Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Lisää infoa. https://ebike-mtb.com/en/new-bosch-performance-line-cx-2020-motor-review/ https://cyclingindustry.news/bosch-ebike-systems-launches-2020-product-innovations/
 3. Last week
 4. Ei niissä ole mitään logiikkaa... Olen aina sanonut kaikille kyselijöille ja ihmettelijöille, että unohtakaa suosiolla ne tuumakoot ja katsokaa renkaan halkaisijan millimerkintää. Esimerkkinä meilläkin on vaimon vanha 24" Kombi 531-kokoisilla renkailla ja tytön uudempi samannäköinen 24" pyörä 507-kumeilla. Joskus taannoin pihassa oli kolme eri-ikäistä 20" Tunturi Poniakin, ja kaikissa oli erikokoiset kiekot... Ja esim. vanhoissa 28" peruspyörissä yleisimmät koot ovat 622 ja "ruotsalaismallinen" 635, mutta sitten taas tuohon väliin jäävää 630-halkaisijan retkipyörärengasta on kuitenkin mainostettu 27-tuumaiseksi...vaikka 27-tuumaisena löytyy myös joku vähän yli 600-millinen, olisko ollut 609. Käytännössä monet tuumamerkinnät taitavat olla pelkkä markkinointikikka, että saadaan ihmiset ostamaan jotain uutta ja ihmeellistä. Nykyaikainen maastopyörän 27,5" rengaskin on milleissä just sama 584, kuin yksi vanhoista 26" kokoisista. Ja muistankos väärin, eikös moderni 29-tuumainenkin ole sama 622, kuin yleisin 28"...? Tosi selkeää ja loogista...
 5. Kuvauksesi perusteella sopiva pyöräkategoria on Light Touring / Sport Touring / Road Touring. https://www.cyclingabout.com/understanding-the-types-of-touring-bikes-available/ Tunnista ensin kaikki yksityiskohtaiset tarpeesi, niin fillarin etsiminen helpottuu. Samalta sivustolta näyttää löytyvän myös paljon muuta tietoa aiheeseen liittyen. @Tuomotk
 6. Sulo

  Formula vapaaratas

  CRC:n rasvoja tullut käytettyä pitkään, hyvin on pärjännyt. https://www.motonet.fi/fi/tuote/600100/CRC-Super-Adhesive-Grease-Vesivaseliini-100-ml https://www.motonet.fi/fi/tuote/600103/CRC-High-Temperature-Grease-Kuumankestava-rasva-100-ml https://www.motonet.fi/fi/tuote/600109/CRC-Multi-Grease-Yleis--ja-laakerirasva-100-ml Kynsiin sitten kevyempää tuotetta.
 7. Ota kuva niin ihmetellään. Et mitenkään, kunhan mainitsin. Ellet vaihda akselia. Katso linkit.
 8. elikkä siis ymmärsinkö oikein, minun täytyy pistää se rengas siihen haarukkaan kiinni, vaikka tikku ei mahdu reikään ja sitten vaan kiristää se niin että se pysyy sen kiristyksen avulla kiinni, eikä niin että se pysyisi siksi että on reijän sisällä? Miten minä voin adapterilla saada akselin suuremmasta pienempään? Mikä on läpiakseli ja mikä on pikalinkku?
 9. Olisiko sisä- ja ulkohalkaisija sekaisin? Jos kyseessä tämä tuote, niin vaikia sanoa. http://www.polkupyoraily.net/wiki/Renkaan_kokomerkinnät
 10. Tikku = akseli. Tarjolla on "läpiakseleita" ja "pikalinkkuja". Läpiakseli kiinnitetään haarukan reikiin/kierteeseen ja pikalinkku puolestastaan puristetaan haarukan hahloihin. Läpiakseleita käytetään järeämmissä maastopyörissä ja ne ovat vahvempia/paksumpia, pikalinkkuja keveämmän käyttötarkoituksen pyörissä. Akseleiden paksuuden kanssa voi pelata adaptereiden avulla, mutta pituus/leveys pitää olla kohdillaan, ellei prikoilla halua pelata Paksuuksia on useita, ainakin 5, 9, 12, 15 ja 20mm. Leveyksiä paljon enemmän. Korjausehdotuksesi ovat molemmat melko kauheita, mutta jos toinen pitää valita, niin muutama viilan veto etuhaarukan hahloihin tuskin haittaa. Etuhaarukan vaihto on myös tarkkaa hommaa. Tutustu huolella tai anna ammattilaisen hoitaa.
 11. Sulo

