Jump to content
IGNORED

Katsaus Lapin maastopyöräilykohteisiin


Fillarikeskustelu.com

Recommended Posts

Jos mielii Lappiin pyöräilemään, muttei tiedä tarkkaa kohdetta, saattaa edessä olla melko iso valinnanvaikeus. Haasteita aiheuttaa erityisesti reittitietojen pirstoutuminen lukuisien eri tahojen alle, kuten seurat, kunnat, kaupungit, laskettelukeskukset, blogit ja matkailusivustot. Lisäksi useat eri kartta- ja reittipalvelut tuovat mausteensa soppaan.

Alle on koottuna Lapin kohteita, joiden avulla haravointi on hyvä aloittaa.

Levi tarjoaa paljon mahdollisuuksia alamäkipyöräilyn ja rauhallisen kruisailun välillä. Pyöräilyyn on mahdollista yhdistää lisää aktiviteettejä paikallisten matkailuyrittäjien toimesta. Heinäkuun lopulla tunturin ympäristössä järjestetään Levi Bike Fest -tapahtuma.

Levin kupeessa sijaitseva Pallas-Yllästunturin kansallispuisto antaa pitkät pätkät poljettavaa, sillä lähes kaikki puiston kesäreitit ovat avoinna myös pyöräilijöille. Palveluita tarjotaan Muoniossa ja Pallastunturilla, sekä Yllästunturilla.  

Kuten jo arvata saattaa, myös Rukalta löytyvät maastopyöräilijälle räätälöidyt palvelut hissipyöräilystä lasten maastopyöräilykursseihin.

Ruka summer.jpg

Rukalta hieman pohjoiseen päin sijaitsee Sallatunturi. Merkattuja pyöräilyreittejä ei ole kovin suuria määriä, mutta mm. polkupyörien vuokrauspalvelu löytyy.

Oulangan kansallispuistosta (Karhunkierros) löytyy 9 km pituinen pätkä, jossa pyöräily on sallittu. Ja jos kansallispuistoihin on mieltynyt, niin myös Hossan kansallispuistolla on omansa annettavana.

Saariselän ympäristö tarjoaa monipuoliset reittivaihtoehdot ja satoja kilometrejä ajettavia polkuja. Elokuussa järjestetään kolmipäiväinen Saariselkä MTB Stages -kilpailu, sekä Saariselkä MTB Ride Camp -leiri.

Saariselän vieressä sijaitsee Kiilopää, joka tarjoaa lisää poljettavaa samoilla seuduilla. Opastetut retket ja vuokraukset Kiilopäällä.

MTB Reitti -sivustolta löytyy kuvaus Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitsevasta reitistä.

Pohjoisemmaksi siirryttäessä Utsjoen ympäristö tarjoaa varmasti rauhallisen ympäristön matkan taittamiseen. Yöttömiä öitä on tarjolla kesä- ja heinäkuussa.

campfire on the shore of a lake.jpg

Erämaata rakastaville Käsivarren Lappi ja Kaldoaivin erämaa-alue antavat reippaasti poljettavaa.

Lapin suurimpana kaupunkina tunnettu Rovaniemi on kerännyt ympärilleen omat reittiverkostot, seurat, tapahtumat ja palvelut. Ounasvaaran hiihtokeskus on vahvasti menossa mukana.

Laskettelukeskuksista viimeisenä, muttei vähäisimpänä mainittakoon Syöte, joka tarjoaa niin ikään upeat puitteet pyöräilyyn. Syötteen kansallispuistossa järjestetään kesä- ja talvipyöräilytapahtuma.

Ja jottei tasamaankulkijoita aivan täysin unohdettaisi, niin Lapin läpi voi polkea vaikkapa EuroVelo 13 -reittiä pitkin.

Lisää kohteita voi kaivella esim. Luontoon.fi -palvelusta.

Kohteita tutkiessa kartta- ja reittipalveluita löytyi niin runsaasti, että niitä käydään läpi myöhemmin julkaistavassa jutussa.

2825661404_e0537922ed_b.jpg

Kuvat:
"Ruka"by timo_w2s is licensed under CC BY-SA 2.0cc_icon.svgcc-by_icon.svgcc-sa_icon.svg
"campfire on the shore of a lake"by VisitLakeland is licensed under CC BY-ND 2.0cc_icon.svgcc-by_icon.svgcc-nd_icon.svg
"Where are we going again?"by johannes staffans is licensed under CC BY-NC-ND 2.0cc_icon.svgcc-by_icon.svgcc-nc_icon.svgcc-nd_icon.svg


Katso koko uutinen

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.