Jump to content

Sulo

Ylläpitäjä
 • Content Count

  445
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Sulo reacted to Jaggi in Vinkkejä käytetyn pyörän ostamiseen   
  Vanha ketju mutta lisään oman äskettäisen kokemukseni jos se jotain auttaa tulevaisuudessa.
  Eli FBn marketplacessa oli kiinnostava useamman vuoden vanha pyörä edullisesti myytävänä. Kuva vähän epäselvä ja tiedot erinomaisen puutteelliset. Oli kuitenkin ilmon loppuun laitettu että nopeat kaupat etusijalla.  Laitoin viestiä myyjälle että pyörä kiinnostaisi mutta en asu samalla paikkakunnalla(hki) niin tulisiko rahtiennakko kyseeseen? Vastaus tulikin nopeasti että kyllä kävisi mutta pyöränhinta ja rahti pitäisi maksaa etukäteen tilille.
  No laitoin sitten viestiä että hienoa, mutta saisiko fillarista tarkempia kuvia mm vaihteistosta ja keulasta että näkisi mallin ja kunnon. 
  Viestittely loppui välittömästi tähän. Pyörä on edelleen myytävänä. Jos sitä ylipäätänsä onkaan. Messengerit löytyy muttei muutamaa sekuntia ottaa kuvia.
  Lisäksi olen huomannut että myynti-ilmoissa on pyörävarastoissa otettuja kuvia lukituista pyöristä muiden fillareiden seassa. Luulisi että myyjä viitsisi ottaa pyöränsä muiden seasta pois ja kuvata se edustavasti? Tietysti jos se lukittuna seinään se voi olla joissain tilanteissa hankalaa....
 2. Like
  Sulo reacted to Felttimies in Kysymyksiä tuubirenkaiden käytöstä   
  Ite oon repiny teipit tuubeinee irti, periaatteesta laitan kaikki uutta kerralla ku on tollasta "kulutuskamaa" enkä ota sitä riskiä et tuubi ois huonosti kiinni jostai kohti vannetta.
 3. Like
  Sulo reacted to Felttimies in Kysymyksiä tuubirenkaiden käytöstä   
  - Ite käytän teippiä, ajanu kohta 3kesää teipatuilla tuubeilla, no problems!
  - Kerra tuubi puhennu eestä, laitan tuubeihi tubeless litkut aina sisää, tääki puhkeemine hilliinty sen litkun ansiosta joten sain ajettua kotia renkaan menemättä täysin tyhjäksi. En korjaile, roskii jos reikiä. (myös varatuubi penkinalla mukana aina)
  - Ite käytän tällästä teippiä, Velox Jantex 76, koska se muovinen suoja teipin päällä irtoo helposti ja kestää irtivetämistä hyvin ku tuubi on paikallaan. Litkuna perus stans no tubes
  - Tuubisuositukset varmaa kannattaa kattoa googlella, mitä käytetää missäkin, ite ajoin viimekesän vittorialla, ei kestä kulutusta ku paskat tiet. Nyt menossa contin sprinter, toistaseks ok.
   
   
 4. Like
  Sulo reacted to hama in Levyjarrut   
  Tarviis neuvoa, kun tuli ensimmäinen levyjarrullinen fillari hankittua ja pitäisi saada tuo letku oikein kiinni kahvaan.
  Kahvan puoli näyttä sikäli selvältä ette siellä on tulppa mikä pitää nesteet sisällä ja lukituspalikka kahvassa ettei sitä pysty painamaan.
  Tuo letku näyttä taasen vähän oudolta, letkun päässä kumitulppa minkä päässä ja sivuilla reikiä, sen alla metallinen tulppa minkä keskellä musta kohta mitä lie materiaalia, mutta ei näyttäisi olevan reikää.
  Mitä näistä letkun päässä olevista pitää poistaa ja miten tuo letku lukittuu tuohon kahvaan.
  Tietysti hyvä jos joku osaisi kertoa missä järjestyksessä mikäkin tapahtuu, etten valuta noita nesteitä pihalle.
  Ja tarviiko ilmata järjestelmä lopuksi?
  Jarrut on Shimano BR-MT200 ja kahvat Shimano BL-MT200
   
