Jump to content
 • Fillarikeskustelu.com
  Fillarikeskustelu.com

  Tutkinnassa Schwalben maastorenkaat

  Maastopyöräilyn osalta Schwalbe kuuluu käytetyimpien rengasmerkkien joukkoon yhdessä Maxxis:n ja Continentalin kanssa. Tässä artikkelissa paneudutaan tarkemmin Schwalben maastorenkaiden monipuoliseen tarjontaan, jotta ominaisuuksien vertailu ja ostoksien tekeminen helpottuisi.

  Tuotesarjat

  Schwalbe jakaa renkaansa kolmeen sarjaan: Evolution line, Performance line ja Active line.

  Evolution line on arvokkain ja parhaiten/monipuolisimmin toteutettu tuotekategoria. Eroavaisuuksia löytyy mm. kulutuspinnan määrästä, renkaan rakenteesta ja käytettyjen kumiseoksien määrästä/laadusta.

  Performance line on edullisempi, kestävyyteen tähtäävä ja vähemmän ominaisuuksia tarjoava sarja.

  Active line on halvin ja vähiten ominaisuuksia mahdollistava tuotesarja.

  Evolution- ja Performance-sarjoja ei pidä sekoittaa renkaan taittuvakylkisyyteen, joka valmistajan sivulla ilmaistaan hieman harhaanjohtavasti. Molemmista sarjoista löytyy kumpiakin ominaisuuksia.

  Materiaalit

  Renkaat jaotellaan käyttötarkoituksen mukaan neljään ADDIX-luokkaan. Pääpiirteittäin vasemmalla kovin ja oikealla pehmein.

  Schwalbe addix.png

  Punaista sarjaa suositellaan XC kisakäyttöön, se on kevyin ja nopein, mutta vähiten kestävä. Kaikki punaisen sarjan renkaat eivät ole kovia, myös pehmeitä löytyy. Sinistä sarjaa käytetään polkuajoon ja oranssia alamäkiajoon. Violetti on alamäkiajon ääripää, kun haetaan maksimaalista pitoa.

  Schwalbe tyres.png

  Sarjat on helppo erottaa toisistaan renkaan ympärille maalatusta viivasta, joka kertoo värillään materiaalisarjan.

  Schwalbe blue line.png

  Vanha jaottelu: Vertstar (kovin), Trailstar (keskipehmeä), Pacestar (pehmein) ja Gatestar (sekoitus).

  Suojaus ja ilmanpito

  Renkaan suojaukseen liittyviä rakenteita löytyy riittävästi. Ääripäinä lähes tuhoutumaton DH (downhill) ja erittäin kevytrakenteinen LS (liteskin).

  Schwalbe suojaus.png

  Eri suojaustasot mahdollistavat tubeless-ratkaisun käytön, huomaa sininen merkki.

  SnakeSkin ja MicroSkin merkinnät tarkkoittavat tubeless-ratkaisun mahdollistavaa (viiltosuoja)kalvoa. SnakeSkin on yli 5 cm leveä, ja MicroSkin alle 5 cm leveä pinnoite renkaan ympärillä.

  Tubeless Ready on vanha merkintätapa Tubeless Easylle (TLE). Nykyisin TLE-merkityt renkaat ovat muodoltaan, rakenteeltaan ja materiaaleiltaan tehty varta vasten helposti käyttöönotettavia tubeless-ratkaisuita varten.

  DD-suojaus (double defense) viittaa pistosuojaukseen, joita harvemmin kuitenkaan käytetään maastopyörän renkaisiin liittyen.

  Schwalbe pistosuojaus.png

  Schwalben sivustolla värikkäät palkit kuvaavat suojaustasoa (DH, SG, TLE) ja materiaalia (violetti Ultra Soft ja oranssi Soft).

  Schwalbe bars.png

  TPI (Threads per inch) ja EPI (Ends per inch) tarkoittavat samaa, eli kudosten määrää tuumaa kohden. Suurempi luku tarkoittaa sidoslankojen suurempaa määrää, mutta myös niiden ohuutta. Harvemmat paksummat langat antavat lujuutta, mutta tuovat myös painoa, joka puolestaan vaikuttaa heikentävästi renkaan joustavuuteen ja rullaavuuteen.

  E-25 ja E-50 kuvaavat nopeusluokkaa (25 km/h ja 50 km/h) liittyen sähköpyöriin.

  Schwalbe chart.png

  Loput sarakkeista pitäisi olla pässinlihaa ja valintojen tekeminen heinäntekoa.

  Bonuksena rengaspainelaskuri.

  Lähde ja kuvat: Schwalbe.com

  Schwalbe lines erot.png

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Uusimmat viestit

  • ^ mutta siis ei vapaaehtoisesti, terveysmurheita Eckhoffilla...joo ja se oli Roiseland, mitä on tapahtunut??? Itse jouduin lopettamaan  sekä juoksu- että pyöräilykisailun terveysongelmien takia, mutta tuntuu niin paljon eri kun näillä maailman huipuilla on varmasti tukijoukot yms. (  vai onko)  sillä ihmetyttää kovasti Ingvid Flugstad Östbergin ongelmat, ilmeisesti syömisongelmat?. Tämmöinen tavis kun minä jää täysin yksin, mutta olettaisin että huippuhiihtäjällä olisi tukea ja apua saatavilla.
  • Mutta voit kertoa että tulit toiseksi, kaveri oli toiseksi viimeinen. Ei voi ymmärtää näitä sukupuolineutraaleja, kun oikeasti sukupuolia on tasan 2. Se mitä itse sitten tunnet, on jotain muuta.
  • Tiril lopetti ihan virallisesti, kun ei koko viime kaudella pystynyt kisaamaan.   Varsinkin naisten ampumahiihdossa on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoinen tilanne, kun niin moni huippunimi lopetti viime kauteen Eckhoff, Roiseland, Hermann, Chevalier-Bouchet. Varsinkin norjalaisilla on uusien nimien esiinmarssin aika ja aika hyvältä on näyttänyt Arnekleiv ja Knotten eturivissä. Toki Tandrevold tekee myös hyvää tulosta ja on siinä huipun tuntumassa.
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.