Jump to content

Kiemuroita


VeskuK

818 views

Hankemaailman kiemuroita. Vähän kuumottava aihe, mutta yritetään... Hankesuunnitelman tekeminen on taidetta. Toisaalta pitäisi olla niin isot ideat, että rahaa liikenee hakemuksella. Sitten taas ne ideat pitäisi pystyä myös jotenkin toteuttamaan. Parhaiten homma varmasti toimii, kun hankkeen kaikki osapuolet ovat täysillä mukana alusta asti. Tämä tietysti yleensä vain haave.

 

Meidän projektissa pääsin mukaan vasta hankkeen jo käynnistyttyä. Yrittäjät olivat konsultin avustuksella laatineet hakemuksen ja kiireellä. Sitä satoa sitten puidaan nyt. Omalta kannaltani hanke olisi huomattavasti helpompi saada tulille, jos olisi heti selvät sävelet mitä halutaan ja miten se aiotaan tehdä. Eikä toisaalta olisi liian valmiiksi valittu tiettyjä asioita, liikkumavaraakin olisi hyvä olla.

 

Nyt on konsultin visio siitä mitä hänen mielestään yrittäjät haluavat. Suomi vielä pieni maa ja kaikenlaiset sidoksetkin mutkistavat kuvioita.

 

Oma elämä toki helppoa jos mennään valmiin suunnitelman mukaan, mutta mitä jos oma tuntuma asiaan on erilainen? Miten saada oma näkökulma tukemaan projektia, joka ehkä suunniteltu ihan erilaisella ajatusmaailmalla? Yrittäjillä tietysti se viimeinen sana ja heidän tahdon mukaan toimitaan. Mitä jos saan muutoksia aikaan ja ne osoittautuvat vääriksi? Mitä jos menen porukan mukana ja homma onnistuu tai epäonnistuu?

 

Itselle vastaus kuitenkin aika helppo, selkeästi perusteltuna oma katsantokanta esille. Jos saa tukea OK, jos ei OK. Ja jälkeenpäin jossittelu on turhaa.

 

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.