Jump to content

Sulo

Ylläpitäjä
 • Viestit

  341
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Profiilin tiedot

 • Paikkakunta:
  Jyväskylä

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2 628 profiilin katselua
 1. Sulo

  Voimansiirron päivitys.

  Myös liipaisin saattaa kaivata vaihtoa, jos noin isolleen laitat. Itse en lähtisi päivittämään voimansiirtoa vähimmille vaihteille, koska yleinen suunta tuntuu olevan ylöspäin. Tiukalla budjetilla metsästäisin väkisin käyttökelpoisen 9-speedin. Esimerkiksi https://www.fillaritori.com/topic/139264-huippulaatua-sram-xo-9-vaihteinen-taka-ja-gripshift/ tai https://www.bike-discount.de/en/shop/9-speed-449/brand-sram/l-24 Takavaihtajan korvakkeen suoruus kannattaa tarkastaa. Käsittääkseni sen yksi tarkoitus on antaa ryminässä periksi (pehmeähköä metallia), jotta itse vaihtaja säilyisi ehjänä. Runkokiinnitys vaihtelee paljon, mutta vaihtajan kiinnitys pitäisi olla sama.
 2. Sulo

  Fillaritori nurin

  Sivuston tietovarasto siirtyy tällä hetkellä Irlannista Suomeen, joka saattaa aiheuttaa sivuston toimintaan hidastelua/häiriöitä, pahoittelut.
 3. Osaan Canyonin kilpureista ei saa rapakaaria kiinteästi asennettua, reiät puuttuvat. Meinasin mennä halpaan, mutta onneksi huomasin asian. Tosin enhän minä tiedä tarvitsetko niitä.. Päädyin mainitsemaasi Cubeen, mutta SL-malliin. Ei ole pahaa sanottavaa, paitsi karmiva väri.. vuosimalli 2018.
 4. Viestinvälitystä: Jouni Training Foundation Academylta moro, Näin uuden vuoden kunniaksi päätin, että aukaisen kaikki yritykseni verkkokurssit täysin ilmaiseksi opiskeltaviksi, koska mahdollisimman monella pitää ola mahdollisuus opiskella harjoittelun ja ravitsemuksen perusteita! Kyseessä ovat siis Suomen laajimmat urheiluopistotasoiset verkkokurssit, joita edelleen käytetään opetukseen sekä toisen asteen liikunta-alan koulutuksissa kuin myös ammattikorkeakoulussa. Moni on kysynyt, että miksi tein näin? Opettaja ei mahda itselleen mitään ja olkoon tämä pienen miehen pieni teko suomalaisen harjoittelun, valmentamisen ja hyvinvoinnin eteen. Jos siis teidän lajin harrastajat, seurojen jäsenet tai valmentajat tarvitsevat perusteiden opetusta tai kertaamista, ei ole parempaa mahdollisuutta kun tämä. Alla linkki jota saatte jakaa vapaasti eteenpäin TFA:n ilmaiset verkkokurssit Perusteet kunniaan! Jouni ps. Kyllä, kurssit tulevat jatkossakin olemaan ilmaisia. Tämä ei ole mikään lyhyt myyntikampanja jossa on joku taka-ajatus.
 5. Etujouston olemassaolon kun vielä päättää, niin rajautuu taas iso joukko pois. Mielestäni sitä ei kuntoillessa tarvitse, suotta keinuttaa runtatessa. Hieman mukavuutta toki tuo, mutta kääntöpuolena painonlisäys ja yksi huoltokohde lisää. Hintakin oletettavasti nousee, ellei sitä ole kompensoitu huonommilla osilla. Budjettisi vaikuttaa riittävälle, joten osien laadukkuudesta ei tarvinne tinkiä. Itse tykkään valkata tuotteita ns. sweet spotista. Jos pyörä A maksaa 1000e, pyörä B 1200e ja pyörä C 1400e ja pyörä D 2000e, niin pyörä C olisi luultavasti minun valinta. Tällöin mukaan tarttuisi oletettavasti laadukkaat osat sisältävä fillari, mutta ei kuitenkaan niitä parhaita/keveimpiä/kalleimpia osia. On toki tuotteita, joissa pärjää karvalakkimallilla ja tuotteita, joiden laadusta ei halua tinkiä, mutta tällä periaatteella pitäisi päästä fillareiden kohdalla jo pitkälle
 6. Löytyikö sieltä suunta?
 7. Ensimmäisenä kannattanee varmaan selvittää haluttu fillarimalli. Esimerkiksi Cubella laaja valikoima, jonka avulla helppo rajailla epäsopivat pois. https://www.cube.eu/en/cube-bikes/ -> BIKES. Trekking-riviltä varmaan löytyy sopivan näköisiä?
 8. Sulo

  Jarrujen päivitys fatbikeen

  Jarrusatulan kiinnitys: IS2000 vai Postmount. https://durstbremse.de/unterschied-postmount-vs-is2000/ Jarrulevyn kiinnitys, Center Lock vai kuuden pultin lukitus: https://ep1.pinkbike.org/p4pb12413095/p4pb12413095.jpg Adapteri: jarrusatulan kiinnityksen, jarrulevyn koon ja jarrujen valmistajan mukaan. Esim. Shimanon postmount jarrut + IS2000 kiinnitys rungossa + 160mm jarrulevy: https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-adaptor-sm-ma-r160p-s-rear-160mm-postmount-27265 Valmistajalla ei välttämättä ole väliä, mutta itse ottaisin varman päälle. Jarruletkut: sopiva pituus, kannattaa suunnitella vedot ja mittailla. Jos vedettävä rungon sisään, työllistää mukavasti lisää, vähintään ilmauksen verran.
 9. Vasta yli 25 km/h kulkevat pitää rekisteröidä, luokka L1e-B. Luokka L1e-A: Moottorilla varustettu polkupyörä, moottori toimii ilman polkemista ja kytkeytyy pois 25 km/h vauhdissa. Tarvitsee liikennevakuutuksen, mutta ei tarvitse rekisteröidä. Tällaista kaipaisin. https://www.trafi.fi/sahkoiset_liikkumisvalineet https://www.fillarikeskustelu.com/topic/267-yleistietoa-sähköpolkupyöristä/
 10. Jos kotimaisuus unohdetaan, niin en näe valitettavasti mitään syytä ostaa tuota fillaria. Hintalappu on mielestäni korkea verrattuna osiin. Mitä ikinä ne tarkasti ovatkaan, kun tuotetiedot ovat mitä ovat, mutta epäilisin halvimpaa päätä. Nopeasti vilkaistuna esim. Cuben Touringit kiinnostavat paljon enemmän. Hintalaput järkevämpiä ja speksit tarkasti ilmoitettu. Nuo eivät tietenkään näytä edes maastomalleilta, joita ilmeisesti himoitset, mutta lyhyet polunpätkät luulisi taittuvan millä vain. Kuolasin tätä hetken, sopiva alennus ja kokoja jäljellä. Voisi ehkäpä sopia myös sinun tarkoituksiin?
 11. Itseäni ainakin kiinnostaisi valmisratkaisuna takanapamoottorilla oleva pyörä, jossa jarrutusenergian talteenotto. Lisäksi mahdollisuus ajaa pelkällä kaasukahvalla/-nappulalla.
 12. Kenties XE10? https://www.helkamavelox.fi/pyorat/mtb/xe10/ Onko @Pieter85lla tulossa uusia tuulia markkinoille?
×

Tärkeää tietoa

Hyväksy Käyttöehdot ja Tietosuojakäyntö.