Jump to content
Jenna

Vinkkejä käytetyn pyörän ostamiseen

Recommended Posts

Kävipä tuossa kesällä niin, että työmatkapyöräni varastettiin lukitusta pyörävarastosta. Vakuutus toki korvasi pyörän, ja nyt olisi edessä uuden pyörän hankinta. Kilometrejä asfalttiteillä tulee viikossa noin 100.

Tarjontaa näyttää käytetyistä pyöristä olevan mukavasti ja Torin ostoilmoitukseenkin olen saanut jo kymmeniä tarjouksia.

Kysymykseni kuuluukin, miten voin turvallisesti osaa käytetyn pyörän? Mistä tiedän, että se ei ole varastettu? Osa tarjouksista on hyvin epämääräisiä ja hinnat tuntuvat liian hyviltä ollakseen totta. En missään nimessä halua vahingossakaan edesauttaa varastettujen pyörien kauppaa, joten ottaisin kiitollisena kaikki vinkit vastaan, miten teen käytetystä pyörästä kaupat turvallisesti.

 

Kiitos jo etukäteen!

Jenna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näillä pääsee jo pahimmista eroon:

  • Liian halpa hinta, vältä.
  • Kuitti, vaadi.
  • Kaupat kasvotusten, ehdoton.

Jos kuitenkin päädyt esim. Matkahuollon toimitukseen, niin pyydä tarkastusoikeus ja maksu sen jälkeen.

Tässä hyvä ketju jakaa vinkkejä, lisään Torin puolelle tiivistelmän.

@Jenna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanha ketju mutta lisään oman äskettäisen kokemukseni jos se jotain auttaa tulevaisuudessa.

Eli FBn marketplacessa oli kiinnostava useamman vuoden vanha pyörä edullisesti myytävänä. Kuva vähän epäselvä ja tiedot erinomaisen puutteelliset. Oli kuitenkin ilmon loppuun laitettu että nopeat kaupat etusijalla.  Laitoin viestiä myyjälle että pyörä kiinnostaisi mutta en asu samalla paikkakunnalla(hki) niin tulisiko rahtiennakko kyseeseen? Vastaus tulikin nopeasti että kyllä kävisi mutta pyöränhinta ja rahti pitäisi maksaa etukäteen tilille.

No laitoin sitten viestiä että hienoa, mutta saisiko fillarista tarkempia kuvia mm vaihteistosta ja keulasta että näkisi mallin ja kunnon. 

Viestittely loppui välittömästi tähän. Pyörä on edelleen myytävänä. Jos sitä ylipäätänsä onkaan. Messengerit löytyy muttei muutamaa sekuntia ottaa kuvia.

Lisäksi olen huomannut että myynti-ilmoissa on pyörävarastoissa otettuja kuvia lukituista pyöristä muiden fillareiden seassa. Luulisi että myyjä viitsisi ottaa pyöränsä muiden seasta pois ja kuvata se edustavasti? Tietysti jos se lukittuna seinään se voi olla joissain tilanteissa hankalaa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.