Jump to content
Sulo

Lupine C14 polkupyörän takavalo

Recommended Posts

Tulipahan otettua hieman paskanmakuiset maistiaiset Lupinen uutuudesta. Asiat olivat hyvin pitkälti omaa huolimattomuutta, mutta ehkäpä näistä tiedoista on iloa jollekin muulle.

Valoa on saatavilla neljässä eri koossa (31.8mm, 34.9mm, 35.6mm ja 36.4mm). Kuten mitoista näkee, valon kiinnitys tapahtuu satulatolppaan. En kuitenkaan ottanut huomioon, että valolla/kiinnikkeellä on myös tarkoitus korvata vanha satulapanta, joten siitä löytyy halkaisijaa pienentävä lippa/huuli runkoa vasten. En kuitenkaan halunnut tätä tehdä, koska tolpan valumisen kanssa on ollut ongelmia, enkä halunnut ottaa riskiä kiinnikkeiden kierteiden korkkaamisen kanssa. Ongelmasta selviää näppärästi Dremelillä alta tunnissa.. melko jämäkälle alumiinille vaikutti.

IMG_20200131_172621.jpgIMG_20200201_102215.jpg

Toinen tyriminen tapahtui kaapelin kanssa, joka pitää erikseen ostaa jo valmiiksi sikahintaisen valon lisäksi. Tähän ei käy etuvalolle tarkoitettu 140 cm kaapeli, koska mootoriin tuleva kiinnike on erilainen. Oikea takavalolle tarkoitettu kaapeli on 13 cm pitkä, ja sen mukana tulee ilmeisesti kolvauksen tarpeen poistavat pikaliittimet. Lupinen kaupasta ei Boschin takakaapelia ollut tarjolla, joten oletin tämän kelpaavan.. ei kelvannut.

IMG_20200131_172707.jpg

Lisäksi hissitolpan kanssa tuli ongelmia, sillä valon alumiininen kiinnike ei jousta. Rungon sisäiset kaapeliteippaukset piti purkaa, jotta sai löysiä tarpeeksi tolpan vetämiseksi kokonaan irti.

Johdonpidikkeiden liima oli myös surkeaa, pikaliimaa sai käyttää.

Nyt sitten odotellaan uutta kaapelia saapuvaksi ja puretaan sen jälleen moottorin kotelointi uudelleen atomeiksi.

IMG_20200201_112433.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reklamaatiomailin jälkeen oikea piuha saapui Lupinelta veloituksetta ja asennusurakka saatiin päätökseen. Asennushien kuivuttua ja lyhyen käyttökokemuksen perusteella kehuisin hyväksi ostokseksi. Hintalappu on ruma, mutta koska laki, turvallisuus ja käyttömukavuus, niin kyllä sen sulattaa. Pari vuotta sitten ostettu käyttämätön akkuvalo joutaa kiertoon, lyhyenmatkanpyöräilijänä se jäi aina laittamatta.

Lisää juttua tieliikennelaista: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.