  Hannu
   
  Ohje löytykin jo.
  https://si.shimano.com/pdfs/dm/DM-MBBR001-03-FIN.pdf
 5. Haha
  Sulo reacted to CAD-41 in Renkaiden tuumakoon logikka   
  Ei niissä ole mitään logiikkaa...
  Olen aina sanonut kaikille kyselijöille ja ihmettelijöille, että unohtakaa suosiolla ne tuumakoot ja katsokaa renkaan halkaisijan millimerkintää. Esimerkkinä meilläkin on vaimon vanha 24" Kombi 531-kokoisilla renkailla ja tytön uudempi samannäköinen 24" pyörä 507-kumeilla.
  Joskus taannoin pihassa oli kolme eri-ikäistä 20" Tunturi Poniakin, ja kaikissa oli erikokoiset kiekot...
  Ja esim. vanhoissa 28" peruspyörissä yleisimmät koot ovat 622 ja "ruotsalaismallinen" 635, mutta sitten taas tuohon väliin jäävää 630-halkaisijan retkipyörärengasta on kuitenkin mainostettu 27-tuumaiseksi...vaikka 27-tuumaisena löytyy myös joku vähän yli 600-millinen, olisko ollut 609.
  Käytännössä monet tuumamerkinnät taitavat olla pelkkä markkinointikikka, että saadaan ihmiset ostamaan jotain uutta ja ihmeellistä. Nykyaikainen maastopyörän 27,5" rengaskin on milleissä just sama 584, kuin yksi vanhoista 26" kokoisista. Ja muistankos väärin,  eikös moderni 29-tuumainenkin ole sama 622, kuin yleisin 28"...?
  Tosi selkeää ja loogista...
 6. Like
  Sulo reacted to mbere in Sram X01 tai XX1 12 speed ketjut   
  Kiitos vinkeistä. Tämä idealo.de onkin itselle tuntematon tapaus. Aiemmin tullut hommattua kaikki kamat kivijalkaliikkeistä.
 7. Like
  Sulo reacted to Izos in Apuva! Ketjusuoja/ohjuri deore xt mt.8000. 1x11. kampisarjaan ?   
  Toihan olis jeba. Laitetaanko toi kiinni sit keskiö laakeriin vai mites ton kiinnitys. vai tuleeko jotenkin muuten gines? Mä huomasin että ois myöskin pelkkiä levyjä jolla sais sen iscg05 kiinnityksen. samalla kiinnityksellä kun toi on. 
  juu siis tulee tosiaan tonne laakerin väliin. ton mä hommaan. Tänks inffosta!
 8. Like
  Sulo reacted to osavisaari in Nishiki Road Master - onko siitä mihinkään?   
  Kiitos inputista! Voi olla, että jatkan noiden yksivaihteisten metsästystä, jollei jotain poikkeuksellista satu tulemaan vastaan.
 9. Like
  Sulo reacted to VSS in Huonoia tuuria   
  Tuohon hintaluokkaan, 29 jossa hieman paremmat osat kuin Feltissä: https://www.bikeshop.fi/Kona-Mahuna/ekauppa/pKOMH/
  Runkokokoa voi verrata aikasemman pyörän kokoon ja geometriaan jos se tuntui hyvältä. Varmaan saa Hi5bikesin kautta jos haluaa suosia lähikauppaa.
 10. Like
  Sulo reacted to EeHoo in Vinkkejä hybridin/ fitness pyörän valintaan   
  Mulla olisi sama tilanne, eli ajattelin hommata 20v vanhan Trekin tilalle/rinnalle fitness-fillarin enimmäkseen lenkkeilyyn asfaltilla.
  Olen katsellut mm. saksasta seuraavia malleja:
