Jump to content
 • Fillarikeskustelu.com

  Sallan ja Eetun matkassa – Pyörämatkailua Virossa

  Ensimmäisessä jaksossa matkaamme Herttoniemestä Tallinnaan ja sieltä Purekkarin kautta Rakvereen yhteensä 174 kilometriä. Jaksossa selviää, mitä pakkasimme mukaan matkalle ja miten löytää hyvä wild camping paikka sekä vierailemme Jägalan vesiputouksella. Rengasrikoiltakaan ei vältytty.

  Toisessa jaksossa matkaamme Rakveresta Nadalamaan ja sieltä Kuremaan kautta Tarttoon. Helteet ja mäkinen maasto saavat hien virtaamaan, eikä rengasrikoilta taaskaan vältytty. Jaksossa esittelemme telttamme ja kerromme, mikä virolaisessa ajokulttuurissa yllätti. Tarttossa vietetyt pari välipäivää ja huippu seura tekivät hyvää.

  Sarjan kolmannessa jaksossa starttaamme levänneenä Tarttosta kohti Viljandia, jossa yövymme suljetulla leirintäalueella hälytyskellojen soidessa. Reissun ensimmäisenä sadepäivänä poljemme Soomaan kansallispuiston läpi Körtsi-Töramaan leirintäalueelle, jossa vierailemme myös luontokeskuksessa.

  Neljännessä jaksossa pyöräilemme Körtsi-Tõramaalta Pärnuun viettämään ansaittua vapaapäivää. Sieltä matkamme jatkuu Länsirannikkoa pitkin kohti Matsia. Jaksossa näytämme, miten suunnittelimme reitin jo ennen lähtöä ja kerromme puolimatkan fiilikset.

  Viidennessä jaksossa lähdemme liikkeelle Matsin leirintäalueelta kohti Muhun saarta ja sieltä jatkamme matkaa Saarenmaalle. Vierailemme Koguvan kylässä Muhu museossa ja Kaalin kylässä, joka on tunnettu kraatereistaan. Jaksossa Eetu esittelee pyörämme.

  Kuudennessa jaksossa vierailemme Kuressaaren näyttävässä piispanlinnassa, jossa kuitenkin odottamamme ''Viking before vikings'' näyttely on pienoinen pettymys. Sieltä suuntaamme kauniin Veeren leirintäalueen ja Sorun sataman kautta Kärdlaan. Matkan varrella on reissumme erikoisin nähtävyys, puinen Eiffel-torni ja ympärillä oleva ihmemaa. Tutustumme myös ranskalaiseen retkipyöräilijä Benjaminiin, jonka kanssa taitamme matkaa hetken aikaa yhdessä. Telttamme joutuu myös erikoisella tavalla koetukselle.

  Seitsemännessä jaksosossa pyöräilemme Kärdlästä kohti Heltermaan satamaa ja Rohukülan satamasta Läänemaan Terveystietä pitkin Haapsalun vanhalle rautatieasemalle ja sieltä Kärblaan. Matkalla Keibuun poikkesimme alkuperäiseltä reitiltä ja ajotaidot pääsivät testiin. Syksy on saapunut ja fiilikset ovat haikeat, kun matka lähenee loppuaan.

  Viimeisessä jaksossa suuntaamme Keibusta Paldiskiin jyrkänteitä katsomaan ja sieltä vesiputouksia metsästämään. Viimeisen illan vietämme Väänä-Joesuussa tunnelmallisessa airbnb-mökissä syöden hyvin ja tietenkin saunoen. Haikeana, mutta onnellisena lähdemmekin myötätuulessa kohti Tallinnaa ja kotia.

   

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.