Jump to content
IGNORED

Pyöräilyviikko toivottaa pyöräilijät tervetulleeksi


Fillarikeskustelu.com

Recommended Posts

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.-5.9. pääteemalla Tervetuloa pyöräilijä. Pyöräliikenteellä on suuri ja kasvava merkitys elinvoimaisessa, viihtyisässä ja ihmislähtöisesti suunnitellussa ympäristössä. Myös yritykset ja elinkeinoelämä hyötyvät kasvavista pyöräliikenteen virroista ja pyörämatkailu on vilkastunut uuteen kukoistukseen Suomessa.

Pyöräilyviikko on Pyöräilykuntien verkoston koordinoima valtakunnallinen kampanja, jossa vuosittain sadat eri toimijat tuovat esille pyöräilyn iloa ja monimuotoisuutta tapahtumissa ja muissa aktiviteeteissa eri puolilla Suomea. Tämän vuoden pääteeman mukaisesti keskiössä on se, että pyöräilijä kokee olevansa tervetullut eri liikenneympäristöissä ja palveluiden käyttäjänä.  Pyöräilyviikon teemapäivinä voi kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten turvallisia, sujuvia ja miellyttäviä pyöräväylät ovat eri-ikäisille polkijoille koulu-, työ ja vapaa-ajanmatkoilla.  

Kyllä pyörille -kampanja laajenee Jyväskylästä koko Suomeen 

Jyväskylässä palveluiden tarjoajat ovat jo muutaman vuoden ajan viestineet pyöräilymyönteisyydestään iloisen vihreällä Kyllä pyörille -tarralla. Pyöräilyviikon myötä pyöräilijäystävällisyydestä viestivä kuva voidaan ottaa vapaasti käyttöön muuallakin Suomessa. Pyöräilijät kyliin ja kaupunkeihin tervetulleeksi toivottavan kuvan voi ladata Pyöräilyvuosi-sivustolta.  

Pyöräilyviikon teemapäivät

Pyöräilyviikko sisältää yhteensä kymmenen teemapäivää, joiden kautta avautuu koko pyöräilyn riemastuttava monimuotoisuus. Pyöräily on terveellinen ja hauska kulkutapa, joka soveltuu ikään katsomatta lähes kenelle vain.

 • Kaupunkipyöräpäivä perjantaina 27.8. (varaslähtö viikkoon)
 • Pyöräilyviikon avaus ja Pyörä kuntoon -päivä lauantaina 28.8.
 • Perhepyöräilypäivä sunnuntaina 29.8.
 • Sähköpyöräpäivä maanantaina 30.8.
 • Pyörällä töihin -päivä tiistaina 31.8.
 • Pyörällä kouluun -päivä keskiviikkona 1.9.
 • Pyörällä treeneihin -päivä torstaina 2.9.
 • Pyörällä kauppaan -päivä perjantai 3.9.
 • Pyörämatkailupäivä lauantaina 4.9.
 • Pyörällä kaiken ikää -päivä sunnuntaina 5.9.

Teemapäivien tarkemmat kuvaukset Pyöräilyvuosi-sivuilla.

’’Pyöräilyviikolla yrityksillä, eri palveluiden tarjoajilla, kouluilla, järjestöillä sekä työpaikoilla on erinomainen mahdollisuus kannustaa pyöräilemään. Pyöränhuoltopiste ja aamupala työmatkapyöräilijöille, renkaiden pumppaus kaupan pihassa tai pyöräilyn olosuhdekartoitus koulun piha-alueella ovat helposti toteutettavia käytännön tekoja, joilla on iso merkitys’’, kannustaa pyöräilyn edistämisen koordinaattori Tuija Mikkonen Pyöräilykuntien verkostosta.

Laadukkaita liikenneratkaisuja ja palveluja pyöräilijälle

Pyöräliikenteen investoinnit ovat kasvaneet viimeisen parin vuoden aikana merkittävästi. Vuonna 2020 valtio myönsi kunnille pyöräliikenteen kehittämiseen ja parantamiseen 31,5 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tukea on saatavissa 28,5 miljoonaa euroa. Samaan aikaan kunnat investoivat yli kymmenkertaisesti parempaan ja turvallisempaan pyöräliikenteeseen, esimerkiksi Helsingin kaupunki saman verran kuin valtio yhteensä.

‘’Suhteessa asukaslukuun innokkaimpia pyöräliikenneinvestoijia viime vuosina ovat olleet Joensuun ja Oulun kaupungit, joissa myös pyöräily-ympäristön laatu ja pyöräilyn määrä ovat Suomen kärkeä’’, kertoo Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.  

Toimiva ja sujuva infrastruktuuri on ehdoton edellytys pyöräliikenteen kasvulle, mutta toimia tarvitaan joka tasolla. Merkitylle ja laadukkaalle pyöräpysäköintialueelle pyörän voi jättää turvallisin mielin koulu- tai työpäivän ajaksi tai hakiessaan maitopurkin kaupasta. Mahdollisuus sähköpyörän akun lataamisen ja hymy myyjän kasvoilla nähdessään vettä valuvan pyöräilijän ovat tekijöitä, jotka merkitsevät. Hyvät kokemukset pyöräily-ympäristöstä ja pyöräilijät huomioivista palveluista kannustavat jatkamaan pyöräilyä ja jakamaan pyöräilyn iloa myös muille. 

Lisätietoa: 

Matti Hirvonen, toiminnanjohtaja, Pyöräilykuntien verkosto, [email protected], 040 419 4555
Tuija Mikkonen, pyöräilyn edistämisen koordinaattori, Pyöräilykuntien verkosto, [email protected], 040 7586 535

Lähde/alkuperäinen artikkeli: Poljin.fi / Pyöräilykuntien verkosto / Matti Hirvonen 6.8.2021


Katso koko uutinen

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.