Jump to content

Sulo

Ylläpitäjä
 • Viestit

  337
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Profiilin tiedot

 • Paikkakunta:
  Jyväskylä

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2 513 profiilin katselua
 1. Viestinvälitystä: Jouni Training Foundation Academylta moro, Näin uuden vuoden kunniaksi päätin, että aukaisen kaikki yritykseni verkkokurssit täysin ilmaiseksi opiskeltaviksi, koska mahdollisimman monella pitää ola mahdollisuus opiskella harjoittelun ja ravitsemuksen perusteita! Kyseessä ovat siis Suomen laajimmat urheiluopistotasoiset verkkokurssit, joita edelleen käytetään opetukseen sekä toisen asteen liikunta-alan koulutuksissa kuin myös ammattikorkeakoulussa. Moni on kysynyt, että miksi tein näin? Opettaja ei mahda itselleen mitään ja olkoon tämä pienen miehen pieni teko suomalaisen harjoittelun, valmentamisen ja hyvinvoinnin eteen. Jos siis teidän lajin harrastajat, seurojen jäsenet tai valmentajat tarvitsevat perusteiden opetusta tai kertaamista, ei ole parempaa mahdollisuutta kun tämä. Alla linkki jota saatte jakaa vapaasti eteenpäin TFA:n ilmaiset verkkokurssit Perusteet kunniaan! Jouni ps. Kyllä, kurssit tulevat jatkossakin olemaan ilmaisia. Tämä ei ole mikään lyhyt myyntikampanja jossa on joku taka-ajatus.
 2. Etujouston olemassaolon kun vielä päättää, niin rajautuu taas iso joukko pois. Mielestäni sitä ei kuntoillessa tarvitse, suotta keinuttaa runtatessa. Hieman mukavuutta toki tuo, mutta kääntöpuolena painonlisäys ja yksi huoltokohde lisää. Hintakin oletettavasti nousee, ellei sitä ole kompensoitu huonommilla osilla. Budjettisi vaikuttaa riittävälle, joten osien laadukkuudesta ei tarvinne tinkiä. Itse tykkään valkata tuotteita ns. sweet spotista. Jos pyörä A maksaa 1000e, pyörä B 1200e ja pyörä C 1400e ja pyörä D 2000e, niin pyörä C olisi luultavasti minun valinta. Tällöin mukaan tarttuisi oletettavasti laadukkaat osat sisältävä fillari, mutta ei kuitenkaan niitä parhaita/keveimpiä/kalleimpia osia. On toki tuotteita, joissa pärjää karvalakkimallilla ja tuotteita, joiden laadusta ei halua tinkiä, mutta tällä periaatteella pitäisi päästä fillareiden kohdalla jo pitkälle
 3. Löytyikö sieltä suunta?
 4. Ensimmäisenä kannattanee varmaan selvittää haluttu fillarimalli. Esimerkiksi Cubella laaja valikoima, jonka avulla helppo rajailla epäsopivat pois. https://www.cube.eu/en/cube-bikes/ -> BIKES. Trekking-riviltä varmaan löytyy sopivan näköisiä?
 5. Sulo

