Jump to content

jarmot

Jäsen
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. Aloittajan spekseillä suosittelisin perinteistä naisten retkipyörää. Vaikka joku 80-luvun lopun Helkama Kaunotar. Helppo ja kevyt ajettava peruspyörä. Vanha käytetty pieksää mennen tullen nykyiset 500 € markettipyörät. Käyt lähimmästä kierrätyskeskuksesta kunnostetun fillarin. Hintaa tulee noin satku ja ajat sillä 10 km työmatkoja lopun ikääsi. Unohda kaikki joustokeulat ym. Niillä et mitään normi pyörätieajelussa tee. Noita vanhempia retkipyöriä löytyy niin jalkajarrullisina kuin käsijarrullisinakin riippuen vaihteiston tyypistä. Jos haluaa uuden, edes suhteellisen kelvollisen fillarin, niin taateleita saa latoa tiskiin lähemmäs tonnin edestä. Ja kovin usein se uusi hieno pyörä jää kellariin lojumaan käyttämättömänä.
  2. Millainen on vähiten vahinkoa aiheuttava tapa kaatua lukkopedaalisella maantiepyörällä? Harvoinhan sitä kaaduttua tulee, mutta jos etukäteen on kaatumistekniikan funtsinut, niin ehkä vauriot olisivat mahdollisimman vähäiset. Ja joskus voi tulla eteen tilanne, että esimerkiksi pikkulasta väistäessä on pakko vetää vauhdista ojaan tms, jolloin etukäteen mietitty tapa antaa rohkeutta toimia oikein, paniikkireaktion ja sokean törmäämisen sijasta. Eli pysyäkö tiukasti pyörän päällä sarvista kiinni pitäen koko kaatumistapahtuman ajan vai viime hetkellä kädet pään suojaksi ja sikiöasentoon? Vai miten kantsii räpistellä viimeinen puoli sekuntia..?
  3. Kiitos vinkeistä. Laitoin tilaukseen tällaisen halvan kiinalaiskopion.
  4. Mikä/millainen/mistä juomapullo+teline kannattaisi maantiepyörään hankkia. Bilteman tekeleet ei tunnu sopivalta ratkaisulta.
×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.