Jump to content

Sulo

Ylläpitäjä
 • Viestit

  341
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Sulo kaikki viestit

 1. Sulo

  Voimansiirron päivitys.

  Myös liipaisin saattaa kaivata vaihtoa, jos noin isolleen laitat. Itse en lähtisi päivittämään voimansiirtoa vähimmille vaihteille, koska yleinen suunta tuntuu olevan ylöspäin. Tiukalla budjetilla metsästäisin väkisin käyttökelpoisen 9-speedin. Esimerkiksi https://www.fillaritori.com/topic/139264-huippulaatua-sram-xo-9-vaihteinen-taka-ja-gripshift/ tai https://www.bike-discount.de/en/shop/9-speed-449/brand-sram/l-24 Takavaihtajan korvakkeen suoruus kannattaa tarkastaa. Käsittääkseni sen yksi tarkoitus on antaa ryminässä periksi (pehmeähköä metallia), jotta itse vaihtaja säilyisi ehjänä. Runkokiinnitys vaihtelee paljon, mutta vaihtajan kiinnitys pitäisi olla sama.
 2. Sulo

  Fillaritori nurin

  Uuden palvelimen kanssa "hieman" ongelmia, linjoille paluu näyttää venyvän huomiselle.
 3. Sulo

  Fillaritori nurin

  Sivuston tietovarasto siirtyy tällä hetkellä Irlannista Suomeen, joka saattaa aiheuttaa sivuston toimintaan hidastelua/häiriöitä, pahoittelut.
 4. Osaan Canyonin kilpureista ei saa rapakaaria kiinteästi asennettua, reiät puuttuvat. Meinasin mennä halpaan, mutta onneksi huomasin asian. Tosin enhän minä tiedä tarvitsetko niitä.. Päädyin mainitsemaasi Cubeen, mutta SL-malliin. Ei ole pahaa sanottavaa, paitsi karmiva väri.. vuosimalli 2018.
 5. Viestinvälitystä: Jouni Training Foundation Academylta moro, Näin uuden vuoden kunniaksi päätin, että aukaisen kaikki yritykseni verkkokurssit täysin ilmaiseksi opiskeltaviksi, koska mahdollisimman monella pitää ola mahdollisuus opiskella harjoittelun ja ravitsemuksen perusteita! Kyseessä ovat siis Suomen laajimmat urheiluopistotasoiset verkkokurssit, joita edelleen käytetään opetukseen sekä toisen asteen liikunta-alan koulutuksissa kuin myös ammattikorkeakoulussa. Moni on kysynyt, että miksi tein näin? Opettaja ei mahda itselleen mitään ja olkoon tämä pienen miehen pieni teko suomalaisen harjoittelun, valmentamisen ja hyvinvoinnin eteen. Jos siis teidän lajin harrastajat, seurojen jäsenet tai valmentajat tarvitsevat perusteiden opetusta tai kertaamista, ei ole parempaa mahdollisuutta kun tämä. Alla linkki jota saatte jakaa vapaasti eteenpäin TFA:n ilmaiset verkkokurssit Perusteet kunniaan! Jouni ps. Kyllä, kurssit tulevat jatkossakin olemaan ilmaisia. Tämä ei ole mikään lyhyt myyntikampanja jossa on joku taka-ajatus.
 6. Etujouston olemassaolon kun vielä päättää, niin rajautuu taas iso joukko pois. Mielestäni sitä ei kuntoillessa tarvitse, suotta keinuttaa runtatessa. Hieman mukavuutta toki tuo, mutta kääntöpuolena painonlisäys ja yksi huoltokohde lisää. Hintakin oletettavasti nousee, ellei sitä ole kompensoitu huonommilla osilla. Budjettisi vaikuttaa riittävälle, joten osien laadukkuudesta ei tarvinne tinkiä. Itse tykkään valkata tuotteita ns. sweet spotista. Jos pyörä A maksaa 1000e, pyörä B 1200e ja pyörä C 1400e ja pyörä D 2000e, niin pyörä C olisi luultavasti minun valinta. Tällöin mukaan tarttuisi oletettavasti laadukkaat osat sisältävä fillari, mutta ei kuitenkaan niitä parhaita/keveimpiä/kalleimpia osia. On toki tuotteita, joissa pärjää karvalakkimallilla ja tuotteita, joiden laadusta ei halua tinkiä, mutta tällä periaatteella pitäisi päästä fillareiden kohdalla jo pitkälle
 7. Löytyikö sieltä suunta?
 8. Ensimmäisenä kannattanee varmaan selvittää haluttu fillarimalli. Esimerkiksi Cubella laaja valikoima, jonka avulla helppo rajailla epäsopivat pois. https://www.cube.eu/en/cube-bikes/ -> BIKES. Trekking-riviltä varmaan löytyy sopivan näköisiä?
 9. Sulo