  - Merida Speeder 400 (1099e) - Fuji Absolute 1.1 Disc, Valkoinen (1099e) - Cube SL Road Race black´n´green (999) Tuossa on vähän hintahaitaria, mutta tiedän fillareista about sen verran että halvimmissa on halvimmat mahdolliset kuluvat osat ja tosi kalliissa on ehkä ominaisuuksia joita en tarvitse, koska en polje kilpaa ketään muuta kuin itseäni ja omaa kuntoani vastaan, joten tärkeimmät valintakriteerit ovat luotettavuus, hyvä ajettavuus ja ergonomia ja noin tonnin pintaan asettuva hinta. Etuhaarukan jousitus lienee ylimääräinen hajoava osa. Haluaisin että fillari on muun kuin mustan värinen, niin tyhmä kriteeri kuin se onkin. :D   Onko siis ylipäätään tuossa hintaluokassa mitään sudenkuoppamerkkejä tai -malleja, joita kannattaisi välttää tai mitä kannattaisi suosia, vai voiko mennä about sillä mikä silmää miellyttää ja rungon koon puolesta sopii?
 11. Like
  Sulo got a reaction from Tuuli in Vinkkejä hybridin/ fitness pyörän valintaan   
  Etujouston olemassaolon kun vielä päättää, niin rajautuu taas iso joukko pois. Mielestäni sitä ei kuntoillessa tarvitse, suotta keinuttaa runtatessa. Hieman mukavuutta toki tuo, mutta kääntöpuolena painonlisäys ja yksi huoltokohde lisää. Hintakin oletettavasti nousee, ellei sitä ole kompensoitu huonommilla osilla.
  Budjettisi vaikuttaa riittävälle, joten osien laadukkuudesta ei tarvinne tinkiä. Itse tykkään valkata tuotteita ns. sweet spotista. Jos pyörä A maksaa 1000e, pyörä B 1200e ja pyörä C 1400e ja pyörä D 2000e, niin pyörä C olisi luultavasti minun valinta. Tällöin mukaan tarttuisi oletettavasti laadukkaat osat sisältävä fillari, mutta ei kuitenkaan niitä parhaita/keveimpiä/kalleimpia osia. On toki tuotteita, joissa pärjää karvalakkimallilla ja tuotteita, joiden laadusta ei halua tinkiä, mutta tällä periaatteella pitäisi päästä fillareiden kohdalla jo pitkälle 
 12. Like
  Sulo got a reaction from Tuuli in Vinkkejä hybridin/ fitness pyörän valintaan   
  Löytyikö sieltä suunta?
 13. Like
  Sulo reacted to Tuuli in Vinkkejä hybridin/ fitness pyörän valintaan   
  Kiitos Sulo vastauksesta. Tuota juuri tarkoitin kun vaihtoehtoja on niin paljon, että en osaa rajata. Yritän cuben sivustoa käydä läpi
 14. Like
  Sulo reacted to Raakaametallia in Jarrujen päivitys fatbikeen   
  Kiitoskiitos! kylläpä selvensi asiaa!
 15. Thanks
  Sulo got a reaction from Raakaametallia in Jarrujen päivitys fatbikeen   
  Jarrusatulan kiinnitys: IS2000 vai Postmount. https://durstbremse.de/unterschied-postmount-vs-is2000/
  Jarrulevyn kiinnitys, Center Lock vai kuuden pultin lukitus: https://ep1.pinkbike.org/p4pb12413095/p4pb12413095.jpg
  Adapteri: jarrusatulan kiinnityksen, jarrulevyn koon ja jarrujen valmistajan mukaan. Esim. Shimanon postmount jarrut + IS2000 kiinnitys rungossa + 160mm jarrulevy: https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-adaptor-sm-ma-r160p-s-rear-160mm-postmount-27265 Valmistajalla ei välttämättä ole väliä, mutta itse ottaisin varman päälle.
  Jarruletkut: sopiva pituus, kannattaa suunnitella vedot ja mittailla. Jos vedettävä rungon sisään, työllistää mukavasti lisää, vähintään ilmauksen verran.
   