  Ylläs MTB

  Ylläksellä järjestetään maastopyöräilytapahtuma, jossa ajetaan Lapin parhaissa pyöräilymaastoissa! Ylläs MTB haastaa kisaajat vauhdikkailla reiteillä, teknisillä poluilla ja Suomen korkeimmalle nousevalla kisalla. Osa kisasta ajetaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Isot korkeuserot ja monipuoliset reitit takaavat vauhdikkaan kilpailun ja poltetta reisissä!
 12. Minulla on eräs ongelma polkupyörän renkaan kanssa en ole kovin tietoinen polkupyörien termistöstä, joten käytän hieman kansakielisiä termejä tässä jutussa. Kaikista polkupyörän vanteista/renkaista lähtee sellainen ruuvi/tikku jolla se kiinnitty polkupyörän etuhaarukkkaan. Etuhaarukassa on sellainen reikä johonka kun laitaa renkaan niin se tikku osuu siihen molemmilta puolilta, kiinittäen renkaan etuhaarukkaan, ja mahdollistaen pyörimisliikkeen. Minä ostin greencycle nimisestä kaupasta polkupyörän renkaan jonka sisällä oli mottori. Tämä rengas ei kutenkaan mennyt kiinni mihinkään polkupyörän etuhaarukkaan mitä minulla oli itselläni. Se ruuvi/tikku joka kiinnittää renkaa etuharukka oli liian paksu, tai sitten etuhaarukoiden reiät liian ohuita ettei se mahtunut sinne. Olen monesti vaihtanut renkaan pyörästä, ja aina kun olen renkaan ostanut ne on automaattisesti sopinut joka ikiseen polkupyörään, mitä olen omistanut, siksi luulinkin niiden olevan standardi. mutta tämä yksi rengas ei sovi. Greencycle ei nettisuvillansa kerro että tämän heidän renkaansa tikun paksuus olisi jotenkin poikkeuksellisen suuri, eivät mainitse kokoa ollenkaan, rengas ei ole tarkoitettu mihinkään läskipyöriin eikä erikois pyöriin. No yritin sitten ostaa polkupyörän etuhaarukkaa jossa ois leviämmät reijät, mutta google ei antanut kunnon hakutuloksia kun hain sanallla "leviä reikäinen etuhaarukka polkupyörään" No etsin sitten pelkästään etuhaarukoita internetistä ja ajattelin katsoa sen reijän leveyden tiedoista mitä niistä manitaan. Mutta kaikissa nettisisvustoissa jossa myytiin etuhaarukoita mainittiin vaan että kuinka isoja renkaita se tukee tuumakoltan ja onko siinä hyvät jouset, onko haaarukka leveä yms. Joka ikinen video ja joka ikinen neuvo jonka olen internetistä löytänyt, liityen renakaan vaihtoon on maininnut vaan työkalut ja näyttänyt miten rengas vaihdetaan, muta niissä ei koskaa ole kerottu eri tikkujen paksuudesta saati etuhaarukan reikien eri standardi koosta, olisi kiva tietää nämä eri koot. Kumpi siis on parempi idea leventää reikiä porakoneella siitä polkupyörän haarukasta vai viilata sitä tikkua/ruuvia ohuemmaksi siitä renkaasta?
 13. Hei. ostin 24 tuuman pyörän renkaaseen 24 tuuman sisäkumin ja se mahtui maniosti, mutta sitten myöhemmin kun ostin ulkokumin joka myöskin on 24 tuuumaa niin se ei yllä polkupyörän vanteen reunoihin asti, minulla oli vielä tallessa alkuperäinen sisäkumipaketti ja tarkistin niin kyllä siinäkin luki että 24 tuumaa. Miksi 24 tuumaa on eri riippuen siitä ostatko sisä vai ulkokumin? mitä numeroo rengasta osteattaessa pitää katsoa jos ei tuumakokoa? ostin molemmat tuottee clasohlosonilta.
 14. mbere

