Jump to content

Millainen pyörä pohjaksi DIY sähköpyörää varten?


underi1
 Share

Recommended Posts

Moro. Tarkotus ois rakentaa sähköpyörä itse. Kauppojen pyörät ovat varustettu järkyttävän pienillä akuilla ja kantamilla ja ovat törkeän kalliita. Kaveri kasasi n. tuhannen euron edestä sähköpyörän jossa 100km kantama käyttämällä pelkkää akkua ja taisi kulkea noin 40-50kmh. Jotain samantyyppistä olis tarkotuksena myös rakentaa, takanapamoottorilla ja samankokoisella akustolla. En nyt muista tarkkaan minkä kokoinen oli.

 

Mutta anyway, aattelin kysellä täältä paremmin tietäviltä millanen olis järkevä pyörä johon alkaa rakentaa. Ajattelin alkuun etujousitettua maastopyörää levyjarruilla. Ne levyjarrut olis melkeen pakollinen varuste varmaan kun noi vehkeet kulkee sen verran lujaa. Toinen juttu mitä mietin on hinta ja kunto.

Tarkoitus siis olisi käyttää pyörää Turun alueella esim. koulunkäyntiin johon matkaa muutama kilometri ja ehkä pidempää maantieajoa noin 20km suunta vanhempien luokse. Pyörää on vaikea ottaa kouluun sisälle ja se näyttäisi vähän typerältä luokkahuoneessa joten haluaisin minimoida varastamisen riskit. Ostan luultavasti järeimmän kryptonite ketjulukon mitä kaupasta saa, mutten usko sen olevan tarpeeksi. Tästä syystä mietin jotain vähän nuhjuisempaa ja halvempaa pyörää pohjaksi. Ei yhtään haittaisi jos olisi kolhuja ja naarmuja ja ruostetta, olisi pikemminkin paljon parempi sellainen. Halvempi myös.

 

Joten, osaisitteko sanoa mihin hintaan tällaista pyörää saattaisi löytyä ja millainen pyörätyyppi olisi hyvä tälläiseen käyttöön? Ehkä saattaisin mennä metsäänkin ajamaan jos tosiaan sellainen maastopyörä tulisi hankittua. Muita mielipiteitä ja kommentteja ehdotuksia yms asian tiimoilta saa mielellään esittää. Kiitos!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.