 16. Like
  Sulo reacted to Pieter85 in Sähköpyörä ympärivuotiseen käyttöön työmatkoille ja retkille   
  Kiitos Sulo, en tiennyt sitä! 
 17. Thanks
  Sulo reacted to jokkeli1 in Taivalkoski   
 18. Like
  Sulo reacted to El Duderino in Taivalkoski   
 19. Like
  Sulo reacted to jokkeli1 in Taivalkoski   
  Jospa nyt toimisi 
  Juu kuten yllä olevasta näkyy, saatiin Kikarilammen reitti kunnostettua lopultakin. Muutamilla muillakin reiteillä on tehty kunnostusta, uusittu maalimerkkejä, siltoja, poistettu kaatuneita puita reitiltä, yms. Mutta vielä jää paljon tekemistä seuraavillekin kesille. Tässä muutama kuva kesän ajalta eri reiteiltä.

   

   

   

   

 20. Haha
  Sulo reacted to El Duderino in Cyclocross aloittelijalle   
  Ei ne loivat kulmat mikään uusi keksintö ole ;)

 21. Like
  Sulo reacted to esako in Sähköpyörä retkeilyyn.   
  Päädyin ostamaan tuon Helkama SE 10.
  Pikaisia kokemuksia:
  - ajomatka eco-avustuksella helpohkossa (ei kauhean jyrkkiä mäkiä) tiestöllä 129 km, ennenkuin akku tyhjeni. Eli aika hyvin. Toisella reissulla säästelin akkua tasaisilla ja alamäessä ja akun kesto venyi 250 kilometriin. Eli toista akkua ei tarvitse ostaa reissaamisen takia, kunhan laturia kantaa mukana (ja sehän kulkee sivulaukussa mallikkaasti). Oikeastaan ainut harmi tässä pyörässä verrattuna maastopyörään on sormien puutuminen. Alkaa peukalosta ja leviää kaikkiin sormiin. Ei paljon yli kymmentä kilometriä voi ajaa ilman sormijumppaa.
  No toki, jarrut eivät yllä samaan mihin olen tottunut, mutta painaahan Helkama10kg enemmän kuin maastopyöräni. Deoren vaihteisto on kyllä toiminut odotettua paremmin. Mutta kokonaisuudessaan 1999 euron arvoinen Helkama SE 10 on ollut 600 ajokilometrin perusteella ostamisen arvoinen hankinta.
 22. Like
  Sulo reacted to El Duderino in Taivalkoski   
  Pikku-Tervalammen "laituri" oli fiksattu ja maalimerkkejäkin entrattu. Toivottavasti saavat viitoitukset kuntoon joskus...

 23. Like
  Sulo reacted to El Duderino in Taivalkoski   
  Huomenna, eiku siis tänään, olisi leivoskahvia tarjolla Taivalkoskella!
  https://www.facebook.com/vaarasport/
  https://vaarasport.fi/
 24. Like
  Sulo reacted to IncBuff in Taivalkoski   
  Jep jep. Taivalkoskella polut on entisensä ja hupaa riittää. Nykyään tuolla metsässä näkee muidenkin renkaanjälkiä eikä vaan aina omia edellisellä lenkillä jääneitä eli jonkinlaista aktiivisuutta lienee syntynyt. Muutamilla pätkillä on havaittavissa selvää katoamassa olleen polun virkistymistä kuten esim. Kikarilammin pätkä. Sieltä tosin ei ole vieläkään korjattu siltoja eikä siivoiltu tuulenkaatoja. Maalimerkit sentään on uusittu. Taisi kunnan resurssit tältä vuodelta valua urheilukentän remppaan ja muuhun pieneen, mutta ymmärtäähän tuon ettei kaikkeen voi pieni kunta venyä. Eipä sillä, hyvin oli jo varhaisessa vaiheessa tykkykaadot mm. Iijoen rantapolulta siivottu ja pari järeää siltaa rakennettu lintutornin suuntaan.  Jospa homma jossain välin vielä etenisi ettei hyvä kartoitustyö valu hiljalleen hukkaan.
 25. Like
  Sulo reacted to El Duderino in Taivalkoski   
  Itse lähtisin Kylmäluomalta juniorin kanssa liikenteeseen. Siellä paljon mahdollisuuksia ajotaitojen mukaan ja metsäautoteitäkin, jos tarvitsee päästä pois sukkelaan. Kylmäluoman leirintäalueella jätskit. Jälki.fi:ssä kaikki alueen viralliset reitit ja lyhyet kuvaukset.
  Tuossa vaikka yksi mistä lähteä liikkeelle: https://jalki.fi/reitit/kivikkovaaranpolku
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.