  Jarrujen päivitys fatbikeen

  Jarrusatulan kiinnitys: IS2000 vai Postmount. https://durstbremse.de/unterschied-postmount-vs-is2000/ Jarrulevyn kiinnitys, Center Lock vai kuuden pultin lukitus: https://ep1.pinkbike.org/p4pb12413095/p4pb12413095.jpg Adapteri: jarrusatulan kiinnityksen, jarrulevyn koon ja jarrujen valmistajan mukaan. Esim. Shimanon postmount jarrut + IS2000 kiinnitys rungossa + 160mm jarrulevy: https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-adaptor-sm-ma-r160p-s-rear-160mm-postmount-27265 Valmistajalla ei välttämättä ole väliä, mutta itse ottaisin varman päälle. Jarruletkut: sopiva pituus, kannattaa suunnitella vedot ja mittailla. Jos vedettävä rungon sisään, työllistää mukavasti lisää, vähintään ilmauksen verran.
 10. Vasta yli 25 km/h kulkevat pitää rekisteröidä, luokka L1e-B. Luokka L1e-A: Moottorilla varustettu polkupyörä, moottori toimii ilman polkemista ja kytkeytyy pois 25 km/h vauhdissa. Tarvitsee liikennevakuutuksen, mutta ei tarvitse rekisteröidä. Tällaista kaipaisin. https://www.trafi.fi/sahkoiset_liikkumisvalineet https://www.fillarikeskustelu.com/topic/267-yleistietoa-sähköpolkupyöristä/
 11. Jos kotimaisuus unohdetaan, niin en näe valitettavasti mitään syytä ostaa tuota fillaria. Hintalappu on mielestäni korkea verrattuna osiin. Mitä ikinä ne tarkasti ovatkaan, kun tuotetiedot ovat mitä ovat, mutta epäilisin halvimpaa päätä. Nopeasti vilkaistuna esim. Cuben Touringit kiinnostavat paljon enemmän. Hintalaput järkevämpiä ja speksit tarkasti ilmoitettu. Nuo eivät tietenkään näytä edes maastomalleilta, joita ilmeisesti himoitset, mutta lyhyet polunpätkät luulisi taittuvan millä vain. Kuolasin tätä hetken, sopiva alennus ja kokoja jäljellä. Voisi ehkäpä sopia myös sinun tarkoituksiin?
 12. Itseäni ainakin kiinnostaisi valmisratkaisuna takanapamoottorilla oleva pyörä, jossa jarrutusenergian talteenotto. Lisäksi mahdollisuus ajaa pelkällä kaasukahvalla/-nappulalla.
 13. Kenties XE10? https://www.helkamavelox.fi/pyorat/mtb/xe10/ Onko @Pieter85lla tulossa uusia tuulia markkinoille?
 14. Sulo

  Taivalkoski

  Toimisiko nyt? @jokkeli1 PHP:n konffin kanssa vielä hieman ongelmia, mutta tutkin asiaa.
 15. Sulo

  Fat bike

  Joskus olen kyllä pyäräillyt... Yritin kertoa, että säädä rullaavuuden ja pidon välinen suhde mieleiseksesi, ei tarkkaa arvoa voi oppikirjasta katsoa. Laske paineita vaikka niin pitkään, kunnes polkeminen ei enää kiinnosta ja nosta sitten hieman takaisin. Onko lopputulos silloin paras mahdollinen? En tiedä, riippuu mitä haluat, mutta pidon pitäisi olla erinomainen ja rullaavuus heikko. Jos haluat maksimoida vauhdin, niin paineet tappiin. Mainitsemillasi pinnoilla ajaisin hyvin lähellä maksimipaineita. Etu- ja takapään eroilla voi sitten halutessaan kikkailla lisää.
 16. Sulo