  Formula vapaaratas

  Mitä öljyä (rasvaa?) olisi suositeltavaa käyttää Formulan vapaarattaan asennuksessa? Kuvaa ei ole tähän hätään, mutta sellainen neli kynsinen (XD) malli kyseessä.
 15. Ylläksellä järjestetään 30.8.-1.9.2019 uusi maastopyöräily-tapahtuma. Tapahtumassa ajetaan kova 65 km ja kevyempi 30 km kisarata. Pitkän radan korkeusero on huikea 1400 metriä. Ylläksen kisa erottuu muista tapahtumista Suomen pisimmällä nousulla, korkeimmalla huipulla ja rouheimmalla nopealla laskulla alas Yllästunturista! Kisaradat ovat täyttä maastopyöräilyä ja ne kulkevat osin Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Tänä vuonna kilpailusarjat ovat avoinna 200 ajajalle. Tapahtuman ohessa järjestetään maastopyöräilyseminaari perjantaina 30.8. ja ajetaan ilmainen yhteislenkki kisapäivänä kisalähtöjen lisäksi. Tapahtuma on 100% maastopyöräilyä! Tapahtuman järjestää Ylläksen Kampi 719 ry yhteistyössä Ylläs ympärivuotiseksi projektin, Visit Ylläksen ja Ylläksen matkailuyhdistys ry:n kanssa. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Kuukkeli-lehti, kuukkeli.com. Tsekkaa lisätiedot ja tule mukaan www.yllasmtb.fi!
 16. Mulla oli parin vuoden ajan maasturi-Spot hihnavedolla sinkulana. Myin sen sitten pois koska tarvitsin rahaa ja sinkulointi ei kuitenkaan ollut se mun juttu. Rungon ostin käytettynä Saksasta ja osat haalin alennuksista ja torilta. Gatesin hihnaosat tilasin jenkeistä https://www.universalcycles.com/search.php?q=gates Rahaa paloi omalla kasauksella vajaa 1500 e eli ihan halpa sinkulasta ei tullut. Jos olisi ylimääräistä valuuttaa ja tarvetta kommuutterille niin ehdottomasti kasaisin sellaisen hihnalla ja joko Rohloffin tai Nexuksen navalla.
 17. Itse en ole juuri pyöräreissuja tehnyt mutta vastaan nyt kuitenkin. Kyllähän cyclosta on mahdollista saada hyväkin reissupyörä. Kiinnityspisteet tarakalle pitää tietysti vähintään olla ja kiekkojen pitää olla kestävät. Millään keventelykiekoilla ei reissuun kannata lähteä. Cycloissa on yleensä myös rennompi geometria, jolla saa sellaisen ajoasennon jolla jaksaa ajaa pitempäänkin. Itselläni on Merida cc 500 ja voisin kuvitella lähteväni sillä reissuun kevyellä varustuksella juurikin sen takia, etten usko kiekkojen kestävän jos pyörän lastaa piukkaan.
 18. Earlier
 19. Lyhyesti: Etsin pyörää Roomaan ja takaisin tyyppiselle reissulle, toivoisin pyörän löytyvän hintahaarukkaan 500-800€. Käytettyjä pyöriä kuumeisesti metsästän ja nyt pohdin, voiko cyclocrosspyöristä tehdä reissupyörän (asentaa taran ja laukut)? Esim. Genesis Equilibrium ja Nishiki Crossroad (vm2011) olisi halvalla myynnissä ja jäisi rahaa tuunata pyöriä, mikäli ne ovat lähtökohtana ok. Mitä mieltä cycloista ylipäätään, malleista? Suositelkaa pyörää.
 20. onkohan kenelläkään kokemusta pyörään asennettavista takakameroista, jonka live-kuvan saisi puhelimeen. Näkisi vähän takaa tulevia...
 21. Ei Dannylla pyörä taaskaan paljoa paina. Video julkaistu uuden yhteistyösopimuksen johdosta Adidaksen kanssa. Lisää Dannyn videoita YouTuben soittolistoina: Red Bull Video projects Previous video projects
 22. Ei Dannylla pyörä taaskaan paljoa paina. Video julkaistu uuden yhteistyösopimuksen johdosta Adidaksen kanssa. Lisää Dannyn videoita YouTuben soittolistoina: Red Bull Video projects Previous video projects Katso koko uutinen
 23. Pyöräilykuntien verkoston vuosikokouksen yhteydessä järjestetyn seminaarin esitykset (videot ja esitysmateriaalit) ovat kaikkien saatavilla. Sisältö Pyöräilykuntien verkosto ry:n sivustolla. Videot Facebookissa.
 24. Pyöräilykuntien verkoston vuosikokouksen yhteydessä järjestetyn seminaarin esitykset (videot ja esitysmateriaalit) ovat kaikkien saatavilla. Sisältö Pyöräilykuntien verkosto ry:n sivustolla. Videot Facebookissa. Katso koko uutinen
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.