Jump to content
Facebookin kautta kirjautuminen poistuu ×
  • Fillarikeskustelu.com
    Fillarikeskustelu.com

    Poljin 2/2021 on pyörämatkailun teemanumero

    Uusin Poljin-lehti tarjoilee tuhdin annoksen pyörämatkailun ajankohtaista asiaa. Mukana tutkimustietoa, kokonaisvaltaista kunnan pyörämatkailun edistämisen näkökulmaa, reitistöjen ja kohteiden kasvutarinoita sekä tärppejä uusimmista pyörämatkailun palveluista. Pyörämatkailussa tapahtuu juuri nyt ennätyksellisen paljon! Tämä numero ilmestyy vain verkkolehtenä, jonka voi lukea ja sitä voi myös helposti jakaa täällä.

    Pääkirjoitus: Infraa pyörämatkailijalle − rahaa kunnalle. Pyörämatkailu on jopa pyöräliikennettäkin monimuotoisempi kokonaisuus. Pyörämatkailua voi tapahtua lähes kaikissa mahdollisissa ympäristöissä, joista osa on varmasti liikenneympäristöä, mutta osa jotain ihan muuta. 

    Pyöräilijän Suomi – Bikeland.fi avataan pian! Pyörämatkailukeskuksen odotetut pyörämatkailun sisäänheittosivut avataan ensi viikolla. Sivut tulevat esittelemään Suomen merkittävimpiä pyörämatkailureittejä ja -kohteita. Pyörämatkailijoiden tarvitsemat palvelut ovat luonnollisesti myös isossa roolissa sivustolla ja Welcome Cyclist -tunnuksen saaneet yritykset löytyvät suoraan karttapalvelusta.

    Suomalaiset suuntaavat pyörälomalle. Kotimaan pyörämatkailun potentiaalitutkimukseen tuli lähes 1 800 vastausta ja jopa 82 prosenttia vastaajista arvioi erittäin tai melko todennäköisesti lähtevänsä seuraavan vuoden aikana pyöräilyä sisältävälle lomamatkalle tunnin päähän kotoa. Yli kolmannes lähtisi todennäköisesti 12 tunnin päähän tai kauemmas.

    Pyhä-Näsin reitistöstä kasvaa Järvien Reitit. Vuosien hieno kehittämistyö pyörämatkailun hyväksi on antanut mahdollisuuden laajentaa reitistöä ja brändiä. Järvien Reitit -nimi on monin tavoin hyvin looginen lopputulema kehitykselle, sillä myös mukaan liittyvät uudet reitistöt kiertävät Pirkanmaan kauniita ja vetovoimaisia järvenselkiä. Näitä ovat Aurejärvi, Rautavesi, Kulovesi ja Kyrösjärvi.

    Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksen saaneet yritykset ovat valmiina pyöräilykesään 2021. Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksen pilotointi syksyllä 2020 oli menestys. Nyt tunnuksen saaneita ravintoloita, kahviloita ja erilaisia majoituspalveluyrityksiä on jo yli 80 eri puolilla Suomea. Tulevasta kesästä odotetaan viime vuottakin vilkkaampaa pyörämatkailukesää. Se tulee olemaan testi myös tunnukselle.

    South Coast Bikepacking Trail. Pyörämatkailua tuhat kilometriä eteläisimmässä Suomessa läpi kuntarajojen. Projekti alkoi upeiden nietosten keskellä tammikuussa 2021 ja tuo yhteen Etelä-Suomen pyörämatkailulliset helmet ja kätketyt aarteet.

    Pyörämatkailusta uutta kestävää kasvua. Monet matkailijat haluavat nykyisin tehdä vastuullisia ja kestävää kehitystä edistäviä valintoja. Pyörämatkailu tukee tätä erinomaisesti – siinä yhdistyvät ekologisuus, hyvinvointi ja luontokokemus.

    Kiireetöntä nautiskelua Saariston Rengastiellä. Parasta pyörämatkailussa on tunne, että on koko ajan perillä. Jokainen hetki, poljettu kilometri ja pysähdys ovat osa matkan antia. Varsinaista kohdetta ei edes ole. Matkan tarkoitus on vain oleminen. Oman olemassaolonsa aistimiseen ja pohdintaan hidas ja viipyilevä pyöräily on mitä suositeltavin työkalu.

    LINKKI LEHTEEN

    Käyttäjän palaute

    Recommended Comments

    Ei kommentteja.



    Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

    Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

    Luo käyttäjätili

    Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

    Luo uusi käyttäjätili

    Kirjaudu sisään

    Sinulla on jo käyttäjätili?

    Kirjaudu sisään

  • Uusimmat viestit

    • Pyhäpäivänä noin klo 13 main Pirkkalan Prisman parkkipaikka ihan täynnä, ja kun kävin ostaan paketinhakureissulla aamulla unohtuneet vanukkaat, niin ei hyvääpitkäperjantaita sentään ihmisillä kärryt ihan täynnä ja semmoisia reilu satasen ruokaostoksia. No, kaikki ajatteli että nyt onkin hyvää aikaa käydä kaupassa ja pyhänä ei varmaan jonoja.. yleensä on vaan 2 kassaa käytössä, nyt oli 5.  Lisäksi kun Herkkumaksamakkara ( uusi aamuleivänpäälys-suosikkini) 300g maksaa 2.49e ja tuplapötkylä 2.65e. Se iso pötkö on vaan liian ison kokoinen, uusi jääkaappi kun on paljon pienempi kuin vanha. No voisi se mennä poikittain alalaatikkoon... Muutenkin. Myydään liian isoja pakkauksia tuotteista jotka ei säily pidempään, esimerkiksi perunasalaattia voisi olla myös yhdelle makkara-aterialle semmoinen pieni kerta-annospurkki.
    • Nakkilassa vastapaistetun pienen nahkiaisen.  Ja tässä syödään nahkiaisia koko pääsiäisen, sillä Mikko oli laittanu pakettiin myös ISOJA, yleensä aterialla on ollut kaksi pientä, mutta yksi iso on mulle ihan riittävä kun siinä on myös perunaa ja salaattia mukana. 
    • ! mun näkemäni lintupariskunta oli todennäköisesti juurikin telkkiä, senverta kaukana että erotin vain mainitsemani tuntomerkit mutta nehän sopii telkkiin. Tumma lintu ja vaaleita raitoja, sekä se jolla oli musta pää. Niin kaukana että posken laikkua paljain silmin nähnyt.  Tänään käväisin samalla paikalla, 6 joutsenen ylilento ja 2 uiskentelemassa, ja jotain vesilintuja joista erottui vain että siellä on jotain. Leppoisille vapaapäivälenkeille voisi ihan hyvin ottaa kiikarit reppuun, äh.
×
×
  • Luo uusi...

Tärkeää tietoa

Hyväksy Käyttöehdot ja Tietosuojakäyntö.