fi/
 16. Tykkää
  Sulo reacted to IncBuff in Taivalkoski   
  Jep jep. Taivalkoskella polut on entisensä ja hupaa riittää. Nykyään tuolla metsässä näkee muidenkin renkaanjälkiä eikä vaan aina omia edellisellä lenkillä jääneitä eli jonkinlaista aktiivisuutta lienee syntynyt. Muutamilla pätkillä on havaittavissa selvää katoamassa olleen polun virkistymistä kuten esim. Kikarilammin pätkä. Sieltä tosin ei ole vieläkään korjattu siltoja eikä siivoiltu tuulenkaatoja. Maalimerkit sentään on uusittu. Taisi kunnan resurssit tältä vuodelta valua urheilukentän remppaan ja muuhun pieneen, mutta ymmärtäähän tuon ettei kaikkeen voi pieni kunta venyä. Eipä sillä, hyvin oli jo varhaisessa vaiheessa tykkykaadot mm. Iijoen rantapolulta siivottu ja pari järeää siltaa rakennettu lintutornin suuntaan.  Jospa homma jossain välin vielä etenisi ettei hyvä kartoitustyö valu hiljalleen hukkaan.
 17. Tykkää
  Sulo reacted to El Duderino in Taivalkoski   
  Itse lähtisin Kylmäluomalta juniorin kanssa liikenteeseen. Siellä paljon mahdollisuuksia ajotaitojen mukaan ja metsäautoteitäkin, jos tarvitsee päästä pois sukkelaan. Kylmäluoman leirintäalueella jätskit. Jälki.fi:ssä kaikki alueen viralliset reitit ja lyhyet kuvaukset.
  Tuossa vaikka yksi mistä lähteä liikkeelle: https://jalki.fi/reitit/kivikkovaaranpolku
 18. Tykkää
  Sulo reacted to El Duderino in Veskun säädöt   
  Mustiin leveämmät kammet. Otin Mongoosesta FSA:n comet:it. Joutu tulostamaan soviterinkulan, että sai menemään. Nyt on reippaasti tilaa kammen ja chainstayn välissä.

  DUBit meni Mongoosen 27.5+ kommuutteriin. Alkaa oleen Mongoose kohtuu keponen.

   
 19. Tykkää
  Sulo got a reaction from El Duderino in Veskun säädöt   
  Lefty-miehelle katsottavaa.
   
 20. Tykkää
  Sulo reacted to El Duderino in Vähänkö hieno video-topic   
 21. Haha
  Sulo reacted to El Duderino in Kuusamon ja lähikuntien ajomestoja   
  Iivaaralla tykkyä. Sattuuko kenenkään muun silmään tuo yksi puu vai oonko pervo?

 22. Tykkää
  Sulo reacted to El Duderino in Takajousituksen "tune"   
  Tai kirpparin otapoisilmaiseksilaatikosta otettuja sandaaleja.
  Tuo kierrejousi Lefty TPC+ vaimennuksella on paras keula mitä olen ajanut omaan käyttöön. Neulalaakereilla aivan älyttömän herkkä alkujousto kierrejousen kanssa. Tukevampi kuin yksikään saman jouston "normaalihaarukka". Vasemmilaisuutta ei huomaa ajossa millään tavalla eli ei puolla tai tee muutakaan kummaa.
  Uudemmista leftyistä ei kokemusta, ei oo varaa ostaa.
 23. Tykkää
  Sulo reacted to El Duderino in Polkujen talvikunnossapito   
  Yllättävän paljon autto, kun pisti hivenen lisää painoa lanaan:

   
 24. Tykkää
  Sulo reacted to MTBfin67 in Polkujen talvikunnossapito   
  Ei valitettavasti ole vielä valmis. Nyt sitä kyllä tarvittaisiin. Eläimellinen työ pitää näitä polkuja auki vaikkei meillä ole lunta kuin 27cm virallisen mittausaseman mukaan. Aukeilla paikoilla metsässä sitä on kyllä reilusti enemmän. Tampaxissa on vielä roppakaupalla yksityiskohtia kesken. Aika tahtoo kulua työn ja pyöräilyn välillä tasapainoillen. Kuvittelin että ehtisin saada tampaxin valmiiksi syksyn aikana, mutta toisin kävi. Nyt olisi kyllä apuvoimiakin luvassa. Yksi kaveri tekisi tankin, toinen sähkötyöt ja kolmas verhoilisi penkin, mutta kaikki vaatisi minulta joko suunnittelutyötä tai jonkun osan tekemistä ennen kuin päästään kyseiseen vaiheeseen.
  Ei ole helppoa, ei...
 25. Tykkää
  Sulo reacted to Josuel in Takavaihtaja   
  I reckon any long-cage dérailleur would work and probably most medium-cage ones as well. 

  A long-cage dérailleur can deal with a triple up front and an 11-24 cassette no problem. You've got a 6T bigger gear at the back but no variation at the front at all. The tooth difference at the front could be 20T so you've got loads of capacity.
   
  Selvitin asian itse 
×

Tärkeää tietoa

Hyväksy Käyttöehdot ja Tietosuojakäyntö.