  Fat bike

  Paineet kannattaa laittaa renkaan suosituksia noudatteen tarpeiden ja mieltymyksien mukaan. Suosituksen lukevat renkaan kyljessä tai Google kertoo. Korkeammalla paineella rengas rullaa paremmin (asfaltille), mutta pito saattaa heikentyä. Pienemmällä paineella rengas pitää paremmin (metsään/talveksi), mutta rullaavuus saattaa kärsiä. Talvella kannattaa huomioida, että asettaa paineet ajoympäristössä, ei lämpimässä tallissa. Tai sitten tekee yksinkertaiset laskutoimitukset tallissa ja pistää paineet kohdilleen, kuka nyt pakkasessa haluaa pumppailla.. https://www.pulttijako.com/rengaspaineet-pakkasella/
 17. Sulo

  Cyclocross aloittelijalle

  Muutamia asioita alla, joita itse muistelen pähkäilleeni kesällä uutta jokapaikan mankelia hankkiessani. Tosin CC:n sijasta tuli hankittua fitness-malli, mukavampi olla pystymässä ja talvellakin pärjää mielestäni paremmin. Keulakulmakin sidettävämpi omaan makuun. Nastarenkaat mahtuvat pyörimään ja rapiksille on ruuvinreiät. Rungon koko Rungon/haarukan materiaali Jarrutyyppi Osien laadukkuus Kiinteiksi lisävarusteiksi: lukko, rapakaaret, jalka, pirikello, pinnoihin heijastintikkuja (vähintään) Nämä jäivät käyttöön: Cube SL Road SL grey´n´orange 59 cm, 2018 Cube Cubestand CMPT Kickstand Kryptonite Evolution Mini-5 SKS GERMANY Fender-Set Bluemels Olympic B42 black Radon Platform Pedals CNC Grip Cube Fritzz Grips Truvativ Hussefelt Riserbar Comp 40mm Rise, 31,8mm black Knog Oi Classic Bell Limited Edition 23.8mm - 31.8mm Büchel 3M Scotchlite Sekuclip Spoke Sticks (72 piece) Lisäksi vielä mahdollinen oikean lahkeen ongelma, hajoaa tai sotkeentuu. Itse olen korvannut lähes vastaavasta vanhemmasta fillarista isoimman rattaan piikittömällä "rattaalla", ei tarvitse pyykkipoikaa tai särmäriä. Pienemmän/pienempiä rattaita voi vaihtaa isommaksi tarpeen mukaan.
 18. Sulo

  Hyvät tarjoukset

  Tuote: -20% lisäale vedenpitävistä kuoriasuista & Gore-Tex-kengistä Voimassa: 18.10.2018 Linkki: Scandinavian Outdoor
 19. Sulo

  Trek f5 kammet ja keskiö

  Mikä Farley? Malleja näyttää olevan useita. Park Toolin tuotteita alla, halvempiakin on. https://www.parktool.com/product/universal-crank-puller-for-square-taper-and-splined-cranks-cwp-7?category=Crank %26 Bottom Bracket https://www.parktool.com/product/press-fit-bottom-bracket-bearing-tool-set-bbt-90-3 https://www.parktool.com/product/bottom-bracket-bearing-press-set-bbp-1?category=Crank %26 Bottom Bracket
 20. https://www.bike-discount.de/en/buy/rotor-bsa-30-steel-bottom-bracket-633042 ? Suitable for Axle diameter: 30mm Compatible with: Road BSA 68mm MTB BSA 73/68mm
 21. Sulo

  fox float ctd evolution ihmetys?

  Step 19: https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=143 Voi vaihtaa itse, tarvitset työkalut, tiivistesarjan ja nesteet. Tai vaihtoehtoisesti toimitat puikon ammattilaiselle, esim. Fillariosaan. Kannataisi nyt kuitenkin ensimmäisenä neuvotella asiasta myyjän kanssa, joka on myynyt sinulle rikkinäistä tavaraa.
×

Tärkeää tietoa

Hyväksy Käyttöehdot ja Tietosuojakäyntö.