Jump to content

liikkuja

Jäsen
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

 1. Pari kertaa päädyin alumiinisen cyclocrossarin vauhdista suoraan asfalttiin. Toisella kertaa auton auttamana ja toisella kertaa merkitsemättömään tietyöhon pimeällä pyörätiellä. Kissaakaan en ehtinyt sanoa kun olin jo tienpinnassa. Fillari kärsi kolarissa melkoisesti mutta kuski säästyi naarmuitta kummassakin tilanteessa. Aika vähän noissa tilanteissa oli tehtävissä siinä vaiheessa kun tajusi että tasapaino lähtee.
 2. Miten mahtaa hiilikuiturunko kestää valoissa / paikoiltaan kaatumisen? Tähän saakka olen kaatuillut ilman vauhtia alumiinirunkoisella ilman mainittavia vaurioita mutta nyt ostin maantiepyörän jossa hiilarirunko.
 3. No niin - sain sitten hankittua hiilikuiturunkoisen aidon maantiepyörän. Trek Domane 4.3 2014 mallia 25 mm renkailla. Kyllä on hyvä!!! En uskonut miten suuri ero pyörillä onkaan ennen kuin kokeilin. Trekin IsoSpeed jousto ja/tai kuiturunko suodattavat yllättävän hyvin tärinät pois ja ajoasento sopii minulle loistavasti. Suosittelen. Ajamisen iloa! Toivottavasti hiilikuiturunko myös kestää käytössä (joka kesä olen kertaalleen kaatunut cyclolla paikoillaan liikennevaloissa yms.).
 4. Pitänee sitten lähteä koeajokierroksille pääkaupunkiseudulle. 184 senttiselle sopivaa käytettyä maantiepyörää ajattelin noin budjettisyistä.
 5. On se varmaan tuossa 14 kg luokassa - en ole punninnut. Taisi olla jotain 11 kg ilman lokareita, tarakkaa, lukkoa ja muuta tilpehööriä. Renkaat on paksuhkot ja hyvin pistosuojatut - nyt noin 5000 km ajetut eikä kertaakaan puhjenneet. Eli saattavat olla luokkaa "kumisaapas" - juostessa hieman raskaat mutta kestävät kyllä.
 6. Kiitos kommentista CamoN. Pistää miettimään onko maantiepyörän ero liitteen näköiseen cycloon riittävä perustelemaan hankintaa.
 7. Hei arvon maantiepyöräilyn asiantuntijat! Olen fillaroinut muutaman vuoden cyclocrossarilla (lokarit, tarakka, alu runko ja hiilari haarukka) ja kivaa on ollut. Noin 2000 km / vuosi tahtia lähinnä työmatkaa yms. liikkumista Uudellamaalla. 95% matkasta on mennyt asfaltilla ja loputkin 5% voisi mennä tai sitten suht. kovalla hiekkatiellä. Nälkä kasvaa polkiessa ja tuli mieleen että jos ostaisi oikean maantiepyörän kuiville keleille nautiskeluun. Osaatteko sanoa onko asfaltilla ajamisessa merkittävää eroa cyclocrossarilla verrattuna maantiepyörään? Eli onko mitään järkeä hankkia toista kippurasarvista talouteen? Maantiepyörän budjettina ajattelin jotain max 1500 € ja käytetty pyörä mielessä. Hiilikuiturunkoiset ovat hienon näköisiä ... Nykyinen crossari voisi jäädä kurakelin ajoon.
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.