  Jarrujen päivitys fatbikeen

  Jarrusatulan kiinnitys: IS2000 vai Postmount. https://durstbremse.de/unterschied-postmount-vs-is2000/ Jarrulevyn kiinnitys, Center Lock vai kuuden pultin lukitus: https://ep1.pinkbike.org/p4pb12413095/p4pb12413095.jpg Adapteri: jarrusatulan kiinnityksen, jarrulevyn koon ja jarrujen valmistajan mukaan. Esim. Shimanon postmount jarrut + IS2000 kiinnitys rungossa + 160mm jarrulevy: https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-adaptor-sm-ma-r160p-s-rear-160mm-postmount-27265 Valmistajalla ei välttämättä ole väliä, mutta itse ottaisin varman päälle. Jarruletkut: sopiva pituus, kannattaa suunnitella vedot ja mittailla. Jos vedettävä rungon sisään, työllistää mukavasti lisää, vähintään ilmauksen verran.
 6. Vasta yli 25 km/h kulkevat pitää rekisteröidä, luokka L1e-B. Luokka L1e-A: Moottorilla varustettu polkupyörä, moottori toimii ilman polkemista ja kytkeytyy pois 25 km/h vauhdissa. Tarvitsee liikennevakuutuksen, mutta ei tarvitse rekisteröidä. Tällaista kaipaisin. https://www.trafi.fi/sahkoiset_liikkumisvalineet https://www.fillarikeskustelu.com/topic/267-yleistietoa-sähköpolkupyöristä/
 7. Jos kotimaisuus unohdetaan, niin en näe valitettavasti mitään syytä ostaa tuota fillaria. Hintalappu on mielestäni korkea verrattuna osiin. Mitä ikinä ne tarkasti ovatkaan, kun tuotetiedot ovat mitä ovat, mutta epäilisin halvimpaa päätä. Nopeasti vilkaistuna esim. Cuben Touringit kiinnostavat paljon enemmän. Hintalaput järkevämpiä ja speksit tarkasti ilmoitettu. Nuo eivät tietenkään näytä edes maastomalleilta, joita ilmeisesti himoitset, mutta lyhyet polunpätkät luulisi taittuvan millä vain. Kuolasin tätä hetken, sopiva alennus ja kokoja jäljellä. Voisi ehkäpä sopia myös sinun tarkoituksiin?
 8. Itseäni ainakin kiinnostaisi valmisratkaisuna takanapamoottorilla oleva pyörä, jossa jarrutusenergian talteenotto. Lisäksi mahdollisuus ajaa pelkällä kaasukahvalla/-nappulalla.
 9. Kenties XE10? https://www.helkamavelox.fi/pyorat/mtb/xe10/ Onko @Pieter85lla tulossa uusia tuulia markkinoille?
 10. Sulo

  Taivalkoski

  Toimisiko nyt? @jokkeli1 PHP:n konffin kanssa vielä hieman ongelmia, mutta tutkin asiaa.
 11. Sulo

  Fat bike

  Joskus olen kyllä pyäräillyt... Yritin kertoa, että säädä rullaavuuden ja pidon välinen suhde mieleiseksesi, ei tarkkaa arvoa voi oppikirjasta katsoa. Laske paineita vaikka niin pitkään, kunnes polkeminen ei enää kiinnosta ja nosta sitten hieman takaisin. Onko lopputulos silloin paras mahdollinen? En tiedä, riippuu mitä haluat, mutta pidon pitäisi olla erinomainen ja rullaavuus heikko. Jos haluat maksimoida vauhdin, niin paineet tappiin. Mainitsemillasi pinnoilla ajaisin hyvin lähellä maksimipaineita. Etu- ja takapään eroilla voi sitten halutessaan kikkailla lisää.
 12. Sulo

  Fat bike

  Paineet kannattaa laittaa renkaan suosituksia noudatteen tarpeiden ja mieltymyksien mukaan. Suosituksen lukevat renkaan kyljessä tai Google kertoo. Korkeammalla paineella rengas rullaa paremmin (asfaltille), mutta pito saattaa heikentyä. Pienemmällä paineella rengas pitää paremmin (metsään/talveksi), mutta rullaavuus saattaa kärsiä. Talvella kannattaa huomioida, että asettaa paineet ajoympäristössä, ei lämpimässä tallissa. Tai sitten tekee yksinkertaiset laskutoimitukset tallissa ja pistää paineet kohdilleen, kuka nyt pakkasessa haluaa pumppailla.. https://www.pulttijako.com/rengaspaineet-pakkasella/
×

Tärkeää tietoa

Hyväksy Käyttöehdot ja Tietosuojakäyntö.