Jump to content
 • Fillarikeskustelu.com
  Fillarikeskustelu.com

  Katsaus Lapin maastopyöräilykohteisiin

  Jos mielii Lappiin pyöräilemään, muttei tiedä tarkkaa kohdetta, saattaa edessä olla melko iso valinnanvaikeus. Haasteita aiheuttaa erityisesti reittitietojen pirstoutuminen lukuisien eri tahojen alle, kuten seurat, kunnat, kaupungit, laskettelukeskukset, blogit ja matkailusivustot. Lisäksi useat eri kartta- ja reittipalvelut tuovat mausteensa soppaan.

  Alle on koottuna Lapin kohteita, joiden avulla haravointi on hyvä aloittaa.

  Levi tarjoaa paljon mahdollisuuksia alamäkipyöräilyn ja rauhallisen kruisailun välillä. Pyöräilyyn on mahdollista yhdistää lisää aktiviteettejä paikallisten matkailuyrittäjien toimesta. Heinäkuun lopulla tunturin ympäristössä järjestetään Levi Bike Fest -tapahtuma.

  Levin kupeessa sijaitseva Pallas-Yllästunturin kansallispuisto antaa pitkät pätkät poljettavaa, sillä lähes kaikki puiston kesäreitit ovat avoinna myös pyöräilijöille. Palveluita tarjotaan Muoniossa ja Pallastunturilla, sekä Yllästunturilla.  

  Kuten jo arvata saattaa, myös Rukalta löytyvät maastopyöräilijälle räätälöidyt palvelut hissipyöräilystä lasten maastopyöräilykursseihin.

  Ruka summer.jpg

  Rukalta hieman pohjoiseen päin sijaitsee Sallatunturi. Merkattuja pyöräilyreittejä ei ole kovin suuria määriä, mutta mm. polkupyörien vuokrauspalvelu löytyy.

  Oulangan kansallispuistosta (Karhunkierros) löytyy 9 km pituinen pätkä, jossa pyöräily on sallittu. Ja jos kansallispuistoihin on mieltynyt, niin myös Hossan kansallispuistolla on omansa annettavana.

  Saariselän ympäristö tarjoaa monipuoliset reittivaihtoehdot ja satoja kilometrejä ajettavia polkuja. Elokuussa järjestetään kolmipäiväinen Saariselkä MTB Stages -kilpailu, sekä Saariselkä MTB Ride Camp -leiri.

  Saariselän vieressä sijaitsee Kiilopää, joka tarjoaa lisää poljettavaa samoilla seuduilla. Opastetut retket ja vuokraukset Kiilopäällä.

  MTB Reitti -sivustolta löytyy kuvaus Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitsevasta reitistä.

  Pohjoisemmaksi siirryttäessä Utsjoen ympäristö tarjoaa varmasti rauhallisen ympäristön matkan taittamiseen. Yöttömiä öitä on tarjolla kesä- ja heinäkuussa.

  campfire on the shore of a lake.jpg

  Erämaata rakastaville Käsivarren Lappi ja Kaldoaivin erämaa-alue antavat reippaasti poljettavaa.

  Lapin suurimpana kaupunkina tunnettu Rovaniemi on kerännyt ympärilleen omat reittiverkostot, seurat, tapahtumat ja palvelut. Ounasvaaran hiihtokeskus on vahvasti menossa mukana.

  Laskettelukeskuksista viimeisenä, muttei vähäisimpänä mainittakoon Syöte, joka tarjoaa niin ikään upeat puitteet pyöräilyyn. Syötteen kansallispuistossa järjestetään kesä- ja talvipyöräilytapahtuma.

  Ja jottei tasamaankulkijoita aivan täysin unohdettaisi, niin Lapin läpi voi polkea vaikkapa EuroVelo 13 -reittiä pitkin.

  Lisää kohteita voi kaivella esim. Luontoon.fi -palvelusta.

  Kohteita tutkiessa kartta- ja reittipalveluita löytyi niin runsaasti, että niitä käydään läpi myöhemmin julkaistavassa jutussa.

  2825661404_e0537922ed_b.jpg

  Kuvat:
  "Ruka"by timo_w2s is licensed under CC BY-SA 2.0cc_icon.svgcc-by_icon.svgcc-sa_icon.svg
  "campfire on the shore of a lake"by VisitLakeland is licensed under CC BY-ND 2.0cc_icon.svgcc-by_icon.svgcc-nd_icon.svg
  "Where are we going again?"by johannes staffans is licensed under CC BY-NC-ND 2.0cc_icon.svgcc-by_icon.svgcc-nc_icon.svgcc-nd_icon.svg

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Uusimmat viestit

  • Salilla jumppaaminen ehkä aktivoi eri lihaksia kuin se työnteko kun liikkeet voi olla ihan erilaisia, vähän sama kun metsässä kävelyä suositellaan koska se aktivoi eri lihaksia kuin tiellä kävely.
  • "if you miss a deadline, nobody really dies..."
  • Joo kyllä. Tänään taas yritettiin koko päivä tavoitella tärkeitä ja kiireisiä ihmisiä, omat hommat seisoi. Kolmea ihmistä tavoittelin klo 12 alkaen, yksi vastasi 15.58 työpäivän loppuessa klo 16.  Tänään oli yhden homman deadline...  Onkohan mitään duunia, missä ei tarvisi tehdä kenenkään kanssa mitään yhteistyötä? Eikä nähdä ihmisiä tai kommunikoida kenenkään kanssa.
  • Sauvakävelin maanantaina paikallisen suolenkin 6 km. Joku oli ajanut maastoautolla suon osuuden ja rikkonut lammikoiden jään. -15 pakkasen takia jäälautat olivat jäätyneet uudelleen vahvasti - sikin sokin. Maa-alue lienee poistieltä.comin pyörittäjän omistuksessa. Sinänsä oli hyvä päivä kävellä. Mainittakoon, että maksamme kaikki yhteisesti tuolla sijaitsevan, taloudellisesti kelvottaman ryteikön 10-vuotisesta suojelusta. Jostain syystä maatalouden harjoittajat kannattavat "suojelun" lisäämistä.
  • YEL-maksu on pakollinen, ja laitoin kaikki vakuutukset OP:n kautta, selkeempää että ne on kaikki samassa, aiemmin oli vaikeuksia muistaa missä mikäkin vakuutus on ( auto, koti, potilas, ja tämä yel ) Pihlajalinna on lääkäriasema, eikä liity tähän asiaan mitenkään.  Ja siis en soita Pihlajalinnaan, on erittäin tärkeää myös tietää mitä EI osaa ja mihin EI kykene. Ja mitä taas osaa.   
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.