Jump to content

Miten ihminen päätyy hankekoordinaattoriksi? OSA2


VeskuK

726 views

 Share

Elämän aloitus nollasta, sunnuntaina heti kirkkoon eli Mountain Bike Otagon kanssa rakentamaan Nicols Creekin mtb-reittiä. Ensimmäisellä kirkkoreissulla ei ollut muita kuin kerhon presidentti ja puuhamies Hamish Seaton paikalla. Kuokat käteen ja kuokkimaan savista vuoren seinää sademetsämäisessä olosuhteessa. Kuokkimista riitti viideksi vuodeksi ja hommia paiskottiin satoja tunteja. Hämis hommasi minut moneen mielenkiintoiseen paikkaa, käytiin Australiassa mtb-MM-kisoissa Kiwi-teamin huoltojoukoissa vaikka sillä reissulla kovempi juttu oli kyllä päästä Pump Tarck 2009 yleisöön. Kiersimme myös kaveriporukalla eteläsaaren hienoimmat mtb-reitit (sillä reissulla oli velikin mukana), pyöräsuunnistamaankin joutui ensimmäistä kertaa elämässä.

 

Hämiksen reittientekoharrastus muuttui työksi, kun hän alkoi vetämään eteläsaaren kattavaa pyöräreittiverkostohanketta. Lamppu syttyi ja kysyin jo varovasti itseltäni miksen minäkin voisi saada elantoa pyöräilyn parista?

 

pano

 

Kiweillä ei ole jokamiehenoikeuksia. Siellä tajusin miten kova juttu se on. Reitit siellä pääosin rakennettuja ja lyhyitä. Ei luonnon muovaamia polkuverkostoja. Ei mahdollisuutta eksyä. Ajatus siitä, että jonkun muun pitäisi myydä Suomea maastopyöräparatiisina syttyi.

 

Työttömänä aluksi kiweissä, oli mielenkiintoista huomata miten paljon ihmisen työ määrittää paikkaasi yhteisössä. Sosiaalisissa kanssakäymisissä aina kysytään ensin, mitä teet työksesi ja jos vastaat että olet pölynimurinkuljettaja, se vie uskottavuuden kaikelta muulta mitä yrität höpöttää.

 

Isoin juttu Kiweissä oli kuitenkin paikallisen yliopiston radioaseman “podcast”-lähetykset, Scott Adamsin kirja Dilbert Future, Malcolm Gladwellin tuotanto, ne muuttivat perin pohjin käsitystäni elämästä ja mitä täällä voi tehdä sen aikana.

 

Mielenkiintoista Uudessa-Seelannissa oli myös huomata se miten hyvin maa oli markkinoinut itseään jonkinlaisena luonnon paratiisina. Oli aikamoinen järkytys huomata, että lähes kaikki alkuperäinen luonto oli tuhottu, mainoskuvien järvi olikin oikeasti vanha louhos, kalareissuilla jokien huono vedenlaatu aiheutti ihottumaa, tulokaslajeja torjuttiin tiputtamalla myrkkyä helikopterista metsiin jne. Tuli petetty olo. Arvostus Suomen luontoa ja ihmisten suhtautumista sitä kohtaan koki loikkauksen ylöspäin.

 

Mutta pakko sanoa, että olihan Kiweissä maisemat kohillaan:

SDC11498.thumb.JPG.1950e6529418cff1e2989a92651064e5.JPG

 

Seuraavassa jaksossa paluumuutto Suomeen ja Kuusamoon!

 

Kiitos kun luit,

Vesku

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.