Jump to content
kysyjä

Renkaiden tuumakoon logikka

Recommended Posts

Hei. ostin 24 tuuman pyörän renkaaseen 24 tuuman sisäkumin ja se mahtui maniosti, mutta sitten myöhemmin kun ostin ulkokumin joka myöskin on 24 tuuumaa niin se ei yllä polkupyörän vanteen reunoihin asti, minulla oli vielä tallessa alkuperäinen sisäkumipaketti ja tarkistin niin kyllä siinäkin luki että 24 tuumaa. Miksi 24 tuumaa on eri riippuen siitä ostatko sisä vai ulkokumin? mitä numeroo rengasta osteattaessa pitää katsoa jos ei tuumakokoa? ostin molemmat tuottee clasohlosonilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei niissä ole mitään logiikkaa...

Olen aina sanonut kaikille kyselijöille ja ihmettelijöille, että unohtakaa suosiolla ne tuumakoot ja katsokaa renkaan halkaisijan millimerkintää. Esimerkkinä meilläkin on vaimon vanha 24" Kombi 531-kokoisilla renkailla ja tytön uudempi samannäköinen 24" pyörä 507-kumeilla.

Joskus taannoin pihassa oli kolme eri-ikäistä 20" Tunturi Poniakin, ja kaikissa oli erikokoiset kiekot...

Ja esim. vanhoissa 28" peruspyörissä yleisimmät koot ovat 622 ja "ruotsalaismallinen" 635, mutta sitten taas tuohon väliin jäävää 630-halkaisijan retkipyörärengasta on kuitenkin mainostettu 27-tuumaiseksi...vaikka 27-tuumaisena löytyy myös joku vähän yli 600-millinen, olisko ollut 609.

Käytännössä monet tuumamerkinnät taitavat olla pelkkä markkinointikikka, että saadaan ihmiset ostamaan jotain uutta ja ihmeellistä. Nykyaikainen maastopyörän 27,5" rengaskin on milleissä just sama 584, kuin yksi vanhoista 26" kokoisista. Ja muistankos väärin,  eikös moderni 29-tuumainenkin ole sama 622, kuin yleisin 28"...?

Tosi selkeää ja loogista...;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komppaan edellistä. Tuumakoot on täyttä tuubaa. Ne kannattaa unohtaa ja puhua milleistä. Aivan sama pätee 700c, 650b jne, joihin moni tuntuu olevan rakastunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.